Vraag Flash-video wordt blauw weergegeven


Het probleem

Na het updaten naar Ubuntu 12.04 vanaf Ubuntu 11.10, is alle video nog steeds blauw, ongeacht of deze in een browser of een speler wordt afgespeeld. Hetzelfde probleem doet zich ook voor in 11.10.

Ik heb geprobeerd om alle Flash te verwijderen en opnieuw te installeren, maar het maakt geen verschil.

Wat veroorzaakt de blauwe Flash-video?

Ubuntu 11.10 64bit

Ubuntu 12.04LTS 64bit


Hoe het eruit ziet

Blue flash videos


243
2018-03-29 18:42


oorsprong


bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/flashplugin-nonfree/+bug/... - Somatik


antwoorden:


Er zijn enkele misleidende en enkele verkeerde aanbevelingen hier, dus laten we samenvatten wat het probleem is en welke oplossingen er zijn.

TL; DR

De nieuwste versies van Ubuntu sinds 12.10 (Quantal) bevatten een gepatchte versie van de bibliotheek. Als je nog steeds problemen tegenkomt met blauwe video (NIET inclusief de Blue Man Group), uitchecken dit antwoord - de bibliotheeknaam van de Flash Player moet zijn libflashplayer.so anders zal libvdpau de tijdelijke oplossing niet toepassen. U kunt ook een kijkje nemen /etc/vdpau_wrapper.cfg het dossier. Daar kunt u de tijdelijke oplossingen die door libvdpau zijn toegepast uitschakelen.

Als u Oneiric (11.10) of Precise (12.04) hebt, installeert u patched libvdpau:

sudo add-apt-repository ppa:tikhonov/misc
sudo apt-get update
sudo apt-get install libvdpau1

Anders kunt u de bibliotheek van Flash Player wijzigen:

cd /usr/lib/flashplugin-installer || cd /usr/lib/adobe-flashplugin/
sudo perl -pi.bak -e 's/libvdpau/lixvdpau/g' libflashplayer.so

Lees het hele bericht voordat je reageert.

Het probleem

Flash Player sinds versie 11.2 maakt op de meeste platforms gebruik van hardwarevideo-acceleratie. Helaas is de versnelling in Linux niet alleen niet ondersteund, maar in wezen gebroken. Flash Player wisselt kleuren in video om in de volgende omstandigheden:

 • U gebruikt vrij nieuwe Nvidia GPU met VDPAU ondersteuning.
 • U gebruikt de huidige versie van het binaire stuurprogramma van Nvidia (oudere versies ondersteunen VDPAU niet).
 • Jij hebt libvdpau1 pakket geïnstalleerd.
 • De speler op de site gebruikt Stage video - daarom zijn alleen YouTube en enkele andere spelers getroffen.

Zien de uitleg door Pierre-Loup Griffais uit Nvidia.

Dit is geen fout in Nvidia-stuurprogramma's. Nvidia is op de hoogte van dit probleem en zij hebben al een oplossing gecreëerd. Nouveau driver is waarschijnlijk niet getroffen omdat de Ondersteuning voor video-decodering is nog niet voltooid.

Dit is geen fout in libvdpau. libvdpau is slechts een omhulsel waarmee videospelers VDPAU-decodering kunnen gebruiken (zie Stephen Warren's uitleg).

Dit is geen Ubuntu-specifieke bug. Andere distributies worden eveneens beïnvloed, b.v. Boog.

De bug zit zeer waarschijnlijk in Flash Player - hoewel Adobe probeert om Nvidia en incompetente gebruikers de schuld te geven. Er zijn meerdere rapporten geweest over de bugtracker van Adobe, die allemaal werden afgewezen als "CannotReproduce":

Er zal geen officiële oplossing zijn van Adobe, sinds op NPAPI gebaseerde Flash Player ontvangt alleen beveiligingspatches tot 2017. Hopelijk hebben we Flash Player tegen die tijd niet meer nodig.

De tijdelijke oplossingen

Gebruik libvdpau 0.5

Beschikbaar in officiële repositories sinds Ubuntu 12.10 libvdpau 0.4.1-6

Deze versie van libvdpau bevat een workaround van Stephen Warren die hieronder wordt beschreven.

Zie de release-aankondiging

Installeer patched libvdpau (juiste patch)

Stephen Warren heeft een mooie patch gemaakt voor libvdpau, dat Flash Player detecteert en hiervoor alleen tijdelijke oplossingen toepast. De patch kan worden bediend met behulp van /etc/vdpau_wrapper.cfg het dossier.

Met Patched libvdpau worden kleuren hersteld en kan Flash Player VDPAU gebruiken voor hardware-overlay, wat nog steeds enkele prestatievoordelen biedt.

Om de wrapper te laten werken, moet deze het gebruik van Flash herkennen. Dus de Flash-bibliotheek moet een naam krijgen libflashplayer.so en de plug-in wrapper moet ingeschakeld zijn in Firefox (in about:config, dom.ipc.plugins.enabled.libflashplayer.so en dom.ipc.plugins.enabled moet worden ingesteld op true).

Voor Precise (12.04) en Oneiric (11.10) kun je de herstelde libvdapu installeren Maxim Thikonov's PPA met behulp van de volgende opdrachten:

sudo add-apt-repository ppa:tikhonov/misc
sudo apt-get update
sudo apt-get install libvdpau1

De wijziging moet van kracht worden na opnieuw opstarten (of mogelijk eerder).

Voorkom dat Flash Player libvdpau kan vinden

(Via Daniel Mario Vega op Launchpad)

bevind zich libflashplayer.so in je systeem - voor Ubuntu, het is of in /usr/lib/adobe-flashplugin/ als je hebt adobe-flashplugin pakket geïnstalleerd, of /usr/lib/flashplugin-installer/ voor flashplugin-installer pakket. Raadpleeg uw browser about:plugins als je problemen hebt met het vinden van het bestand (een beetje tweaken in het geval van Firefox kan vereist zijn).

Voer de volgende opdrachten uit - ervan uitgaande dat u een van beide hebt geïnstalleerd flashplugin-installerof adobe-flasplugin:

 cd /usr/lib/flashplugin-installer || cd /usr/lib/adobe-flashplugin/
sudo perl -pi.bak -e 's/libvdpau/lixvdpau/g' libflashplayer.so

De wijziging wordt van kracht nadat de browser opnieuw is opgestart.

Hiermee wordt het binaire bestand van Flash Player aangepast om te zoeken naar de niet-bestaande bibliotheek "lixvdpau" in plaats van "libvdpau". Daarom zal het helemaal niet proberen VDPAU-presentatie te gebruiken.

De opdracht maakt een libflashplayer.so.bak-back-up van het binaire bestand voor het geval u problemen tegenkomt.

U moet deze opdracht telkens uitvoeren als er een Flash Player-update is, omdat uw wijziging wordt overschreven.

Met deze oplossing kunt u HW-versnelling inschakelen, libvdpau1 laten installeren en het is heel eenvoudig toe te passen in vergelijking met libvdpau patching.

Gebruik Google Chrome met PepperFlash

Sinds versie 20 wordt Google Chrome geleverd met "Pepper" Flash Player 11.3 met PPAPI-ondersteuning (in plaats van 11.2 op NPAPI gebruikt door Firefox et al.). PepperFlash lijkt niet te worden beïnvloed door dit probleem omdat het volledige hardwareversnelling lijkt te gebruiken.

PepperFlash kan worden gebruikt met Chromium, maar helaas ondersteunt geen enkele andere browser PPAPI momenteel.

Schakel de hardwareversnelling van Flash Player uit

De eenvoudigste en minst ingrijpende oplossing is om Flash Player's uit te schakelen HW-versnelling in Weergave-instellingen - klik met de rechtermuisknop op Flash, selecteer Instellingen ...

Dit is echter niet zo eenvoudig, omdat het venster Instellingen niet reageert onder Composite Manager (Compiz, standaard Unity) en als de browser schuifbalken weergeeft.

Als u hardwareversnelling wilt uitschakelen, opent u een video (bijvoorbeeld op YouTube) op volledig scherm en dan open het venster Instellingen .... Of u kunt tijdelijk overschakelen naar Unity 2D of andere niet-samengestelde WM.

De wijziging wordt van kracht na verversing.

Het nadeel: dit schakelt HW-versnelling in Flash Player uit, zelfs voor vector- en bitmapbewerkingen. Sommige Flash-games en films kunnen slechtere prestaties en / of slechtere grafische afbeeldingen hebben.

Installatie ongedaan libvdpau

Als u HW-versnelling in Flash Player wilt inschakelen, kunt u libvdpau van het systeem verwijderen, waardoor wordt voorkomen dat Flash Player VDPAU gebruikt.

Rennen:

sudo apt-get remove libvdpau1

Het nadeel: Desktopspelers (zoals Totem en Mplayer) kunnen ook geen hardwarevideodecodering gebruiken. Dit zal leiden tot een hoger CPU-gebruik tijdens het afspelen. Ook de prestaties van de video-weergave kunnen worden beïnvloed (bijvoorbeeld verloren frames of volledig bevroren beeld), vooral als u een tragere CPU hebt en 1080p-video's bekijkt.

Schakel Flash Player hardwarevideodecodering in

De meeste gebruikers hebben gemeld dat dit tot zeer veelvuldige crashes van Flash Player leidt (waarschijnlijk als gevolg van concurrency-problemen bij decodering) maar als je geluk hebt, probeer het eens.

Dit is ook dezelfde methode die wordt gebruikt door Flash-Aid addon. Het zal het niet beter maken.

Rennen:

sudo mkdir /etc/adobe
echo -e "EnableLinuxHWVideoDecode=1" | sudo tee /etc/adobe/mms.cfg > /dev/null

Hiermee wordt het bestand /etc/adobe/mms.cfg gemaakt met EnableLinuxHWVideoDecode=1 inhoud. Dit is de enige manier om Flash Player te dwingen video te decoderen op GPU en het wordt niet officieel ondersteund door Adobe.

Om dit ongedaan te maken, voert u het volgende uit:

sudo rm /etc/adobe/mms.cfg

om het mms.cfg-bestand te verwijderen.

U kunt proberen de stabiliteit van Flash Player verder te verbeteren met VDPAU_NVIDIA_NO_OVERLAY=1 omgevingsvariabele, zie Nvidia-forums.

Vervang Flash-spelers

(Zoals aanbevolen door bowser op Launchpad)

Gebruik FlashVideoReplacer Firefox-add-on, Literna Mágica of een andere oplossing om standaardspelers te vervangen in Flash met ingesloten videospeler-plug-in (zoals Totem - totem-mozilla - of VLC - mozilla-plugin-vlc). Geen Flash Player, geen probleem.

Patch libvdpau (vdpau_trace hack)

Er is een onofficiële patch door Nvidia die de bug van Flash Player op libvdpau-niveau herstelt door vdpau_trace te hacken.

Merk op dat bovengenoemde patch van Stephen Warren technisch superieur is en in plaats daarvan moet worden gebruikt.

De niet-tijdelijke oplossingen

De volgende oplossingen werken slechts gedeeltelijk of er zijn enkele waarschuwingen.

Schakel HTML5 in op YouTube

HTML5-speler inschakelen op http://www.youtube.com/html5 werkt niet met alle video's; sommige YouTube-video's zijn gewoon niet beschikbaar voor HTML5-speler (bijvoorbeeld vanwege het gebrek aan advertentiesondersteuning). HTML5-video is echter geweldig en je zou het hoe dan ook moeten gebruiken.

Downgraden naar Flash Player 11.1

Er zijn bekende kwetsbaarheden in FP 11.1 die zijn vastgelegd in 11.2. Als je het risico wilt nemen, moet je weten waar je aan begint.

Als je nog steeds wilt downgraden, probeer dan Flash Player 10.3 die nog steeds wordt onderhouden. Je kunt het downloaden Het archief van Adobe

Schakel over naar een andere GPU

Het lijkt erop dat heel weinig Nvidia-GPU's niet worden beïnvloed, met name Quadro 2000 en GeForce GT 430. Beide hebben VDPAU-functieset C, maar verder zijn de meeste C GPU's met bepaalde functies ook beïnvloed. Als u een van de bovengenoemde GPU's heeft, laat het ons weten op Launchpad of deze bug je beïnvloedt.


187
2018-03-31 20:22Zeer behulpzame en informatieve tekst. Ik heb het probleem opgelost in mijn openSUSE 12.2 door libvdpau.so.1.0.0 te extraheren uit de deb in de genoemde repository launchpad.net/~tikhonov/+archive/misc naar mijn / usr / lib64 - perfect. Dank je! - RushPL
Nieuwere GPU's hebben absoluut de bug (met functieset C). Ik ben een van de velen. - Victor
@Victor Ja, ik heb het opgemerkt; het was een theorie en het was verkeerd. Het is vreemd dat twee specifieke (en heel andere) GPU's niet worden beïnvloed, ik ben meer geneigd te denken dat de verslaggevers iets hebben gemist, bijvoorbeeld er is geen libvdpau geïnstalleerd (negatief rapport over Quatro 2000 is afkomstig van de vertegenwoordiger van Adobe). - jnv
Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het probleem op te lossen en veel oplossingen te bieden met uitleg voor elk probleem. Het toepassen van de libpauv1-patch werkte prima voor mij en ik hoefde alleen mijn browser opnieuw te starten om de oplossing toe te passen. Bedankt! - dusktreader
ik ging met de Prevent Flash Player from finding libvdpau oplossing en bevestigen dat het werkt. de locatie van de libflashplayer.so bestand was in /usr/lib/mozilla/plugins/libflashplayer.so en werkte ook voor opera - ulkas


BIJWERKEN: Alsjeblieft kijk naar deze oplossing voor een goede oplossing. De oplossing die hier wordt genoemd, leidt tot crashes voor velen die het hebben geprobeerd.

Dit wordt veroorzaakt door een kever in de nieuwe Flash-versie die Adobe weigert te herstellen. Er is ook een bugreport op Launchpad dat dit bespreekt (LP: # 967091). De fout verschijnt alleen als u de binaire stuurprogramma's van NVidia gebruikt en libvdpau is geïnstalleerd. Een snelle oplossing is het toevoegen van enkele extra instellingen aan de Flash-configuratie.

sudo mkdir /etc/adobe
echo -e "EnableLinuxHWVideoDecode=1\nOverrideGPUValidation=true" | sudo tee /etc/adobe/mms.cfg > /dev/null

Dit lost het probleem op terwijl de VDPAU hardwareversnelling nog steeds aanwezig is. Helaas zal er waarschijnlijk geen nieuwe Flash-versie zijn om dit te herstellen zonder deze handmatige configuratie-hack, omdat de Flash-versie die deze bug introduceerde ook de laatste Flash-versie is die Adobe ooit voor Linux zal uitbrengen.

Als dit instabiliteit voor u veroorzaakt, keert u de wijzigingen terug door de map te verwijderen die u eerder hebt gemaakt.

sudo rm -r /etc/adobe

of je kunt proberen het /etc/adobe/mms.cfg bestand te verkleinen tot alleen de

OverrideGPUValidation=true

regel door te bewerken met sudo gedit /etc/adobe/mms.cfg.


94
2018-03-30 19:26Bedankt dat dit het probleem voor mij heeft opgelost op Ubuntu 11.10 (adobe-flashplugin 11.2.202.228-0oneiric1). Dit is niet de laatste versie van Flash voor Linux. Er zullen beveiligingsupdates zijn en nieuwere versies zullen worden gebundeld met Google Chrome. - Mateusz Stachowski
Het inschakelen van deze functies in mms.cfg zorgde ervoor dat Flash regelmatig crashte voor mij. - blujay
Ja, het blauwe probleem opgelost maar crasht zo regelmatig dat het nutteloos is - Hubro
Dit lost het probleem op met de blauwachtige tint, maar veroorzaakt instabiliteit voor mij. - foh1981
Door deze opdracht crasht de flash-plugin ook vaak voor mij. hoe keer je terug? - RockScience


Fix (werk rond)

Kwestie:  Alle webbrowsers Flash Player Video is blauw

 • chromium
 • Google Chrome
 • Firefox

Beide flash-plug-ins zorgen ervoor dat de flitsvideo verschijnt met een blauwe overlay, dus verwijder deze.

 • Adobe - flashplugin
 • Flashplugin - installatieprogramma

Oplossing (niet zo functioneel als Adobe Flash-plug-in, maar het werkt)

 • Installeer lightspark (plus eventuele browser-plug-ins) of
 • Installeer gnash (plus eventuele browser-plug-ins)

Mogelijke oplossing 1

verwijderd: 

 • gnash browser plug-ins
 • gightspark browser plug-ins
 • Video Decode en Presentation API voor Unix (bibliotheken) libvdpau1 
 • flashplugin - installer

geïnstalleerd: 

adobe-flashplugin Opnieuw gestarte browser, en het werkte voor mij.

Mogelijke oplossing 2

geïnstalleerd: 

 • libvdpau1

Flash-opstelling

 • HW-versnelling uitschakelen in Flash.

Open uw browser en ga naar een flash-video (youtube, abobe flash-site, enz.) Klik met de rechtermuisknop, instellingen en schakel hardwareversnelling uit.

Als u hardwareversnelling niet kunt uitschakelen, meldt u zich aan bij de Unity 2D-omgeving.

BUG: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/unity/+bug/968489

OBS: in geval van volharding. Start de machine opnieuw.


51
2018-03-31 12:37Voor mij werkte alleen het installeren van libvdpau1, na verschillende andere oplossingen niet. Ik voer Ubuntu 11.10 uit met NVIDIA-stuurprogramma 295.33. - D Coetzee
libvdpau1 was al voor mij geïnstalleerd in Ubuntu 12.04 64 bit. Hoe dan ook, het uitschakelen van hardwareversnelling heeft de truc voor mij gedaan. Ik gebruik dezelfde Nvidia-driver als @Derrick Coetzee, maar dan op Precise with Gnome Shell. - titaniumtux
Ik kan niet lijken te klikken op de optie om HW-accel uit te schakelen. - RolandiXor♦
Het verwijderen van libvdpau1 werkte voor mij in Firefox en Chrome voor alle sites die ik heb getest. Ik heb een Nvidia 440 GT-kaart als dat helpt. - Luis Alvarado♦
Als u de hardwareversnellingsoptie niet uitschakelt in Flash-instellingen, probeer het dan op het volledige scherm - ga naar b.v. YouTube, open een video op volledig scherm en open de Flash-instellingen (klik met de rechtermuisknop> Instellingen ...); het venster moet responsief zijn. Als het browservenster een schuifbalk heeft, reageert het instellingendialoogvenster niet onder samengestelde WM. - jnv


Ok, dus hier is mijn ervaring met het oplossen van dit (op Ubuntu 12.04 64-bit, nVidia-stuurprogramma's):

 • Flashplugin-installer verwijderen en adobe-flashplugin installeren (repareerde het niet)

Dit werkte totdat opnieuw werd opgestart. Maar ik hield adobe-flashplugin sinds ik op 64-bit zit (ik heb de indruk gekregen dat dit het beste werkt).

 • De driverversie wijzigen (repareerde het niet)

In eerste instantie had ik de nvidia-current-updates, ik veranderde dit naar nvidia-current. Dit loste het niet op. Synaptic geeft aan dat de stuurprogrammaversies hetzelfde zijn, zoals van dit schrijven (295.33).

 • Installatie Flash-Aid add-on in Firefox (repareerde het, maar instabiel)

Dit werkte zo lang als ik de hardwareversnellingsoptie activeerde (niet te verwarren met de onderstaande optie !!). Het maakte niet uit of ik de Flash-plug-in heb geïnstalleerd vanuit de repositories of de bèta van Adobe. Tijdens het repareren van de blauwachtige tint werd de plug-in echter extreem onstabiel en crashte hij voortdurend tijdens de interactie met de Flash-objecten.

 • HTML5-video activeren op YouTube (repareerde het op YouTube)

Hoewel ik dit probleem alleen op YouTube-video's heb opgedaan, kan ik niet zeker zijn dat andere sites en video's niet worden beïnvloed. Per suggestie van anderen hier, bezoek youtube.com/html5 als je HTML5-video op Youtube.com wilt activeren of deactiveren.

 • Hardwareversnelling uitschakelen door met de rechtermuisknop op een Flash-video te klikken (deze te verhelpen)

Dit is wat het beste voor mij werkte (maar ik moest inloggen met Unity 2D volgens de suggestie van pst007x in deze thread). De blauwe tint is verdwenen en de video's zijn stabiel. Ik was bang dat de werkbelasting van de CPU zou toenemen, maar bij testen met en zonder hardwareversnelling zag ik geen verandering (ik gebruikte hiervoor een video van het Google-kanaal in 1080p), het begint met ongeveer 40% en daalt tot 20% wanneer de video is volledig geladen.


14
2018-03-31 01:53

Mijn snelle oplossing hiervoor, voor YouTube hoe dan ook, was om toe te treden tot hun HTML5 bèta.

Het werkte een traktatie ... En van wat ik kan zien, lijkt alleen YouTube te zijn beïnvloed door deze oude bug die zijn lelijke kop weer oprichtte ...

Het is eigenlijk het beste om HTML5 te gebruiken. Dat moet je onthouden Flash is op zijn weg als het gaat om Linux. Dan zullen we allemaal moeten gebruiken Google Chrome en niets anders :(


9
2018-01-16 09:27werkt niet op video's met advertenties - waspinator


Ik loste dit probleem op nadat ik de flash-speler had verwijderd en vervolgens handmatig de flashback had geïnstalleerd door de flash van de website van Adobe te downloaden en deze via Ubuntu Software Center te installeren.


4
2018-01-23 03:43

Ik heb dit opgelost (met Linux Mint Lisa, gebaseerd op Ubuntu Oneiric) door de NVIDIA-driver terug te zetten naar versie 173.

Update: Helaas, NVIDIA driver versie 173 produceert dezelfde blauwe tint in MP4-video's die de aanbevolen (bijgewerkte) versie van het NVIDIA-stuurprogramma doet Flash-video's. Dat is een beetje razend: ik kan of mijn koffie te koud of te zoet hebben.

En nog een update: ik kon het MP4-probleem in Totem repareren door naar Voorkeuren te gaan en de Hue-schuif helemaal naar rechts te schuiven. Heet en niet te zoet.


3
2018-03-30 13:11