Vraag Ubuntu is vastgelopen tijdens de installatie - alleen achtergrond en cursor verschijnen op het bureaublad


Ik probeer Ubuntu 16.04 Desktop te installeren met behulp van live USB.

Ik ga naar mijn opstartmenu en selecteer mijn pendrive. Het Ubuntu-logo verschijnt en ik hoor een geluid als het geluid van het inlogscherm en vervolgens verschijnen de achtergrond en muiscursor en gebeurt er niets anders.

Mijn pc-configuratie is:

Core 2 duo 2.93 GHz-processor
  4 GB DDR2 RAM
  1GB Nvdia grafische kaart
  500 GB HDD
  Intel 41RQ moederbord

Wat moet ik doen?


0
2017-10-07 15:08


oorsprong
antwoorden:


Het kernprobleem is dat je hebt aangegeven dat het op het bureaublad terechtkomt, maar dan 'vastloopt' en niets doet nadat het inloggeluid is geactiveerd.

Bij het opstarten vanaf een LiveUSB of een LiveCD / DVD is de snelheid van het lezen van gegevens in het geheugen van die apparaten veel langzamer dan als het daadwerkelijk op de harde schijf was geïnstalleerd. Oudere systemen hadden USB 1.1 / 2.0, wat veel langzamer is dan USB 3.0 / 3.1 of Lightning / USB-C. Als gevolg hiervan kan het soms een lange tijd om het bureaublad te laden.

Mijn suggestie is om te wachten. Als het meer dan een uur duurt voordat het Live Environment-bureaubladscherm of de installatieprompt daadwerkelijk is geladen, moet u zich zorgen maken. (Uit je reacties duurde echter misschien 25 minuten, wat niet ongebruikelijk is voor oudere machines die standaard Ubuntu proberen uit te voeren).


2
2017-10-07 15:54