Vraag Gebruiker verifiëren zonder wachtwoord? [duplicaat]


Deze vraag heeft hier al een antwoord:

Ik heb mijn gebruikersaccount zo ingesteld dat er geen wachtwoord vereist is om in te loggen en dat ik enkele updates moet installeren. Nochtans wanneer gevraagd voor het wachtwoord, zei het authentificatie ontbrak als ik het vakje verlaat. Ik heb geen wachtwoord, hoe moet ik me authenticeren?

BEWERK

Ik probeerde de methode in Reset verloren administratief (root) wachtwoord maar het kwam met een foutmelding: Authentication token manipulation error password unchanged. Wat betekent dit?


1
2017-10-30 20:02


oorsprong


als je een commando uitvoert met sudo, wat vertelt dat dan?
Volg de aanwijzingen in het bovenste antwoord hier: askubuntu.com/questions/150181/... - Grey Wulf


antwoorden:


Automatisch inloggen is geen wachtwoord minder, het omzeilt gewoon het wachtwoord en logt u automatisch in. je hebt nog steeds een wachtwoord, dezelfde die je hebt gebruikt voor de installatie en de installatie zal niet worden uitgevoerd als het wachtwoordvak leeg is. Je moet iets hebben gebruikt om te installeren, dat is hetzelfde wachtwoord dat je nodig hebt atm.


2
2017-10-30 20:08Ik heb dat wachtwoord geprobeerd maar het is mislukt: / - Greg Treleaven
dan mis je het getypt nu of tijdens de installatie, kijk in askubuntu over hoe je je wachtwoord kunt resetten, er zijn veel vragen die je zullen helpen. - Bruno Pereira
hier, vink dit aan als u uw wachtwoord opnieuw moet instellen. - Bruno Pereira


Het enige wat u hoeft te doen is naar Gebruikers en Groepen gaan en vervolgens een wachtwoord instellen. Ik had oorspronkelijk geen wachtwoord, maar na jarenlang geprobeerd te hebben, heb ik gewoon een wachtwoord ingesteld op de standaard beheerdersaccount en datzelfde wachtwoord ingevoerd toen het om verificatie vroeg en het werkte.


1
2018-03-21 11:57

Wanneer je bij grub bent (houd shift ingedrukt tijdens het laden) druk je op 'e'. U gaat naar een opstartparameterbewerkingsmodus.

Zoek een sectie met je kernel, eigenlijk heb je een regel nodig zoals:

linux /boot/vmlinuz-3.0.0-17-generic root = ...

Voeg de regel toe met "init = / bin / bash" en druk op Ctrl + x

Je zult naar een shell opstarten met rootprivileges. Gebruik 'passwd' om het root-wachtwoord te wijzigen.


1
2018-04-01 15:01

Je kunt dit proberen ... Het werkte voor mij ...

sudo passwd root

Het vraagt ​​eerst om je wachtwoord. Verandert vervolgens het root-wachtwoord

Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit mogelijk doen door nieuwe gebruikersaantekeningen te maken en vervolgens dat nieuwe wachtwoord in te voeren

Hoop dat helpt ...


0
2017-09-16 21:18

Ga naar de root-shell zoals in de link u hebt genoemd en voordat u het wachtwoord opnieuw instelt, koppelt u het bestandssysteem opnieuw met behulp van de opdracht:

mount -rw -o remount /

Daarna kunt u uw wachtwoord bijwerken met de opdracht:

passwd <user_name>

bv. passwd sam

Voer daarna een in geldig wachtwoord  (voldoen aan de minimumvereisten voor sterkte) en bevestigen als daarom gevraagd wordt. Dit zou moeten lukken.


0
2018-03-18 17:12