Vraag Waar bevindt wijn zich op een verse Ubuntu-installatie? [duplicaat]


Deze vraag heeft hier al een antwoord:

Nou, ik heb Ubuntu geïnstalleerd en tot nu toe vind ik het geweldig. Maar ben ik het maar, of is Wijn niet bij de installatie zoals geciteerd hier

Ik heb de vorige versie op dezelfde machine gebruikt inclusief, up & running geweldig. Ik begrijp dat het in het softwarecentrum is en ik kan het vanaf daar downloaden. Maar waar staat het op mijn nieuw geïnstalleerde besturingssysteem? Geen enkele zoekopdracht in mijn systeem heeft het gevonden?


0
2017-12-14 22:04


oorsprong


Er is geen melding gemaakt van "wijn" op die pagina. "Maar waar bevindt het zich in mijn nieuw geïnstalleerde besturingssysteem" Het bevindt zich in het softwarecentrum. - Rinzwind


antwoorden:


nadat je wijn hebt geïnstalleerd via het softwarecentrum, kun je Windows Installers installeren door met de rechtermuisknop op het installatieprogramma te klikken en open te kiezen met -> 'Wine Window Programloader'. U moet echter eerst toestaan ​​dat het bestand wordt uitgevoerd. om dit te doen klikt u met de rechtermuisknop, selecteert u eigenschappen en gaat u naar het tabblad rechten. Schakel hier het selectievakje 'Bestand uitvoeren als programma' in. je kunt sommige instellingen van wijn configen met het programma 'Configure Wine'.

u kunt ook een kijkje nemen in het programma 'Spelen op Linux', het helpt u bij het beheren van geïnstalleerde programma's. het creëert een nieuw exemplaar van wijn waarmee je specifieke configuraties per programma hebt en het heeft vooraf geconfigureerde installaties voor veel programma's (meestal spellen)

Ik weet niet zeker welke programma's je onder wijn wilt uitvoeren, maar in het algemeen zou ik adviseren om eerst naar native alternatieven op Linux te zoeken, omdat niet alle programma's onder wijn goed verlopen.


1
2017-12-14 22:21

Wijn slaat de dingen op waarin je het doet .wine, een verborgen bestand in je thuismap. Binnen is het drive_c, wat een soort virtuele versie van de Windows C-schijf is, en waar Wine de exe-bestanden installeert.

U kunt controleren of het is geïnstalleerd door het uit te voeren wine --version in terminal, en als het niet is geïnstalleerd, zou je Wine moeten kunnen installeren hier  Install wine .

Als u er geen exe's mee kunt openen, moet u mogelijk bewerken wine.desktop in /usr/share/applications, en vervang de NoDisplay=true regel met NoDisplay=false.


1
2017-12-14 23:33