Vraag Hoe kan ik het programma opnieuw installeren zonder het te verwijderen? Alle programma's? Configs opnieuw instellen?


Hoe kan ik het programma opnieuw installeren zonder het te verwijderen? Alle programma's? Configs opnieuw instellen?


1
2017-12-09 01:16


oorsprong


Eigenlijk vertellen de programma's ubuntu niet waar ze de configuratiebestanden plaatsen. Maar kijk eens naar dpkg-reconfigure - noob


antwoorden:


Het softwarecentrum lijkt niet langer de knop voor opnieuw installeren te hebben. In opdrachtregel:

sudo apt-get --reinstall install program-name

0
2017-12-09 01:22en wat betekent geweld? -f? iemand vertelde me dat dat het was, maar het was niet zo, ik was in de war. - Is dat niet goed, ja? - Kangarooo


Als je dat doet sudo apt-get install <app_name> Het zal die app installeren, want dat weten we allemaal.

Als je dat doet sudo apt-get remove <app_name> , dan zal het alleen die app verwijderen, maar niet de configuratiebestanden die zich waarschijnlijk in je thuismap bevinden als Verborgen bestanden.

Als je dat doet sudo apt-get purge <app_name> , Dan samen met de toepassing, de config ook toe te voegen om hier te verwijderen.

Dus als u alleen applicaties wilt verwijderen en deze configuratiebestanden voor toekomstig voordeel wilt behouden, dan moet u daarvoor gaan apt-get remove .

Man-pagina's voor meer informatie:

verwijder: remove is identiek om te installeren behalve dat packages worden verwijderd            in plaats van geïnstalleerd. Merk op dat het verwijderen van een pakket de status ervan verlaat            configuratiebestanden in het systeem. Als een plusteken is toegevoegd aan de            pakketnaam (zonder tussenruimte), het geïdentificeerde pakket            wordt geïnstalleerd in plaats van verwijderd.

zuiveren:            zuivering is identiek om te verwijderen, behalve dat pakketten worden verwijderd en            purged (alle configuratiebestanden worden ook verwijderd).


0
2017-12-09 02:07dat is over het installeren en verwijderen, maar niet over de vraag die gaat over het opnieuw installeren zonder te verwijderen - Kangarooo