Vraag Kan geen software van Ubuntu-software installeren


Ik gebruik Ubuntu 16.04 64-bit. Telkens wanneer ik software wil installeren met behulp van de Ubuntu-software of het .deb-pakket, wordt het installeren niet voltooid.

won't finish installing

Ik heb de oplossing hier geprobeerd: 16.04 Kan niets installeren vanuit Ubuntu Software center, maar het lost mijn probleem niet op.


0
2018-06-06 12:50


oorsprong


Probeer te installeren via apt-commando en post-output - Danial Behzadi
100% was het met Danial eens. Installeren via de opdrachtregel zal u / ons op de hoogte brengen van eventuele fouten. Als u niet weet hoe u dit moet doen, opent u gewoon een terminal en typt u: sudo apt install virtualbox - Felipe


antwoorden:


Er zijn veel mogelijke redenen waarom Ubuntu Software (a.k.a. gnome-software) niet voor u werkt. Ik had er zelf problemen mee.

 1. Ten eerste heb je waarschijnlijk een installatiewachtrij die je moet wissen omdat je bent begonnen maar geen installaties kon voltooien.

  • Zorg ervoor dat Ubuntu-software (gnome-software) niet actief is. Voordat u wijzigingen aanbrengt, wilt u een back-up maken van de map gnome-software die in uw basismap woont, die de installatiewachtrij bevat. In Terminal of een CLI:

   cp -r ~/.local/share/gnome-software ~/.local/share/gnome-software-BAK
   
  • Wis de installatiewachtrij

   rm ~/.local/share/gnome-software/install-queue
   
  • Ubuntu-software opnieuw openen (vanuit het opstartprogramma of door te typen gnome-software in de opdrachtregel)

  • Als het bovenstaande niet werkt, kun je ook proberen de map gnome-software van je thuismap helemaal te verwijderen. Sluit Ubuntu Software en voer vervolgens in:

   rm -r ~/.local/share/gnome-software
   
  • Start Ubuntu-software opnieuw. Als dat niet heeft geholpen, kunt u altijd de verwijdering van de map gnome-software ongedaan maken en de back-up herstellen:

   rm -r ~/.local/share/gnome-software && mv ~/.local/share/gnome-software-BAK ~/.local/share/gnome-software
   
 2. U kunt ook problemen ondervinden omdat u een upgrade moet uitvoeren.

  • Voer in Terminal in:

   sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade`
   
  • Start vervolgens uw computer opnieuw op.

 3. Uw bronnenlijst kan problemen voor u veroorzaken. Mijn problemen met Ubuntu Software zijn opgelost door PPA's volledig te verwijderen waarvan ik dacht dat ik ze had weggegooid add-apt-repository --remove, die hun .list-bestanden niet kwijtraakte /etc/apt/sources.list.d/, noch is het ontdaan van hun sleutelhangers in /etc/apt/trusted.gpg.d/. Als de software die u probeert te installeren afkomstig is van een PPA, kunt u nog steeds proberen andere PPA's op te ruimen, omdat deze Ubuntu-software mogelijk vertragen. Er zijn bekende problemen met de PPA die is gekoppeld aan Google-Chrome-stable, bijvoorbeeld.

  • Bewerk de lijst (/etc/apt/sources.list) zelf. Het is veel sneller om het volledig te doen vanaf de opdrachtregel: sudo nano /etc/apt/sources.list dan sudo apt-get update. U kunt dit ook doen in de GUI Software and Updates (uitvoeren vanaf het opstartprogramma of openen in de opdrachtregel met software-properties-gtk), maar het lijkt zo veel langer te duren om de update te maken wanneer ik de GUI gebruik. Ik kan wel stappen toevoegen om het op deze manier te doen als je dat wilt.

  • Als u de namen kent van de PPA's die u wilt verwijderen, kunt u ze één voor één verwijderen met behulp van de opdracht: sudo add-apt-repository --remove ppa:<repo>/<subdirectory>. Opmerking: er is ook ppa-purge, wat ik niet wilde gebruiken omdat het pakketten behorend bij de PPA downgraden naar versies die beschikbaar zijn in repositories, en ik wist niet zeker of dit van invloed zou zijn op de programma's die ik had geïnstalleerd, omdat de programma's zelf niet het probleem waren.

  • Na het bewerken sources.list, je kunt vinden (zoals ik deed) dat oude PPA's nog steeds verschijnen /etc/apt/sources.list.d (een map met .list bestanden van elke PPA), en hun sleutelhangers waren nog steeds in /etc/apt/trusted.gpg.d.

   U kunt dit zelf controleren door de opdracht in te voeren:

   ls -lR /etc/apt/ | grep -v '~'
   
  • Vervolgens kunt u een lijst met de .list-bestanden in sources.list.d ophalen en deze een voor een verwijderen:

   ls /etc/apt/sources.list.d
   sudo rm -i /etc/apt/sources.list.d/<PPAName>.list
   sudo apt-get update
   
  • De toetsen verwijderen:

   sudo apt-key list
   sudo apt-key del <KEY_ID>
   sudo apt-get update
   

Hierna functioneerde Ubuntu Software eigenlijk, hoop dat dit je helpt!

Er is ook de mogelijkheid om een ​​"diepere" versie van sudo apt-get upgrade te doen:

sudo apt-get dist-upgrade

en herstart.


1
2018-04-08 17:14