Vraag zoek in cmd hoe de Windows-map genegeerd moet worden


ik voer een Ubuntu-box op mijn pc, en de Ubuntu is geïnstalleerd als dual-systeem, ik bedoel de pc heeft een Ubuntu en een WIN7.

Dus ik gebruik de locate-opdracht om een ​​bestand te vinden, het vermeldt vaak veel bestanden die bestaan ​​in het Windows-systeem, het bevat bijvoorbeeld meestal een aantal content onder / host / .., die staan ​​onder WINDOWS. dus niet alleen tijdrovend, maar ik vind het ook niet gemakkelijk om te vinden wat ik wil.

Mijn vraag is: Hoe de parameter in te stellen locate commando en vermijd een dergelijk probleem? Maak de locate Vind ik gewoon bestanden onder linux directory?


0
2018-01-03 02:56


oorsprong
antwoorden:


bewerk /etc/updatedb.conf

sudo nano /etc/updatedb.conf

zoek de lijn

PRUNEPATHS = "/ tmp / var / spool / media"

toevoegen in host

PRUNEPATHS="/tmp /var/spool /media /host"

sla uw wijzigingen op en voer vervolgens uit

sudo updatedb

3
2018-01-03 03:11

sudo updatedb --prunepaths='/host'

Dit kan even duren om te starten.

Volgens man locate, en man updatedb, locate gebruikt een database om bestanden te vinden. Deze database is aangepast met behulp van updatedb. De --prunepaths argument stopt locate van het kijken langs de aangegeven paden. (u kunt meerdere paden weergeven binnen de enkele aanhalingstekens, gescheiden door spaties en de achterliggende slashes achterlaten)

Als je wilt zoeken /host later, rennen sudo updatedb zonder argumenten.


2
2018-01-03 03:13dat is een tijdelijke oplossing, updatebe zal het resultaat de volgende keer dat het wordt uitgevoerd overschrijven. - Panther