Vraag Vereist een afspeellijstmaker voor linux die relatieve paden gaat doen


Onder Windows gebruik ik "Playlist Creator 3.6.2" Dit is zowat het ideale programma voor wat ik wil, maar onder wijn heb je geen toegang tot de instellingen om de functie in te stellen die ik het meest nodig heb, en dat zijn relatieve paden in de afspeellijst. Zonder dit zijn afspeellijsten niet overdraagbaar op verschillende apparaten.

Ik ben op zoek naar een kleine zelfstandige app waarmee ik bestanden gewoon naar bestanden kan slepen om afspeellijsten te maken, maar ik heb ook geprobeerd, maar kan niet zien hoe, om ritmebox of amarok te krijgen om dit te doen.

Bewerken: Wat ik wil doen is op mijn computer kunnen zitten en (redelijk lange) afspeellijsten kunnen maken die de kleine op linux gebaseerde muziekspeler die aan mijn hifi-systeem is gekoppeld, kan spelen. Zowel de speler als mijn bureaublad kunnen hetzelfde netwerkstation zien dat de muziek vasthoudt, maar zien dat het anders is gemount / gedeeld - daarom moeten de afspeellijsten, geplaatst in de root van de netwerkopslag, relatieve paden gebruiken en dan werken, ongeacht hoe het is gemount of geopend.


8
2017-07-28 07:24


oorsprong


Excuseer me als ik stom klink, is er een indeling voor speler / playlist die het relatieve pad ondersteunt? - saji89
Zeker. Ik heb afspeellijsten gemaakt met relatieve paden van de Windows-app die ik heb genoemd. Het is een van zijn configuratie-opties, en Totem en Audacious, voor slechts twee voorbeelden, zijn meer dan blij om de lijsten te gebruiken. - Jazz


antwoorden:


Ik ben op zoek naar een kleine zelfstandige app die ik gewoon kan slepen   bestanden in om afspeellijsten te maken, maar ik heb ook geprobeerd, maar kan niet zien hoe,   om ritmebox of amarok te krijgen om dit te doen.

Clementine muziekspeler is jouw software. "Bestanden slepen en neerzetten om afspeellijsten te maken" is precies de basis van de gebruikerservaring. Je kunt er ook naar je afspeellijsten naar luisteren.

Wat betreft uw afspeellijsten met relatieve paden, kunt u dit doen:

  1. Maken en opslaan van de afspeellijst met Clementine.
  2. Alle voorkomens van de hoofdmap (zonder de laatste schuine streep) vervangen door .. Bijvoorbeeld, als de hoofdmap van uw afspeellijst is /home/ubnewbie2/Music/Playlist_Root/, vervangen /home/ubnewbie2/Music/Playlist_Root door ..

U kunt ook een aangepast script (of een klein programma) maken om de tweede stap te automatiseren.


5
2017-08-11 23:53Ziet er goed uit EN het lijkt relatieve paden te gebruiken in de afspeellijsten die ik heb gemaakt (hoewel ik geen configuratie-item vond om dit te besturen). Als dat zo blijft, kan dit mijn antwoord zijn !! - Jazz
Lijkt erop dat het nu een functie is (v1.0) "Sla de m3u-afspeellijsten met relatieve paden op wanneer ze zijn opgeslagen in dezelfde map als de audiobestanden." - Jazz
Omdat dit programma aan al mijn eisen voldoet, heb ik de bounty voor dit antwoord gegeven. Het is ook een leuke app voor muziekspelers. Bedankt. - Jazz
Bedankt voor de premie. Veel plezier met Clementine :) PS: je kunt het ook gebruiken op Windows en MAC. - air-dex


Open terminal

cd /your/folder/
find . -name '*.mp3' > playlist.m3u

Het kan nodig zijn om te tweaken met betrekking tot andere bestandsextensies dan mp3. De aanhalingstekens zijn nodig om aan de resultaten te ontsnappen


6
2018-06-11 10:04

Ik hou van VLC-mediaspeler voor het maken van m3u-afspeellijsten in Ubuntu. Versleep audiobestanden naar het afspeellijstgedeelte, klik onder "Media" op "Bewaar afspeellijst op bestand", selecteer het type afspeellijst dat u naast "Bestanden van Type" wilt maken, geef het een naam en sla het op.


0
2018-03-20 05:18

Gebruik sed om een ​​deel van de padinfo te verwijderen om het relatief te maken en indien nodig om van backslashes naar slashes door te schakelen.

In het onderstaande voorbeeld wordt de eerste opdracht verwijderd /full/path/Music/ en vervangt deze door een punt. De tweede draait de slashes om (mijn Ford Sync-audiosysteem houdt niet van voorwaartse slashes in afspeellijsten.)

sed -i 's/\/full\/path\/Music\//\./g' "playlist name.m3u"
sed -i "s/\//\\\/g" "playlist name.m3u"

0
2017-09-21 23:24

VLC Media Speler! Hier kun je een afspeellijst opslaan en opslaan in het bestand, maar ik wil ook dat Playlist Creator werkt in Ubuntu!


-1
2017-07-30 22:22Ik kan niet zien hoe het in te stellen om relatieve paden te gebruiken. Heb je een manier gevonden om dat te doen? - Jazz