Vraag Hoe IP toewijzen wanneer een machine via twee interfaces met hetzelfde netwerk is verbonden?


Ik heb een Ubuntu 14.04-machine verbonden met hetzelfde subnet via twee verschillende interfaces, wlan0 en eth0. De machine wordt alleen gebruikt voor normaal browsen op internet. Ik moet handmatig IP-adressen toewijzen aan beide netwerkverbindingen.

Is het okey om hetzelfde IP toe te wijzen aan beide netwerkverbindingen, ook al zijn beide interfaces fysiek verbonden? Ik kan mijn kostbare IPv4-adres opslaan en voorkomen dat twee IP's aan een enkele computer worden toegewezen.

Of moeten we verschillende IP's aan beide interfaces geven om IP-conflicten te voorkomen?

Als het antwoord "Nee" is. Vertel me alsjeblieft ook waarom het zo is. Wat ik niet lijkt te begrijpen is dat de laag waarin Google Chrome (bijvoorbeeld) runs zal het niet erg vinden hoe het de data (ip-laag) kreeg, zolang het maar de data kreeg.


0
2018-05-27 13:22


oorsprong


Verschillende IP's. U wilt niet dat de twee interfaces alterneren als de eigenaar van het IP. U kunt de twee overbruggen en vervolgens één IP aan de bridge toewijzen. Hoewel ik het niet begrijp, waarom niet gewoon een uitschakelen? - muru
@muru Oh, ik dacht altijd dat er slechts één verbinding tegelijkertijd actief was. Daar zou ik het mis mee hebben. Plaats het als een antwoord zodat ik het kan accepteren. - daltonfury42
De metriek bepaalt de prioriteit maar beide bevinden zich in een actieve status. - bc2946088


antwoorden:


Is het goed om hetzelfde IP-adres toe te wijzen aan beide netwerkverbindingen ...

Nee. Dit zou niet goed zijn, op alle mogelijke manieren. Dit zou waarschijnlijk problemen veroorzaken.

... ervan uitgaande dat slechts een van de verbindingen tegelijk wordt gebruikt

Nou, als het echt slechts één tegelijk gebruikt (wat betekent dat slechts een van de interfaces tegelijk actief is), zou u geen enkel probleem moeten zien. Dit zou hetzelfde zijn als een machine die van WiFi valt, en dan wijst je router datzelfde IP opnieuw toe aan een nieuwe machine; Het gebeurt constant.

  • U kunt uw NIC's vermelden met: ifconfig
  • U kunt een interface uitschakelen: ifdown eth0
  • U kunt een interface inschakelen: ifup eth0

Dus, ik denk dat het antwoord ligt in hoe kostbaar uw IPv4-adressen in uw LAN werkelijk zijn, om iets niet aanbevolen te doen, evenals hoe u uw computer dagelijks gebruikt.


Het hebben van twee NIC's op hetzelfde IP is technisch mogelijk, maar is niet triviaal om in te stellen. U kunt bonding of LACP gebruiken om een ​​van de twee dingen te doen:

  1. Vergroot de beschikbare bandbreedte (bonding)
  2. Heb een standaardinterface die terug kan vallen naar een andere interface als de primaire laag uitvallen (failover)

Ervan uitgaande dat u een standaardinstelling gebruikt (verschillende IP's / dhcp)

Verschillende applicaties kunnen anders werken, afhankelijk van uw IP-switching. Het is erg klantspecifiek, maar browsers, zoals chromium-browser, zou zeer weinig probleem moeten zien als u uw IP wijzigt (zolang u geen pagina laadt terwijl u van IPs / NICs wisselt). Browsers maken en sluiten doorgaans snel, waardoor ze bestand zijn tegen deze veranderingen.

Sommige klanten, zoals ssd mogelijk hickups of disconnects zien, maar achter een NAT-router zult u waarschijnlijk niet veel problemen tegenkomen. Als u uw IP / NIC wijzigt in een toepassing die een constante verbinding genereert of blijft houden, is de kans groter dat deze een probleem veroorzaakt.


Ervan uitgaande dat u een enkele NIC tegelijk gebruikt, met hetzelfde IP-adres

Houd er rekening mee dat sommige hardware paden naar verschillende machines (routes) zal leren en tijd nodig heeft of dat ze moeten worden gereset als een route naar een IP verandert (dat wil zeggen: u gebruikt hetzelfde IP op twee verschillende NIC's). Dit zou extra problemen kunnen veroorzaken die je niet zou zien als je gewoon een normale DHCP setup had op de twee NIC's.


Hoe gebruik je je computer?

Blijft u onder één LAN, of reist u met uw machine? Als u onder één LAN blijft, kunt u mogelijk hetzelfde IP-adres op beide netwerkkaarten gebruiken, maar deze instellingen kunnen problemen veroorzaken tijdens uw reis.


IPv4-tekort

Routers lijken tegenwoordig 192.168.1.0/24 (255.255.255.000) subnet te gebruiken. Dat levert je 256 adressen op. Dit is meestal genoeg voor een thuisomgeving.

Als je meer dan 256 machines hebt, dan heb je de mogelijkheid om te creëren en het plezier van routering tussen meerdere subnetten. Je zou kunnen gaan met 192.168.2.0/24 en dat zou je 256 extra adressen geven. Of je zou kunnen gaan met 192.168.0.0/16 (255.255.000.000) waarmee je maar liefst 65.536 adressen krijgt.

Het is waar dat de wereld bijna leeg is op IPv4-adressen, maar er zijn er een paar particuliere netwerken gereserveerd dat aan uw behoeften zou moeten voldoen.


4
2018-05-27 13:57In het geval van OP wordt het tweede citaat gekwalificeerd door "beide interfaces zijn fysiek verbonden", dus de situatie is niet zo mooi. - muru
@muru, suggereer je dat het OP het niet zou kunnen doen, of zou je problemen tegenkomen met iets als ifdown eth0 ; ifup wlan0? (dat wil zeggen: er is slechts één interface tegelijk beschikbaar)? - earthmeLon
Integendeel. Ik heb voorgesteld om precies dat te doen voor het OP. - muru
@muru Ik heb de vraag bijgewerkt. Bekijk de wijzigingen. - daltonfury42