Vraag Memtest86 + resultaatdecodering


Ubuntu 12.04 LTS (nieuwe installatie met alle updates) Nvidia 8400GS Galaxy (in plaats van de ingebouwde video) dal

Ik heb willekeurige bevriezing waarbij alles op slot gaat, geen muis / toetsenbord / enz. Bij het uitvoeren van Memtest86 + krijg ik de foutmelding "Onverwachte onderbreking - stopzetting". Ik heb alles losgekoppeld, behalve de toetsenbord / muis / monitor / toegevoegde videokaart toen ik de test uitvoerde.

Ik heb gezocht overal voor wat dit betekent, maar ik schijn alleen te vinden waar mensen dezelfde fout hebben, maar met een CPU0 aan het einde (bijv. "Unexpected Interrupt - Halting CPU0").

Heeft iemand enig idee wat de foutmelding betekent als er alleen de fout 'Onverwachte interrupt - stopzetting' is?

Ik begin de geheugenmodules één voor één te testen, maar het zou leuk zijn om te weten of er mogelijk iets anders aan de hand is.

Veel leren en echt genieten van het besturingssysteem (wanneer de computer niet crasht :-)).


1
2017-07-30 23:46


oorsprong


Uit de broncode van het memtest86-programma lijkt het erop dat de volgende regel het type interrupt bevat. Wat zegt de regel "Type"? - John S Gruber


antwoorden:


Van de bron tot memtest86 + kan ik zien dat de versie (4.20-1.1ubuntu1) in Precise expliciet omgaat met pariteitsfouten. (PARITY_MEM is gedefinieerd in config.h om afzonderlijke verwerking van vector == 2 mogelijk te maken).

Dus de fout die u krijgt is niet voor een geheugen pariteitsfout.

Als een gok zou ik voorstellen dat de geheugentest een aantal in het geheugen toegewezen I / O in uw systeem triggert, waardoor een interrupt optreedt als een toevallig bijproduct. Dit suggereert niet noodzakelijk een probleem.

Het kennen van het soort interrupt vanaf de volgende regel van het foutscherm kan iemand helpen dit te beperken.


0
2017-08-02 20:00