Vraag Mysql-databases delen met vensters


Ik ontwikkel meestal op Ubuntu 16.04 maar soms ben ik genoodzaakt om naar Windows 10 te gaan om bijvoorbeeld Photoshop te gebruiken of om verbinding te maken met een draadloos scherm wanneer ik een demo doe zonder HDMI-kabel.

Ik zou graag een gemeenschappelijke mysql-databasegegevensmap willen hebben om databases naadloos (hopelijk) over beide besturingssystemen te kunnen benaderen.

Ik probeerde de datamap op mijn ntfs-schijf te monteren, maar een uitdaging voor mijn Ubuntu-implementatie is dat ik de NTFS-schijf handmatig moet "initialiseren" (door gebrek aan een beter woord) door de media te doorbladeren via de toepassing Bestanden om toegang te krijgen tot bestanden in toepassingen zoals Atom of zelfs op de CLI.

Iedereen die zo vriendelijk is om een ​​laatst bijgewerkte tutorial te schrijven?


0
2018-02-18 18:48


oorsprong


De enige manier die ik kan zien, is dat mysql op docker op beide besturingssystemen wordt uitgevoerd met een gedeeld datavolume op een ntfs-partitie die zowel linux als windows correct kunnen aankoppelen. - bistoco
Ik weet niet helemaal zeker wat je vraagt, maar het lijkt erop dat je op zoek bent naar een manier om een ​​NTFS-bestandssysteem te mounten tijdens het opstarten en voordat MySQL start. Is dat correct? In dat geval zou uw vraag een duplicaat zijn van Hoe automount NTFS-partities te automatiseren? - David Foerster


antwoorden:


Mysql-databases delen met Windows

U bladert niet door de media om toegang te krijgen tot de database. Je gebruikt een SQL client voor toegang tot de database. U geeft de toegangsinformatie door aan de SQL cliënt.

Windows heeft een GUI onder Adminstratieve hulpmiddelen om een ​​toe te voegen Databron die u configureert voor uw SQL / MSQL-client.

Hoewel de details in de koppeling worden vermeld, kunt u ondersteuning krijgen voor het configureren van de client via uw vriendelijke Microsoft-ondersteuningskanaal.

Voor de Ubuntu-kant gebruikt u deze stappen:
MS Access gebruiken om te importeren vanuit mysql

Configureer de Mysql met deze gegevens:

  • Database naam
  • Gebruikersnaam
  • Wachtwoord

Voer die informatie samen met de hostnaam of het IP-adres van uw database in en gebruik de Microsoft-client om verbinding te maken.

Uw Windows NTFS-map automatisch koppelen

U kunt uw NTFS stuurprogramma of partitie, maar een vermelding toevoegen aan uw /etc/fstab het dossier.

Voeg dit toe. Vervang het "UUID" -nummer van de UUID door de UUID van uw NTFS-partitie.

UUID="3874F30874F2C820" /mnt2/windowsdrive    ntfs  defaults  0  0

De /mnt2/windowsdrive is een montagepunt. U kunt voor dit punt elke locatie op uw harde schijf gebruiken. Gebruik deze opdracht om de locatie te maken:

$ sudo mkdir -p /mnt2/windowsdrive

Voer dit commando uit om de UUID van deze schijf voor jouw etc/fstab binnenkomst.

$ sudo blkid

Vervang de /mnt2/windowsdrive en UUID="60292932-ae7d-4676-8f0f-7c319cb66fee" invoeren met de informatie van uw systeem.

Nu kunt u het met deze opdracht handmatig koppelen (of de configuratie testen):

$ sudo mount /mnt2/windowsdrive

Je zou nu in staat moeten zijn om naar dat gemounte punt te navigeren. Wanneer u opnieuw start, wordt het punt automatisch gemount.


1
2018-02-19 03:12Misschien was ik niet duidelijk genoeg genoeg. De reden waarom ik door de media blader, is dat ik elk document of bestand vanuit mijn applicatie code-bestanden op Atom kan openen. Het lijkt meer op het initialiseren van de schijf - Masinde Muliro
@MasindeMuliro Bekijk de gewijzigde informatie in het antwoord over het automatisch monteren van uw NTFS partitie. Laat het me weten als dit je probleem oplost, of als je nog steeds problemen hebt met het delen. - L. D. James