Vraag het maken van een uitgebreide partitie


dit is mijn huidige status van de harde schijf (Running linux Mint LIVE CD) HARD DISK STATUS

ik heb-

 1. Ubuntu 12.04 op partitie van 206 GB op dev / sda1.
 2. dev / sda2-systeem gereserveerd.
 3. Windows 7 op 90 GB partitie op dev / sda3
 4. en linux-swap in uitgebreide partitie.

wat ik wil doen- Ik wil Linux mint KDE op mijn systeem installeren, daarvoor wil ik een nieuwe partitie van 30 GB maken (door de beschikbare vrije ruimte op dev / sda1 te verkleinen), ik kan dat niet maken omdat ik slechts 4 primaire partities kan maken die al daar.   zo moet ik de ruilverdeling schrappen? en als ik deed hoe ik Mint KDE en Ubuntu 12.04 moest forceren om dezelfde swapruimte te gebruiken / delen in een nieuwe logische partitie?


0
2017-10-26 15:53


oorsprong
antwoorden:


Er zijn een aantal mogelijke oplossingen, maar degene die ik aanraad is als volgt:

 1. Maak een back-up van al uw belangrijke gegevens. Partition moving and size-operaties zijn inherent gevaarlijk, dus dingen gaan soms fout bij het uitvoeren van stappen zoals de volgende. Met een back-up zorgt u ervoor dat u onvervangbare gegevens niet verliest.
 2. Start een Linux-noodschijf op, zoals Afgescheiden magie of het Ubuntu-installatieprogramma in de "probeer voor installatie" -modus.
 3. Start GParted.
 4. GParted gebruiken, krimpen / dev / sda1.
 5. Gebruik GParted en wis zowel swap (/ dev / sda5) als de uitgebreide partitie die het bevat (vermoedelijk / dev / sda4).
 6. Optioneel, gebruik GParted, expand / dev / sda3 in de ruimte die bevrijd is door de vorige stap. Je kunt ook gewoon lege ruimte achterlaten.
 7. Maak een nieuwe uitgebreide partitie in de lege ruimte die is achtergelaten door stap # 4.
 8. Maak een nieuwe swappartitie binnen de uitgebreide partitie.
 9. Maak nieuwe partitie (s) voor Linux Mint binnen de uitgebreide partitie. U kunt dit ook overlaten aan het Mint-installatieprogramma.

Het resultaat zal een legale, zij het wat vreemde, partitietabel zijn. Een nadeel is dat deze procedure uw Windows-installatie even groot of groter laat dan het nu is. Als je een deel van de Windows-ruimte voor Mint wilde gebruiken, zou je de partitie moeten verkleinen en verplaatsen, wat het meest risicovolle type partitionering is. Het is ook waarschijnlijk dat Windows niet meer kan worden opgestart totdat het is gerepareerd. Over het algemeen is het het beste om dit te vermijden indien mogelijk - en gezien uw gestelde doelen, lijkt het mogelijk om dit te voorkomen.

In theorie zouden zowel Ubuntu als Windows na deze procedure opstartbaar moeten blijven; het is echter denkbaar dat een of beide besturingssystemen niet meer kunnen worden opgestart. Als dit het geval is, moet u de opstartbaarheid herstellen met een noodsysteem. De details van hoe dit te doen hangt af van de details van het probleem, dus ik zal hier niet op deze details ingaan; Ik wil alleen dat je je ervan bewust bent dat er een klein maar reëel risico is dat dit gebeurt, en dat het probleem kan worden overwonnen als je het tegenkomt.


1
2017-11-04 22:35

Dit is een ongelukkige situatie voor jou. Als u de grootte van sda1 opnieuw instelt, kunt u de grootte van de logische partitie niet vergroten, omdat de ruimte aaneengesloten moet zijn en er een andere partitie is tussen sda1 en het uitgebreide gebied.

Beide Linux-installaties kunnen één swappartitie delen. Wanneer u de partities instelt, vertel het installateur dan om de reeds bestaande swap te gebruiken.

Heb je een 2e harde schijf overwogen?


1
2017-10-26 19:37ik kan geen nieuwe HDD kopen. problemen met het studentenleven. bedankt voor je tijd :) - SidhuHarry
Ik begrijp die problemen :) Schuifpartities rondom op een volledige rit kunnen hoofdpijn zijn! Gelukkig heb je Ubuntu al geïnstalleerd, wat naar mijn bescheiden mening de betere Linux-distributie is. - Bailey S
kun je me vertellen hoe je swappartitie tussen twee Linux-besturingssystemen kunt delen? - SidhuHarry
Swap-partities worden net als andere partities gemount. Zodra de swap-partitie bestaat, gebruikt u gewoon handmatige partitionering in plaats van guided / automatic ... dan kunt u zeggen om de andere swap-partitie te gebruiken. - Bailey S
Als beide distro's zijn geïnstalleerd, worden swappartities gemount in / etc / fstab, dus je zou het distro kunnen vertellen om de swap van de ander te koppelen. Waarschuwing, dit zal niet goed werken als je van distro naar disk wint. - Bailey S