Vraag Wallpaper gebroken na versie-upgrade van 14.10 tot 15.04


Gisteren bijgewerkt van 14.10 tot 15.04. Bij het herstarten werd ik begroet door een mooie verandering in mijn bureaubladachtergrond.

Ik gebruikte eerder een standaardachtergrond. Ik dacht dat het alleen maar moest worden vernieuwd, dus ik veranderde de achtergrond in een andere afbeelding. In plaats van de afbeelding heb ik echter nog steeds net een onleesbare puinhoop van geheugen. Het was echter iets anders voor elke afbeelding die ik probeerde.

Op het inlogscherm verschijnt de achtergrondafbeelding correct.

Weet iemand waarom dit gebeurt of wat ik zou kunnen doen om het te repareren?


0
2018-04-26 21:45


oorsprong


Welke desktopomgeving gebruikt u? Dit lijkt niet op Unity 7. - Eduardo Cola
Het is Eenheid, ik gebruik het donkere numix-cirkelthema. - Verrazano
Sorry, maar ik heb niet genoeg reputatiepunten om hier te reageren. Ga eens naar / usr / share / backgrounds en kijk of de achtergrondafbeeldingen van JPEG's goed zijn. - Eduardo Cola
Dit lijkt me een probleem met grafische stuurprogramma's. - Organic Marble
Moet ik proberen om mesa bij te werken, ect? - Verrazano


antwoorden:


Het lijkt erop dat mijn upgrade van 14.10 naar 15.04 een aantal problemen heeft gehad en een grote meerderheid van de pakketten niet heeft kunnen upgraden. Re-running

sudo apt-get dist-upgrade

leek het probleem op te lossen.


2
2018-04-27 02:26

Probeer een aangepaste achtergrond in te voegen, omdat de standaardachtergronden mogelijk van naam zijn veranderd. Als u de tool Unity tweak, vandaar het numix-thema, opnieuw installeert. Dit kan enkele problemen met Unity veroorzaken, maar u behoudt het pictogramthema zonder dat het programma is geïnstalleerd. Als niets van dat helpt, kan compiz een bug hebben. In dit geval wilt u misschien de database van het startschot raadplegen om te zien of deze is gearchiveerd.


0
2018-04-27 01:05