Vraag Geen toegang tot OS-selectiescherm of Windows-bestanden van Ubuntu [duplicate]


Deze vraag heeft hier al een antwoord:

Ik heb Ubuntu 15.10 en Windows 10 met succes geïnstalleerd op mijn laptop. Eerder kreeg ik een keuze om te kiezen welk OS te laden via GNU-grub. Ik herinner me dat ik per ongeluk op een aantal knoppen klikte (toen ging het misschien om GNU-grub te bewerken of enz., Ik probeerde de positie van Windows en Ubuntu te verwisselen). Nu kan ik niet meer kiezen welk besturingssysteem moet worden geladen (het start direct op naar Windows), maar ik vond een oplossing: wanneer de laptop start, blijf ik drukken Esc en dan druk ik op F9, dan krijg ik opnieuw een keuze, maar misschien in een BIOS-stijl. Ook heb ik geen toegang tot Windows-bestanden, ik krijg deze foutmelding (misschien omdat ik tussentijds op Windows heb gestopt met opstarten):

Unable to access “Windows”

Error mounting /dev/sda4 at /media/aditya/Windows: Command-line `mount -t "ntfs" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=1000,gid=1000" "/dev/sda4" "/media/aditya/Windows"' exited with non-zero exit status 14: Windows is hibernated, refused to mount.
Failed to mount '/dev/sda4': Operation not permitted
The NTFS partition is in an unsafe state. Please resume and shutdown
Windows fully (no hibernation or fast restarting), or mount the volume
read-only with the 'ro' mount option.

0
2018-06-30 03:43


oorsprong
antwoorden:


Ik heb ook hetzelfde probleem en elke keer moet ik blijven drukken F9 om de optie Bootloader te krijgen.

Maar ik kan je nog steeds een methode vertellen om toegang te krijgen tot de Windows-bestanden. Volg gewoon de volgende stappen.

Go to Control Panel.
Click Power Options.
Click Choose what the power buttons do.
Click Change settings that are currently unavailable.
Scroll down to Shutdown settings and uncheck Turn on fast startup.
Click Save changes.

Zie de afbeelding voor meer details

See the image for more details.


2
2018-06-30 06:27zie mijn antwoord hierboven - RE60K
Ik heb het zojuist in meer detail uitgelegd. - RD017


Eerst kun je het opstartprobleem oplossen, je moet de grub bijwerken door te typen:

sudo update-grub

en je hebt de opstartopties opnieuw.

Ten tweede start je voor de mount-fout gewoon Windows en dan "start" je het opnieuw (dus Windows is volledig uitgeschakeld) en direct op Ubuntu wanneer het grub verschijnt.


1
2018-06-30 04:03

Ook ik had een paar dagen geleden hetzelfde probleem (ik moest ze benaderen via esc + F9 in mijn HP-notebook), waar het venster met grub niet verschijnt en rechtstreeks start naar Windows 10, in mijn dual-boot naast ubuntu 16.04. Onlangs heb ik een oplossing geprobeerd die ik online heb gevonden en die de stap volgde, en die werkte voor mij. Het probleem was met de opstartvolgorde in Boot Manager. Ik hoop dat dit je probleem kan oplossen. Dus hier is de link: http://linuxbsdos.com/2016/11/05/make-grub-the-default-boot-manager-on-an-hp-250-g5/

Dit probleem met het "ontbrekende" grub-venster was te wijten aan het probleem in de plaatsingsvolgorde van OS in de opstartmanager. Eerder stond Windows 10 bovenaan de lijst. Vandaar dat het Windows 10 direct heeft opgestart. Door nu de volgorde te wijzigen (door Ubuntu bovenaan de lijst te plaatsen) hebben we toegang tot het venster voor het rooien. (Opmerking: hier wordt de fn-toets niet gebruikt wanneer Fuctional-toetsen worden gebruikt)

Hier heb ik de stappen die ik volgde genoemd:

1. Druk op esc-toets (voor HP notebook) om het opstartmenu te krijgen.
 
 2. Van de vermelde opties (F1-systeeminformatie, F2-systeemdiagnostiek, F9-opstartapparaatopties, F10-BIOS-instellingen, F11-systeemherstel) drukt u op F10 voor Bios Setup.

3. Navigeer vanuit het scherm dat u verkrijgt naar "Systeemconfiguratie" met behulp van de pijltjestoetsen en ga vandaar naar "UEFI Boot Order". Druk op de Enter-toets om er sub-opties van te zien.

4. Selecteer in de suboptie "OS Boot Manager" en druk op de Enter-toets om de opties erin te onthullen (in mijn geval was de volgorde binnen de optie Windows 10, dan GRUB)

5. Druk op F5 / F6 om de volgorde te wijzigen en GRUB bovenaan de lijst te maken.
 
6. Druk na het wijzigen van de volgorde op F10 om de wijzigingen op te slaan en af ​​te sluiten.
 
  Nu is het goed om te gaan! Vanaf nu kun je GRUB-venster vinden elke keer dat je de computer aanzet, in plaats van direct op te starten naar Windows. Ik hoop dat dit helpt.


1
2018-06-22 09:45Hallo en welkom bij askubuntu; Blij dat je een werkende oplossing kunt voorstellen. Kunt u uw antwoord verbeteren door in een notendop de belangrijkste stappen toe te voegen die zijn opgenomen in de link waarnaar u verwijst. op deze manier blijft uw antwoord geldig, zelfs als de link wordt afgewezen. - Marc Vanhoomissen
@MarcVanhoomissen: Bedankt voor uw feedback. :) - whitespacer


  • Uitschakelen van snelle opstart uit power-opties in Windows heeft weer toegang tot Windows-bestanden van ubuntu.
  • Ik ben opgestart in de boot-instelling (F10) en veranderde vervolgens de UEFI-opstartvolgorde met F5 en F6. De eerste invoer was een of andere bootmanager of iets met twee ingangen Windows loader of iets en ubuntu, ik heb hun bestelling omgeschakeld.

0
2018-06-30 05:52