Vraag Ubuntu maakt verbinding met Ubuntu Hotspot


Ik heb twee computers, beide met Ubuntu 16.04. Op mijn bureaublad creëer ik een ad-hocnetwerk genaamd "UbuntuTest". Ik maak de Wi-Fi-beveiligings-WEP 128-bits wachtwoordzin. Vervolgens probeer ik via mijn laptop verbinding te maken met deze hotspot "UbuntuTest", maar deze maakt geen verbinding. Het zal ongeveer een minuut proberen en dan zal het verbroken worden.

De draadloze kaart op mijn bureaublad is RT3092 Wireless 802.11n 2T / 2R PCIe en op mijn laptop is Centrino Advanced-N 6235.

Hoe kan ik dit oplossen, zodat ik mijn ubuntu-laptop kan verbinden met een hotspot die is gemaakt door mijn ubuntu-desktop?

Ik moet ook opmerken dat andere apparaten verbinding kunnen maken met de hotspot die ik maak op mijn desktop (zoals iPhone, Mac en Windows)

Bedankt!

BEWERK:
Ik heb het beschreven script uitgevoerd WiFi werkt niet.

De uitvoer van het script bevindt zich op de volgende link scriptuitvoer (iwconfig staat in de uitvoer, zoek gewoon iwconfig). Er zijn twee netwerken getoond in de output NetworkICanConnectTo (wat mijn gebruikelijke thuis wifi is) en NetworkICanNOTConnectTo (dat is de wifi die ik maak op mijn bureaublad).

EDIT 2:

Ik probeerde ook mijn laptop (en desktop) aan te sluiten op een wifi gemaakt door een Raspberry Pi met raspbische Jessie Lite en ik heb nog steeds hetzelfde probleem. Dus samengevat heb ik problemen bij het verbinden van ubuntu met een netwerk dat is gemaakt door een linux-machine.


0
2018-04-12 22:07


oorsprong


De ontbrekende informatie is: maakt deze verbinding met andere netwerken?
Ik denk dat wat @CelticWarrior bedoelt met "it" jouw ubuntu-laptop is. Merk op dat voor het oplossen van problemen met netwerken extra informatie vereist is. Alsjeblieft zie askubuntu.com/questions/425155/... - Elder Geek
Ja, mijn laptop kan verbinding maken met andere netwerken. Ik dacht dat er meer informatie nodig zou zijn, maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen, dus bedankt voor de link. Ik zal dit script uitvoeren en mijn bericht bijwerken met de uitvoer. - Jonathon Gardner
Plaats de uitvoer van iwconfig - Gansheim


antwoorden:


Het lijkt erop dat je je wifi-interface moet instellen op ad-hocmodus. Hieronder staan ​​de instructies stap voor stap om een ​​ad-hoc netwerk op te zetten Ubuntu-documentatie

Linux-naar-Linux-peers

getest op 10.04 Netbook Remix met behulp van het eigen stuurprogramma van Broadcom B43. Broadcom STA werkte niet correct

 1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram NetworkManager (rechtsboven)

 2. Selecteer "Verbindingen bewerken"

 3. Klik op het tabblad "Draadloos"

 4. Klik op "Toevoegen" om een ​​nieuwe draadloze verbinding te bewerken

 5. Geef in het draadloze dialoogvenster de verbinding een naam, bijvoorbeeld 'Mochudi'.

  1. SSID: "Mochudi". De SSID verschijnt in de NetworkManager voor uw andere peers

  2. Modus: ad hoc

  3. BSSID: laat blanco

  4. MAC-adres: laat leeg

  5. MTU: vertrek als automatisch

 6. Klik op "Toepassen"

 7. Klik op "Sluiten"

Als er vaste IP-adressen nodig zijn, bewerk dan het IPv4-tabblad Instellingen voordat u NetworkManager hierboven sluit:

... zoals hierboven dan ...

6a. Klik op het tabblad "IPv4-instellingen"

Select Method "Manual"
Under Addresses click Add
Type your Address: 10.42.43.1
Type the Netmask: 255.255.255.0

Gateway: leave blank or 0.0.0.0 

6b. Klik op "Toepassen"

 1. Klik op "Sluiten"

Doe het bovenstaande voor elke machine die lid wordt van uw ad-hoc-netwerk met vast IP-adres, behalve een uniek adres toewijzen aan elke machine, dus 10.42.43.1 wordt 10.42.43.2 voor de tweede computer, 10.42.43.3 voor de derde, enz. 


1
2018-04-13 00:38

Ik kon het probleem oplossen. De bovenstaande oplossing was nuttig, maar ik probeerde geen peer-verbinding te maken, maar probeerde een computer als een router te laten werken. Om mijn probleem op mijn laptop op te lossen (het apparaat probeert verbinding met het netwerk te maken), heb ik mijn IPv4-instellingen als volgt ingesteld op handleidingen:

 1. Klikken op netwerkbeheer (rechtsboven) en geselecteerde bewerkingsverbindingen.
 2. Ik selecteerde vervolgens de verbinding die niet werkte (in mijn geval "UbuntuTest") en klikte op bewerken.
 3. Op het tabblad Wi-Fi heb ik niets veranderd, maar mijn instellingen waren SSID: "UbuntuTest", Mode: Client en MTU: automatisch.
 4. Onder de IPv4-instellingen heb ik de methode gewijzigd in Handmatig en onder adres. Ik heb mijn IP-adres 10.42.43.2 toegevoegd, het Netmask ingesteld op 255.255.255.0 en de gateway leeg gelaten.

0
2018-04-13 23:48