Vraag Hoe te repareren "Het systeem draait in de low-graphics mode" -fout?


Notitie:

Dit is een poging om een ​​canonieke vraag te stellen die alles omvat   gevallen van "low-graphic mode" -fout die optreedt bij een gebruiker,   inclusief maar niet beperkt naar installatie van verkeerde stuurprogramma's,   onjuiste of ongeldige lightdm-begroetingen, weinig schijfruimte, onjuist   installatie van grafische kaart zoals ATI en Nvidia, incorrect   configuratie van xorg.conf bestand tijdens het instellen van meerdere monitoren   onder andere.

Als u de "low-graphic mode" -fout ondervindt bij het proberen   inloggen maar geen van de volgende antwoorden werkt voor u, vraag het a   nieuwe vraag en werk dan de antwoorden van deze canonieke vraag bij als   en wanneer uw nieuwe vraag wordt beantwoord.


Wanneer ik probeer op te starten vanaf mijn computer, krijg ik de volgende foutmelding:

Het systeem draait in de low-grafische modus

Uw scherm, grafische kaarten en invoerapparaatinstellingen kunnen dat niet zijn   correct gedetecteerd. U moet deze zelf configureren.

fail-safe X mode

Hoe los ik de failsafe X-modus op en meld ik me aan op mijn computer?


Antwoordindex:


274
2017-11-16 15:56


oorsprong


Wat gebeurt er wanneer het bericht dat u hier ziet bijna onmogelijk te lezen is? En ik kan vergeten dat ik de terminal in de Ctrl-Alt-F1-truc kan zien. - Adrian Keister
Ik heb geprobeerd om de hoofdvraag toe te voegen, maar blijkbaar ben ik te veel van een nieuw lid om nuttig te zijn. - peejaybee
ok ik heb alles op deze pagina geprobeerd, maar de oplossing voor mij was om meer ruimte te maken. "df -h" toonde sda1 als 100%, dus dan voer ik "du / | sort -g" uit en vond het vuil als 30gig ... 80% van de harde schijf, dus ik deed "rm -fr ~ / user / .blah / trash "en vervolgde met nog een df -h die 14% liet zien, dus een laatste herstart en ik was weer terug. - scott
@Braiam Ik realiseer me dat dit oud is, maar ... deze vraag is beschermd. Het is vrij duidelijk zichtbaar. - nyuszika7h
Ik had hetzelfde probleem maar ik loste het op via deze link thegeekyland.blogspot.com/2014/07/ubuntu-1404-lenovo-g510.html - Arlind


antwoorden:


Zal proberen degene die ik kan beantwoorden:

Aangenomen dat het antwoord van Jokerdino al was gecontroleerd: De begroeting is ongeldig

Problemen met Nvidia- of AMD / ATI-afbeeldingen

Dit gebeurt wanneer een bestuurder problemen heeft met het correct installeren (Meeste gevallen). Hiervoor doe je het volgende:

 1. Boot PC verlaten VERSCHUIVING ingedrukt om het GRUB-menu weer te geven.

  Grub menu

 2. kiezen Herstelmodus die goed blijft booten totdat het Herstelmenu verschijnt.

 3. Selecteer uit het herstelmenu failsafeX.

  recovery menu, yes it's german please replace :( wasn't able to get it in english by changing system language and doing update-grub

 4. In sommige gevallen zal failsafeX prima laden (Je gelukshond), voor anderen (Me) geeft het een fout in de trant van "Het systeem draait in de low-grafische modus" en zal daar voor altijd blijven. Wanneer dit gebeurt, druk op CTRL+ALT+F1 om naar de terminal te gaan. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

  low graphics mode error message

 5. Installeer de drivers opnieuw afhankelijk van uw case:

  • Nvidia

   sudo apt-get install nvidia-current - Stabielere / geteste versie sudo apt-get install nvidia-current-updates - Meer up-to-date versie

   Zie voor andere gevallen dit antwoord voor meer informatie en volg de links daar om je op weg te helpen.

  • AMD / ATI

   De eenvoudige manier is om sudo apt-get install fglrx. Als dit niet werkt, blijf dan lezen.

   Ga naar AMD's ondersteuningswebsite en download de driver die je nodig hebt. (Als u een nieuwere kaart hebt, wilt u mogelijk de nieuwste bètastriver downloaden in plaats van de stabiele.U moet de uitgiftedatums vergelijken en de release-opmerkingen doorlezen om erachter te komen welke versie van de driver welke chips ondersteunt.) Plaats de gedownloade versie stuurprogramma in een map en hernoem het naar "amd-gpu.run" om de naam te vereenvoudigen. Ga naar de map waar je het bestand hebt gedownload en typ chmod +x amd-gpu.run om het uitvoerbare toestemming te geven. Ren gewoon gewoon ./sh amd-gpu.run en volg de stappen op het scherm.

   Na het opnieuw opstarten moeten alle problemen worden opgelost. Als u 'Extra stuurprogramma's' test met een probleem als dit, wordt het downloaden voltooid, maar er verschijnt een foutmelding. Het geeft ook dezelfde fout als u 'Software Center' en 'Synaptic' gebruikt. De enige manier was om naar de failsafeXoptie en doe de oplossing om over te schakelen naar de tty1 terminal en het doen via de opdrachtregel.

Merk op dat als het probleem zich voordoet na het installeren van een niet-ondersteunde driver van de amd-site, u mogelijk eerst de geïnstalleerde driver moet verwijderen. Voer hiervoor in de tty-sessie (d.w.z.) uit in het terminalscherm dat u krijgt nadat u op hebt gedrukt CTRL+ALT+F1 :

sudo aticonfig --uninstall

(Als dit commando niet werkte, controleer dan deze site . Kijk onder de kop "De installatie van het AMD Catalyst-eigen stuurprogramma verwijderen".) Hierna kunt u opnieuw opstarten met de volgende opdracht:

sudo shutdown -r now

Nu moet je weer toegang krijgen tot de Unity-desktop (uiteraard met de AMD-driver gedeïnstalleerd). Dan kun je naar deze site wat duidelijk helpt bij het kiezen van de juiste AMD-driver voor uw systeemspecificaties. Lees ook de release-opmerkingen voor het nieuwste stuurprogramma voor uw grafische kaart (controleer vooral of uw systeem aan alle systeemvereisten voldoet). Dan krijg je na het downloaden van je stuurprogramma-installatie (het .zip-bestand) deze site en volg de instructies om je stuurprogramma te installeren. Uw stuurprogramma moet geïnstalleerd zijn en het zou succesvol moeten werken.

Ik moet dat ook toevoegen Ik raad het downloaden van de stuurprogramma's van de NVIDIA niet aan site omdat ze:

 * Might create additional problems with Ubuntu
 * Are not updated automatically
 * Are not tested thoroughly in Ubuntu

Gebruik altijd de nvidia-current pakket of de nvidia-current-updates een. Deze zijn al getest en goedgekeurd voor de Ubuntu-versie die u gebruikt en geven minder fouten en incompatibiliteitsproblemen.

Problemen met Intel-afbeeldingen

Voor Intel wordt het aanbevolen om het volgende te doen nadat alle bovenstaande stappen zijn uitgevoerd, maar voordat u iets installeert (wanneer u zich in de terminal bevindt). U kunt kiezen voor Xorg-Edgers, een PPA met vele verbeteringen, nieuwste videostuurprogramma's en meer:

Waarschuwing: deze PPA is erg onstabiel voor sommige dingen. Dus doe het met dat in gedachten.
sudo add-apt-repository ppa:xorg-edgers/ppa -y

Daarna sudo apt-get update en je zou verschillende updates moeten ontvangen. X-Swat heeft momenteel geen Intel-stuurprogramma's in de nieuwste versies van Ubuntu.


Update log

UPDATE 1: Dit uitgebreide antwoord is toegevoegd om veel van de problemen op te lossen die kunnen eindigen met de hier vermelde fout: Hoe installeer ik de Nvidia-stuurprogramma's?

UPDATE 2: AMD publiceert niet langer (stabiele) grafische stuurprogramma's op maandelijkse basis en niet alle grafische chips worden ondersteund door hun Linux-stuurprogramma's na productrelease. Op het moment van deze update is de nieuwste stabiele driver bijna 5 maanden ouder dan de nieuwste beta-driver. Bekijk de release-opmerkingen om te controleren of er een stuurprogramma is dat uw grafische chip en de softwareversies die u gebruikt ondersteunt (X.org xserver of Mir).


Like altijd alsjeblieft test en geef feedback zodat ik mijn antwoord kan verbeteren, omdat anderen het ook zullen lezen. Hoe beter het is, hoe meer mensen het zal helpen.


141
2018-04-26 18:20Na het proberen van alle andere oplossingen, is dat degene die voor mij werkte. Bedankt! - Matthieu
Upgraden van 12.04 naar 13.10 met Radeon 3000: ik moest de fglrx verwijderen en opschonen, verwijder vervolgens "nomodeset" uit mijn / etc / default / grub, en update-grub. Verwijderen fglrx {sudo apt-get remove --purge xorg-driver-fglrx fglrx *} {sudo apt-get install --reinstall libgl1-mesa-glx libgl1-mesa-dri xserver-xorg-core} {sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg}. Moest ook "radeon.audio = 1" toevoegen aan / etc / default / grub - flamingpenguin
ctrl + alt + f1 geeft me geen terminal - schwiz
@LuisAlvarado nvidia-current kan de verkeerde driver installeren. Het is mij gebeurd. U kunt hommel installeren voor grafische kaarten van nvidia. Het zal de juiste driver automatisch installeren. Na ctrl + alt + f1, je kunt de volgende commando's gebruiken: sudo add-apt-repository ppa:bumblebee/stable  sudo apt-get update  sudo apt-get install bumblebee bumblebee-nvidia primus linux-headers-generic  NOTITIE: Volgen deze voor andere dan 14.04 LTS. - user281989
Ik had een extra kernel met een stap lagere versie. Wanneer het scherm i.stack.imgur.com/5kllk.png kwam opdagen, ik selecteerde de onderste kernel en kon normaal inloggen. Hoewel ik nog steeds enkele systeemfouten zag. Ik heb ze later gecorrigeerd. - maan81


Ik heb dit probleem opgelost door de ubuntu-desktop opnieuw te installeren.

Wanneer het bericht dat "uw systeem wordt uitgevoerd in de modus voor een lage grafische weergave" verschijnt, drukt u op Ctrl+alt+F1, log dan in met uw inloggegevens.

Voer vervolgens de volgende opdrachten uit:

 • sudo apt-get install --reinstall ubuntu-desktop
 • sudo reboot

70
2018-05-18 02:42wanneer ik deze opdracht geef! ik heb het geheugen vol is geen plaats meer beschikbaar! - Thiyagu ATR
Dit kan helpen als het probleem met de desktop te maken heeft, maar meestal komt dit type probleem voort uit een combinatie van grafische stuurprogramma's en een kernel-upgrade. In dit geval zijn de andere antwoorden hier meer geschikt, in het bijzonder met betrekking tot @Luis. - Bobble
@Thiyagu jouw probleem is dat je niet meer ruimte op de harde schijf hebt. - Braiam
Ik snap niet helemaal hoe, maar dit is wat mijn probleem oploste. bedankt voor het delen! - Jani Kovacs
Mijn probleem is niet opgelost na het opnieuw installeren van de desktop, wat kan ik meer doen - Shiv Singh


De begroeting is ongeldig

Dit is een fout in LightDM en a bug report is al ingediend.

De reden waarom je met deze failsafe X eindigt, is omdat de pantheon-greeter die je samen met de elementaire desktop hebt geïnstalleerd nu niet beschikbaar is en LightDM geen alternatieve begroeter kan identificeren.

Als tijdelijke oplossing kunt u het LightDM-conf file bewerken en de fout corrigeren.

Voer de volgende opdracht uit in een terminal:

sudo nano /etc/lightdm/lightdm.conf

en verander de lijn

greeter-session=pantheon-greeter

naar

greeter-session=unity-greeter

en bewaar het.

Nadat je het bestand hebt gewijzigd, start je opnieuw op en wordt je begroet met een greeter van Unity.


47
2017-11-01 22:35Deze oplossing werkt niet voor mij. Ik spreek ongeveer driehonderd cliënten die niet werkt. Maar de bug is niet continu, hij verschijnt willekeurig. - ssoto
Dit helpt niet in mijn geval. Ik heb al de unity-greeter in /etc/lightdm/lightdm.conf - Sauli
@Sauli, maar weet je zeker dat het pakket voor eenheid en groeten op je computer is geïnstalleerd? In mijn geval, na een upgrade naar 13.10, lightdm.conf inderdaad genoemd unity-greeter, hoewel ik alleen had lightdm-gtk-greeter geïnstalleerd. Misschien wilt u controleren welk greeter op uw machine is geïnstalleerd (bijvoorbeeld via synaptic). - Virgile
@Virgile, ja, de unity-greeter-versie is 13.10.3-0ubuntu1. Ik heb geen lightdm-gtk-greeter geïnstalleerd. Aan het einde, na het uitproberen van veel voorstellen op deze pagina, loste ik het probleem op door 13.10 vanaf een USB-station opnieuw te installeren. Ik heb de herinstallatie bovenop de bestaande, niet werkende 13.10 gemaakt. - Sauli
Dit maakte de slag na het opnieuw installeren van nvidia-stuurprogramma's - juliangonzalez


U hebt te veel bestanden op uw computer en hebt geen schijfruimte meer

Probeer persoonlijke bestanden van de computer naar een USB-station te verplaatsen.


Om te controleren of dit het probleem is:

 1. druk op Ctrl + alt + F1
 2. Type df -h
 3. Als je ziet dat er geen ruimte beschikbaar is op de root (/) dan moet je wat ruimte vrijmaken.

Om ruimte vrij te maken, kunt u:

 1. sudo apt-get autoclean 
 2. Zoek naar grote mappen met sudo du -sc /*/* |sort -g en verwijder ongewenste inhoud,
 3. Reinig uw homedirectory met een combinatie van

  cd ~  
  du -sc * |sort -g
  rm myLargeFile
  

Wanneer dit is gebeurd, start u opnieuw: shutdown -r now


37
2017-08-08 02:23Het is een geldige reden. Als u schijfruimte verbruikt. Ubuntu wordt uitgevoerd in de lage grafische modus. Ik testte dit in virtuele machine. - Web-E
Bedankt! Dit deed het werk voor mij. Aanvankelijk dacht ik er niet aan om de resterende ruimte op de SSD te controleren. - Andre
Gebeurt ook in 13.04. Dit is zeker een bruikbaarheidbug omdat er nergens een bericht is dat een aanwijzing kan geven over het probleem met de schijfruimte. - Avio
Mijn probleem is nu dat het in de herstelmodus de schijf in de alleen-lezen modus monteert, dus ik kan geen bestanden verwijderen om het probleem op te lossen. Enig idee hoe dit op te lossen? - Abby
Ik denk dat dit te maken heeft gehad met mijn zaak. Ik had te weinig ruimte op / root. Maar het vrijmaken van ruimte met schoon of autoclean loste het hele probleem niet op, noch herplaatste het en kende meer ruimte toe. - Sauli


Wanneer dit gebeurt, is er vaak een foutmelding die aangeeft waarom het X niet kon starten.

Kijk in je /var/log/Xorg.0.log.old of /var/log/Xorg.0.log. De fout (indien aanwezig) bevindt zich aan het einde van het bestand. Een andere goede plek om te kijken is de logbestanden /var/log/gdm/* (of /var/log/lightdm/* in oneiric en later).

Heeft u fglrx handmatig geïnstalleerd voordat u het probleem opmerkt? Als het niet correct werd verwijderd, kan het rare willekeurige problemen veroorzaken. Aanwijzingen voor het opschonen van fglrx zijn beschikbaar op hier.

Is uw videokaart een AGP-model? Als dit het geval is, is een veelvoorkomend probleem met ati agp-kaarten een onjuiste AGPMode. Soms kun je deze instelling aanpassen in je BIOS (waar misschien vensters mee worden geschroefd?). Er is ook een instelling in /etc/X11/xorg.conf voor het aanpassen in X.


24
2018-04-27 10:56

Het is niet gerelateerd aan Nvidia-stuurprogramma's. Omdat Ubuntu standaard niet-Nvidia-stuurprogramma's gebruikt, ook al heb je mogelijk Nvidia-GPU's. Ik heb ook een Nvidia GPU.

Mijn Ubuntu boerde vroeger prima totdat er iets gebeurde dat hetzelfde probleem veroorzaakte. Na het lezen van berichten, het lezen van logs en een beetje vallen en opstaan, blijkt het probleem gerelateerd te zijn aan de lightdm GUI-server.

Ik weet geen oplossing voor het probleem, maar er is snel werk in 3 stappen. Dit zal u redden van het opnieuw installeren van Ubuntu.

 1. Wanneer de fout verschijnt, druk op Ctrl+alt+F1. Hierdoor wordt de opdrachtregelinterface geopend. Inloggen als root.

 2. Verwijder een bepaald X11-configuratiebestand. Dit bestand is niet echt nodig.

  rm /etc/X11/xorg.conf.failsafe
  

  Op de een of andere manier zorgt het bestaan ​​van het bovenstaande X11-configuratiebestand ervoor dat het besturingssysteem die fout weggooit.

 3. Start de lightdm GUI-server opnieuw.

  service lightdm restart
  

Dit zal de lightdm GUI-server herstarten en voila je bureaublad is terug!


19
2018-05-16 12:58Ik deed precies dit en het werkte voor mij, niet zeker of dit het vermelden waard is (met behulp van een nvidia gtx860m) - jayeshkv
Dit was het antwoord dat het uiteindelijk voor mij oploste (samen met doen sudo apt-get upgrade enz.). NVIDIA GeForce 7025 gebruiken. - Xufox
Dit werkte voor mij. Schokkend. - mogga
Dit werkt voor mij, maar wanneer ik het systeem opnieuw start, wordt het bestand opnieuw gemaakt en gaat het systeem naar de lage grafische modus. Is hier een werk rond? Hoe kan ik stoppen met het maken van dit bestand? - Umang Gupta
Dit lijkt te hebben gewerkt, en lijkt veel minder opdringerig dan het opnieuw installeren van de desktop. - kcrisman


Laten we aannemen, arrogant, dat het een probleem is met uw X-weergavemanager.

Ga de terminal binnen (u kunt een virtuele console als u geen grafisch terminalvenster kunt gebruiken), degene waar u toegang toe had en voer het volgende in:

sudo apt-get install gdm

. . . en kies gdm.

Typ vervolgens:

sudo service gdm restart

(Of ... start in plaats van restart.)

Volgens https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1070150 dit is een manier om een ​​bug met lightdm te omzeilen.

Voordat u dat gaat typen, moet u mogelijk eerst de andere weergavereheer die wordt uitgevoerd stoppen. Dit is meestal LightDM:

sudo service lightdm stop

Als u problemen ondervindt bij het starten van GDM en dit is een geïnstalleerd systeem in plaats van een live-omgeving, kunt u gewoon opnieuw opstarten en het zal automatisch starten omdat u het hebt geconfigureerd als de standaard display-manager. (Je zou in staat moeten zijn om af te sluiten en normaal te herstarten. Anders, een manier om opnieuw op te starten als de GUI niet goed werkt, is drukken op Ctrl+alt+Verwijder terwijl op een virtuele console.)


16
2018-04-30 09:41Dit werkte voor mij, maar zou je alsjeblieft kunnen uitleggen waarom het zou werken? - Radagasp
Het spijt me, ik ben geen expert. Ik heb zojuist een oplossing gepost die ik voor mezelf heb gevonden. - David M. Sousa
Dit werkte niet voor mij en zorgde ervoor dat ik verder kwam, nu krijg ik niet eens de lage grafische fout, maar alleen een zwart scherm. - Ansjovis86
Doe deze oplossing niet als je al lightdm hebt. Mijn systeem werd verknald omdat ik twee van dergelijke services uitvoerde. Gelukkig ben ik uit de problemen gekomen door terug te schakelen naar lightdm door dit commando uit te voeren: sudo dpkg-reconfigure gdm3 - Ansjovis86


Alleen voor ATI grafische kaarten

Wanneer het bericht "Uw systeem wordt uitgevoerd in de modus voor lage grafische weergave" wordt weergegeven:
druk op Ctrl+alt+F1 om de terminal te zien. Meld u vervolgens aan met uw inloggegevens en voer de volgende opdrachten uit:

sudo apt-get install fglrx  
sudo reboot

Hetzelfde kan worden gedaan vanuit de herstelmodus (na het inschakelen van netwerken), als uw Ubuntu volledig weigert iets anders in te voeren dan de herstelmodus.


13
2017-10-20 06:36

Ik heb onlangs een soortgelijk probleem met mijnPangolin Performance-laptop ontvangen. De mensen van System 76 hebben me gezegd om het volgende te doen:

Klik op OK en selecteer vervolgens de optie om een ​​terminal te krijgen. (je kunt ook op ctr + alt + f1 drukken om nog een tty op te halen)

sudo chown lightdm:lightdm -R /var/lib/lightdm
sudo chown avahi-autoipd:avahi-autoipd -R /var/lib/avahi-autoipd
sudo chown colord:colord -R /var/lib/colord

reboot

Deze commando's hebben de truc voor mij gedaan.


12
2017-11-01 04:26Iedereen die dit leest, heeft een fout gemaakt met / var permission, moet dit proberen. - Ajeeb.K.P