Vraag Hoe kan ik mijn wachtwoord vinden?


Dus ik installeerde xubuntu op een netbook met Windows 7 er al op. Installeren leek goed te gaan, opstarten lukt prima met de juiste dual-bootopties; maar bij het inlogscherm zijn opties hetzelfde hoofdaccount van de Windows-installatie, plus gast of andere. Er was nooit een prompt voor het toevoegen van gebruikers of het instellen van een wachtwoord; xubuntu lijkt zojuist de inlognaam uit de Windows-installatie te hebben gehaald.

Echter; het wachtwoord dat aan dat (de enige) benoemde account is gekoppeld, is niet nodig. Ik probeerde enter zonder wachtwoord, diverse combinaties van 00000 en 1234, enz., Caps lock in-en uitschakelen met het Windows-wachtwoord, geen dobbelstenen. Als gast kan ik niks verzinnen, of iets doen op 'beheerdersniveau' - het laat me niet eens een draadloos netwerk verbinden. Al het andere lijkt prima, het OS lijkt al mijn apparaten te herkennen, ziet mijn draadloze netwerk, ziet er goed uit, al die goede dingen - ik kan gewoon niets doen zonder een wachtwoord. Om het even welke ideeën of suggesties?

De installatie verliep verrassend vlekkeloos en zonder enige aarzeling, geen prompts, geen hang-ups, vragen. het is automatisch en eenvoudig geïnstalleerd. Het enige dat misschien verschilde van een "normale" manier van doen, was dat het was geïnstalleerd vanuit .iso, gemonteerd in een virtueel kloonstation. Ik was verrast dat het zo gemakkelijk werkte, behalve deze kleine storing.

Nog een beetje vreemd, was dat ik de Lubuntu iso downloadde van de lubuntu-site, maar aan het begin van de installatie bood het me alleen een installatie van ubuntu, kubuntu of xubuntu aan. Vreemd ... dus ik ging gewoon met xubuntu, dacht ik dat ik het gewoon zou doen apt-get lubuntu-desktop later.


0
2017-12-09 04:43


oorsprong


dat is een muur van tekst en moeilijk te lezen. - Panther


antwoorden:


Boot to recovery-modus (het is een optie in uw GRAS-menu).

Ga naar een rootshell. Je bevindt je als root in de commandoregel.

Stel een wachtwoord in voor de weergegeven gebruiker

sudo passwd user

zorg ervoor dat de gebruiker zich in de beheerdersgroep bevindt

id user

je ziet admin als een van de groepen.

reboot


2
2017-12-09 04:56