Vraag Hoe kan ik Amazon-zoekresultaten verwijderen uit het dashboard of de functie uitschakelen?


Hoe kan ik Amazon-zoekresultaten in het Unity-dashboard uitschakelen?


262
2017-09-23 22:57


oorsprong
antwoorden:


Ubuntu 17.10 (en dan 18.04) heeft enkele wijzigingen aangebracht (zie voorgaande versies voor een van de andere antwoorden). Er zijn geen Amazon / web-zoekresultaten meer als u in de Dash zoekt, maar het Amazon-pictogram blijft standaard in het opstartprogramma. Het maakt deel uit van de ubuntu-web-draagraketten pakket, dat kan worden verwijderd met:

sudo apt-get remove ubuntu-web-launchers

Op het moment van schrijven lijkt Amazon het enige in het pakket te zijn, dus het zou goed zijn om het te verwijderen. Houd er rekening mee dat dit in de toekomst misschien niet het geval is, dus het kan veiliger zijn om Amazon te verwijderen als u andere web-starters wilt behouden. Bekijk de lijst met bestanden in het pakket en ontdoen van de Amazon-degenen:

sudo rm /usr/share/applications/com.canonical.launcher.amazon.desktop
sudo rm /usr/share/applications/ubuntu-amazon-default.desktop

7
2017-10-31 18:06

Klik op de knop Ubuntu, zoek naar "Privacy" en schakel vervolgens "Inclusief online resultaten" uit:

enter image description here

U kunt het ook volledig verwijderen door op deze knop te klikken, vervolgens op de oranje knop "Beschikbaar op de Ubuntu Software Center" en uninstall te selecteren:

Remove via the software center

of via de opdrachtregel

sudo apt-get remove unity-lens-shopping

U moet dan uitloggen en weer inloggen.

Een andere optie is om de lens volledig uit het dashboard te halen en er een zelfstandige lens van te maken:


242
2017-09-23 22:57zorg ervoor dat u vermeldt dat dit niet werkt voor de nieuwste versie van ubuntu-bron webupd8.org/2013/10/how-to-disable-amazon-shopping.html - Dhanvi
Om dit te laten werken met ubuntu 14.04, 14.10 en 15.04 wordt het volgende uitgevoerd in terminal: gsettings instellen com.canonical.Unity.Lenses disabled-scopes "['more_suggestions-amazon.scope', 'more_suggestions-u1ms.scope', 'more_suggestions -populartracks.scope ',' music-musicstore.scope ',' more_suggestions-ebay.scope ',' more_suggestions-ubuntushop.scope ',' more_suggestions-skimlinks.scope '] " - jarederaj


Als u geen online winkelresultaten in uw dashboard wilt, maar er zijn momenten waarop u vanuit uw query's op internet wilt zoeken (bijvoorbeeld tijdens het gebruik van de Askubuntu-scope naar de help-lens), wilt u misschien niet de optie "Include" uitschakelen. online zoekresultaten "item. In dat geval wilt u mogelijk bepaalde bronnen verwijderen.

Voor Ubuntu 13.04 en eerder

Home lens

Voor de nieuwe dash home lens (standaard) queries die worden doorgestuurd via Canonical naar Amazon uninstall unity-lens-shoppingInstall unity-lens-shopping.

Klik op de bovenstaande zakpictogrammen en klik op de Remove knop aan de rechterkant in het venster Software Center dat verschijnt, of gebruik een alternatief van de volgende opdrachtregel na het ophalen van een terminal met alt+Ctrl+T.

sudo apt-get remove unity-lens-shopping

Of start Ubuntu Software Center, klik op Geïnstalleerd, vouw Thema's & Tweak uit en scrol naar het einde ervan. Je zult het zien Winkellens voor eenheid daar (samen met veel klachten).

Videolens

Voor de al bestaande lookup van de videolens u kunt de bron van zoekopdrachten kiezen door het item "Filterresultaten" in de rechterbovenhoek te gebruiken en vervolgens de gewenste bronnen te selecteren met behulp van de bronnen laten vallen. Als alternatief kunt u de installatie ongedaan maken -eenheid scope-video-afstandsbedieningInstall unity-scope-video-remote.

Klik op de bovenstaande zakpictogrammen en klik op de Remove knop aan de rechterkant in het venster Software Center dat verschijnt, of gebruik de volgende opdrachtregel na het ophalen van een terminal met alt+Ctrl+T.

sudo apt-get remove unity-scope-video-remote

Muzieklens

Net als in bestaande releases kan online winkelen voor muziek in 12.10 ook naar de Ubuntu One Music Store gaan. Om die functie te verwijderen, klik je op de zak-knop voor -eenheid scope-muziekwinkelsInstall unity-scope-musicstores en klik op de Remove knop rechts in het Ubuntu Software Center-venster dat verschijnt.

of voer de volgende opdracht in een terminal in:

sudo apt-get remove unity-scope-musicstores

Voor Ubuntu 13.10 en later

(Van http://www.webupd8.org/2013/10/how-to-disable-amazon-shopping.html)

Ga naar de Dash door op de Super-A toetscombinatie te drukken. Voor pc-hardware het Super sleutel misschien degene met het ietwat bekende computer bedrijfslogo erop.

Klik op 'Filter' in de rechterbovenhoek van het dashboard en vervolgens op 'Type' rechtsonder. Klik vervolgens op Dash-plug-ins om ze weer te geven.

Door aan de linkerkant op de interessante plug-ins te klikken, krijgt u een samenvatting van elke plug-in, inclusief de Amazon-plugin. U kunt ze afzonderlijk in- of uitschakelen met de knop die onder de samenvatting verschijnt.

Voor meer privacy stelt de bron voor dit antwoord de volgende lijst ter overweging voor.

"Amazon, eBay, Muziekwinkel, Populaire nummers online, Skimlinks, Ubuntu   One Music Search en Ubuntu Shop. "

Ik zou ook de Ubuntu One Music Store en Remote Videos toevoegen.

Er kunnen ook andere plug-ins zijn waar u niet om geeft, vooral omdat er nu een groot aantal scopes zijn en veel kunnen uw interesses doorsturen naar sites die u niet hebt doorgelicht.

eenheid-lens-toepassingenInstall unity-lens-applications  moet voor deze werkmethode worden geïnstalleerd.

Gewoonlijk begin je met het Huis lens. U kunt aanpassen waarnaar wordt gezocht door de filterinstellingen in de rechterbovenhoek van het streepje te wijzigen voordat u begint met het typen van uw zoekterm.


77
2017-10-08 00:48

Dit is veranderd ten opzichte van eerdere versies, waar je alleen maar moest doen

sudo apt-get remove unity-lens-shopping

Maar dat werkt niet met 13.10 (en vermoedelijk latere versies wanneer ze worden vrijgegeven).

Ubuntu 13.10 heeft de winkellens niet meer, maar nu wel Smart Scopes in plaats daarvan.

Om een ​​dash-plug-in uit te schakelen, selecteert u in het dashboard filterresultaten en vervolgens "Dash-plug-ins"

enter image description here

Om een ​​plug-in uit te schakelen, klik erop en klik vervolgens op de knop "Uitschakelen". Je kunt het later opnieuw inschakelen als je wilt.


U kunt al deze plug-ins ook uitschakelen vanaf de opdrachtregel

gsettings set com.canonical.Unity.Lenses disabled-scopes "['more_suggestions-amazon.scope', 'more_suggestions-u1ms.scope', 'more_suggestions-populartracks.scope', 'music-musicstore.scope', 'more_suggestions-ebay.scope', 'more_suggestions-ubuntushop.scope', 'more_suggestions-skimlinks.scope']"

Bron hier:Hoe Amazon / Shopping-suggesties en andere Unity-scopes uit te schakelen in Ubuntu 13.10


Hiermee wordt het bereik uitgeschakeld maar wordt het niet uit het dashboard verwijderd

Als u dit wilt doen, ontgrendel het dan eerst vanuit het opstartprogramma door er met de rechtermuisknop op te klikken en "unlock from launcher" te selecteren.

Je zult nog steeds in staat zijn om ernaar te zoeken in het dashboard, maar je kunt het daar ook verwijderen.

Je moet nautilus uitvoeren als root om dit te doen Zie mijn antwoord op deze vraag Waarom is gksu niet meer standaard geïnstalleerd in 13.04? voor instructies over het installeren van gksu of een oplossing om GUI-apps als root uit te voeren.

U kunt nu bestandsbeheer uitvoeren met gksudo nautilus

Naviigeren naar /usr/share/applications zoek het bestand met het amazon-logo en verwijder het.

Eindelijk opnieuw opstarten en het is voor altijd verdwenen.


26
2017-10-22 18:53Dus ik kan het Amazon app-icoontje niet uit het dashboard verwijderen? Ik bedoel dit pictogram link - Okzei
Ja, je kunt ook van het pictogram af raken. Ik heb mijn bericht bewerkt om uit te leggen hoe. - Warren Hill
Het pictogram hoort bij het pakket unity-webapps-common, dat u kunt verifiëren met 'dpkg -S /usr/share/applications/ubuntu-amazon-default.desktop'. Verwijder vervolgens dat pakket in plaats van alleen het bestand te verwijderen. (sudo apt-get remove unity-webapps-common) - Michael Kanis
lijkt geen effect te hebben op mijn Ubuntu 13.10. Het antwoord van Patryk bevat echter nog wat extra dingen - deze lijken de klus te klaren. - Erik Allik


Met Privacy-indicator je kunt online resultaten snel in- of uitschakelen:

Screenshot of Privacy Indicator


12
2018-02-11 20:35Getest, werkt in 14.04 - That Brazilian Guy


Naast de andere antwoorden kunt u de query's ook omleiden naar een andere locatie door de URL te wijzigen die wordt gebruikt voor het zoeken naar producten:

sudo -s
echo 'OFFERS_URI="https://localhost:0/"' >> /etc/environment

En start uw sessie opnieuw.


11
2017-11-10 00:09

Ik ben niet zeker van de implicaties van deze oplossingen, maar na het verwijderen van de shoppinglens van Ubuntu 13.10 en hoger (vermoedelijk)

sudo apt-get remove -y unity-lens-shopping

en de scopes uitschakelen

gsettings set com.canonical.Unity.Lenses disabled-scopes "['more_suggestions-amazon.scope', 'more_suggestions-u1ms.scope', 'more_suggestions-populartracks.scope', 'music-musicstore.scope', 'more_suggestions-ebay.scope', 'more_suggestions-ubuntushop.scope', 'more_suggestions-skimlinks.scope']"

evenals het uitschakelen van extern zoeken (op deze manier worden uw zoekopdrachten niet naar een externe locatie verzonden)

gsettings set com.canonical.Unity.Lenses remote-content-search none

je kunt de link ook handmatig van het streepje verwijderen (geef aan of dit de juiste manier is of er is een betere manier om dit te doen)

sudo rm /usr/share/applications/ubuntu-amazon-default.desktop

9
2018-01-05 20:53

In 14.04 LTS kon ik de Amazon-applicatie verwijderen door:

  1. opening Dash
  2. zoeken naar "Amazon"
  3. met de rechtermuisknop klikken op het pictogram van de Amazon-toepassing
  4. selecteren "Verwijderen" uit de beschrijving van de toepassing

4
2018-06-28 02:30

Als je een Ubuntu LiveCD zonder Amazon-spul wilt hebben, is er een remasterscript: http://www.helplinux.ru/wiki/en:kb:make-ubuntu-safe


3
2018-02-09 12:22Update: als u standaard een Ubuntu LiveCD wilt hebben met standaard uitgeschakelde online zoekresultaten, is hiervoor een nieuw remastering-script beschikbaar: helplinux.ru/wiki/en:kb:make-ubuntu-privacy-friendly - Stanislav German-Evtushenko


Met deze opdracht worden alle bereikbestanden weergegeven die kunnen worden uitgeschakeld:

find /usr/share/unity/scopes/ -name \*.scope -printf "'%P',"|sed -es':/:-:g' -e's/,$//'

Er ontbreken een aantal scope-bestanden in de bovenstaande opdracht zoals 'code-manpages.scope', 'grapics-openclipart.scope', 'video-remote.scope', 'video-local.scope', 'help-yelp.scope' , 'reference-zotero.scope'


2
2017-12-25 06:54

Of gebruik oude bekende hack met hosts-bestand. Voeg in / etc / hosts volgende regels toe

127.0.0.1   productsearch.ubuntu.com
127.0.0.1   productsearch.ubuntu.com.home

Werkt in 15.04. Als het niet helpt, gebruik dan wireshark om te zien welke host (s) het dashboard proberen te openen.


1
2018-04-19 20:28