Vraag Hoe kan ik een update krijgen [dupliceren]


Deze vraag heeft hier al een antwoord:

Wanneer ik uitvoer

sudo apt-get update

Ik krijg de volgende foutmelding:

E: Type 'ain' is not known on line 3 in source list /etc/apt/sources.list.d/diesch-testing-precise.list  
E: The list of sources could not be read.

Hoe kan ik dit oplossen?


0
2017-09-17 21:28


oorsprong


Mogelijke off-topic vraag. Ubuntu 12.04 LTS (Precise) is ver voorbij EOL en off-topic, 12.04 ESM (Precise) staat ook niet op het onderwerp. Als u 12.04 niet gebruikt, moet u ons uw Ubuntu-versie vertellen, omdat alleen ondersteunde (en niet-betaalde ondersteuning zoals 12.04 ESM) versies hier on-topic zijn (zie askubuntu.com/help/on-topic) [Ik keek erin launchpad.net/~diesch/+archive/ubuntu/testing en zag geen andere, meer waarschijnlijke reden] - guiverc


antwoorden:


Het foutbericht vertelt u dat er een probleem is met een van uw configuratiebestanden. Het is zo vriendelijk om het bestand in de fout op te leveren. Als u niet naar het bestand kijkt en als u ons niet laat zien wat regel drie in het bestand zegt, is er niet veel dat iemand kan doen.

U kunt een editor gebruiken zoals nano of vim om naar het bestand te kijken, of je kunt de terminal de inhoud van het bestand laten uitspugen met cat:

cat /etc/apt/sources.list.d/diesch-testing-precise.list

U kunt het probleem opmerken en het kunnen oplossen, maar bewerk uw vraag om het bestand volledig op te nemen, of ten minste de derde regel. Heb je onlangs je systeem geüpgraded? Het is misschien eenvoudiger om die repository te verwijderen en deze opnieuw toe te voegen nu u een nieuwe versie gebruikt.

sudo add-apt-repository -r ppa:diesch/testing # Remove repo
sudo add-apt-repository ppa:diesch/testing # Add repo

Een andere optie is om bij officiële Ubuntu-repositories te blijven en om het aantal externe repositories dat u gebruikt te beperken. Dit zal resulteren in een stabieler standaardsysteem waarmee anderen u kunnen helpen, en is de ideale set-up voor zowel nieuwe als oude gebruikers. (Geen belediging voor al het harde werk dat wordt geleverd door Diesch en anderen.)


1
2017-09-17 21:54