Vraag Hoe een aangepaste installatie maken USB Live Flash Drive OS image-bestand?


Stap 1: Ik wil UBUNTU op een platform installeren en deze installatie vervolgens aanpassen met programma's, printerinstellingen, gebruikers, enz.

Stap 2: Als de installatie van dit platform is aangepast aan de vereiste voorkeuren, zou ik een afbeelding / kopie op een USB Flash Live Drive willen maken en installeren die ik zou kunnen gebruiken om deze aangepaste installatie op andere platforms te dupliceren.

Stap 3: Bovendien, om de aangepaste UBUNTU op andere platforms te kunnen installeren, zou ik graag het aangepaste UBUNTU OS op de USB Live Flash-sessie willen uitvoeren voordat ik de installatie zou kunnen uitvoeren om de compatibiliteit te controleren, en als ik eenmaal klaar ben, wil ik gewoon klik op "Install UBUNTU" op het bureaublad om te installeren.

Is dit mogelijk? Wat zouden de stappen zijn om deze flashdrive te maken?

Bedankt voor de hulp -


0
2018-01-03 21:44


oorsprong


Ik vond dit ouder antwoord dat lijkt een aantal andere stappen te hebben. - SourceLibre


antwoorden:


Het is ook mogelijk om een ​​OEM-systeem te creëren volgens deze link. Op deze manier kunnen de systemen individuele identiteiten (goed in een lokaal netwerk) en individuele gebruikers-ID's en wachtwoord krijgen tijdens de laatste installatie.

Het idee is om een ​​gecomprimeerde afbeelding of gekloonde kopie van het geknikte geïnstalleerde systeem te maken en deze naar USB-stations of interne schijven te klonen. Als u eigen stuurprogramma's vermijdt, is een dergelijk systeem vrij draagbaar tussen pc-computers. En ik denk dat dit veel gemakkelijker is dan om een ​​ISO-bestand te maken met een werkende livesessie en een werkend installatieprogramma.

Zie deze links

Ubuntu_OEM_Installer_Overview

Installatie / UEFI-en-BIOS

(De server met de gecomprimeerde afbeeldingsbestanden is tijdelijk niet beschikbaar, maar u bent vooral geïnteresseerd in de methode, die wordt beschreven in de koppelingen naar de Help-pagina's van Ubuntu.)

U kunt Clonezilla ook gebruiken om de gecomprimeerde afbeelding te maken (en te herstellen).

clonezilla.org


1
2018-01-03 22:17

Het is mogelijk om een ​​Custom Live CD te maken, neem een ​​kijkje hier.


0
2018-01-03 21:50