Vraag hoe u de gewenste locatiemap instelt tijdens het installeren


Ik snap het apt-get in terminal. en ik ben bigginer. dus ik heb je hulp nodig. Tijdens de installatie is het eenvoudig om een ​​locatie op Windows te selecteren. In de tijd die wordt geïnstalleerd en op de volgende wordt geklikt, wordt dit weergegeven. Maar ik weet niet hoe ik het moet opzetten op Ubuntu. Hoe kan ik dit krijgen? Laat het me weten als je weet dat je gescheiden bent. één is er zijn geen van omslagen die ik wilde (in dit geval, zou ik folder moeten maken en dan die omslag installeren. de andere is er een map die ik wilde. Dus ik installeer gewoon in deze map.


0
2018-06-08 16:44


oorsprong


Ik snap niet wat je wilt doen. In Linux kies je meestal niet waar een programma wordt geïnstalleerd, omdat je programma's niet echt installeert, maar pakketten en scripts die van elkaar afhankelijk kunnen zijn, dus het zou geen zin hebben als het systeem je toestaat om te kiezen waar je ze wilt plaatsen. - derHugo
Ik denk dat je waarschijnlijk bedoelt hoe je verschillende partities op de harde schijf moet instellen, zodat er een wordt gebruikt als / en een als / home ?? - derHugo


antwoorden:


In GNU / Linux heeft elk bestand zijn eigen plaats, we installeren niet alle bestanden in dezelfde map als je gebruikt apt-get het doet het werk automatisch, je hoeft niets te doen.

Elk pakket dat u installeert, volgt een standaard "Filesystem Hierarchy Standard (FHS)".
Het definieert de directorystructuur en directoryinhoud in Unix-achtige besturingssystemen 1.

Je kunt gebruiken man hier om te zien wat elk pad veronderstelt te doen, bijvoorbeeld: binaire bestanden bevinden zich op /bin of /usr/bin of /usr/local/bin, of configuratiebestanden worden geplaatst op /etc.

Je kan ook gebruiken dpkg -L pkg-name om erachter te komen waar een pakketbestanden zich op het systeem bevinden, bijvoorbeeld:

dpkg -L wget

Er is een geval wanneer u een volledig programma downloadt (meestal vooraf gecompileerd) waarvan alle bestanden zich in dezelfde map bevinden, in dat geval plaatsen we het op /opt/progam-name.


1
2018-06-08 16:52

Linux is geen Windows en wanneer u installeert vanaf een .deb met de pakketbeheerder van uw keuze (apt-get, software center, dpkg, enz.) Worden de locaties van de geïnstalleerde bestanden gedefinieerd in de .deb en kunt u geen van de deze.

Als dat nodig is, kun je het .deb opnieuw opbouwen en aangepaste locaties specificeren, maar daarbij moet je het Linux-bestandssysteem en de locaties van libs en verschillende documenten, zoals man-bestanden, begrijpen.

Zien https://help.ubuntu.com/community/LinuxFilesystemTreeOverview

Als u een niet-standaardlocatie opgeeft, moet u uw omgevingsvariabelen aanpassen aan uw aangepaste locaties.

Zien https://help.ubuntu.com/community/EnvironmentVariables

Als laatste zou je natuurlijk kunnen bouwen vanaf de bron, de broncode kunnen aanpassen en aangepaste locaties kunnen specificeren, maar dan krijg je dezelfde problemen als wanneer je de .deb herbouwt, dwz het gebruik van standaardlocaties of het aanpassen van omgevingsvariabelen om je aangepaste pad op te nemen. Zie bovenstaande links.

Zonder specifieke details kan ik geen specifieke instructies geven.


0
2018-06-08 16:56