Vraag Hoe de Ubuntu Phone "auto dim" -functie uit te schakelen?


Is er een manier om de automatische dimfunctie van de Ubuntu-telefoon (14.10 r22) uit te schakelen? Hoewel ik de automatische helderheidsfunctie kan uitschakelen en de schermtime-out kan instellen op 10 minuten (of nooit), wordt het scherm van mijn telefoon gedimd na een minuut inactiviteit - dus GEEN TOUCH van het scherm ... Dit is vervelend bij het kijken naar youtube .


1
2018-05-26 08:46


oorsprong
antwoorden:


Voorbereiding: Installeer de Terminal-app als u dat nog niet hebt gedaan.

Schrijf in de Terminal:

$ dconf write /com/ubuntu/touch/system/dim-timeout "@u 0"

De dim-timeout Key wil een niet-ondertekende int als een waarde. Dat is wat de @u is voor. Het getal staat voor de seconden nadat het scherm is gedimd (0 = oneindig).

(Aangezien de instelling is opgeslagen voor de lokale gebruiker (phablet), is het niet nodig om het rootbestandssysteem schrijfbaar te maken.)

(Getest op de Ubuntu-tablet, met Ubuntu Touch 15.04.)


0
2018-06-18 18:22

Het automatisch dimmen wordt bestuurd door de toets donf /com/ubuntu/touch/system/dim-timeout. U kunt de time-out instellen op 0 (= oneindig) door deze opdracht in een terminal uit te voeren:

$ dconf write /com/ubuntu/touch/system/dim-timeout 0

De dconf-database voor de standaardgebruiker phablet wordt gebruikt voor helderheidsregeling, niet voor de rootdatabase, dus moet u de opdracht als phablet uitvoeren.


Het bovenstaande zou moeten werken, maar ik moest het root-bestandssysteem opnieuw schrijven en spelen met de helderheid in de app met systeeminstellingen totdat het werkte, maar ik weet niet waarom of wat precies gebeurde. Het herschrijfbaar maken van het rootbestandssysteem is voltooid (als root).

# remount -o remount,rw /

U kunt het opnieuw vergrendelen door opnieuw te beginnen met schrijven. Probeer dit toch eens, om te zien of de fix vastzit.


-2
2017-08-30 15:29