Vraag Hoe veilig is het om Ubuntu te installeren op een Windows 7 pc - de schijf opnieuw partitioneren?


Ik ga Ubuntu installeren op een gloednieuwe pc, die wordt meegeleverd met een OEM-installatie van Windows 7. Ik weet dat Ubuntu het formaat van een bestaande Windows NTFS-partitie kan wijzigen, zodat er vrije ruimte is om te installeren. Ik weet echter niet zeker hoe veilig het is en ik wil graag meningen en tips en trucs over wat ik kan doen om problemen te voorkomen. De pc bevat geen gegevens en ik zal de herstelschijf hebben.

Merci!


8
2017-12-14 13:40


oorsprong


Ik heb dit onlangs gedaan en geen problemen ondervonden. Zoals hieronder vermeld, is een veilige manier om eerst de grootte van de Windows-partitie te wijzigen. Ik kon de 10.10-versie niet installeren, maar de 10.04-versie werkte prima. Ik denk echter dat dit een hardwareprobleem is en zou je niet moeten interesseren als je geen overvalsysteem hebt - Martin H


antwoorden:


Om de een of andere reden vertrouw ik de linux-tools die te maken hebben met NTFS niet vanwege een hoop slechte ervaringen. Windows wordt geleverd met een goede schijfbeheerstool voor FAT / NTFS, en ik zou zeggen dat dit de beste keuze is. Ik heb dit gedaan voor veel mensen die ik heb geïnitieerd in Ubuntu en het is nooit mislukt.

 1. Start Windows op
 2. Druk op start + r om run te openen
 3. Open compmgmt.msc
 4. Selecteer Schijfbeheer> Lokaal (module)
 5. Klik met de rechtermuisknop op de balk die uw C: -partitie vertegenwoordigt en klik op krimpvolume
 6. Wacht even terwijl het de beschikbare ruimte opvraagt ​​[zou voldoende moeten zijn]
 7. Vertel het hoeveel je wilt verkleinen
 8. Het zou een zwart niet-toegewezen segment moeten verlaten om iets mee te doen.

Je zou nu zoveel vrije ruimte moeten hebben als je hebt gevraagd; doe wat je wilt ermee =


6
2017-12-14 14:20Circa 2000, ik had hetzelfde gedacht ... Maar tegenwoordig zou ik elke keer open source over Microsoft nemen. Het is niet zo dat u meer garantie krijgt bij Microsoft-producten. - Oli♦
Bovendien maakt dit de noodzaak om een ​​back-up te maken niet teniet. Je eerste stap zou nog moeten zijn om de schijf ergens naar een afbeelding te klonen. - Oli♦


Als er gegevens zijn die je niet kunt uitstaan ​​om te verliezen (dat wil zeggen die niet kon worden hersteld door het opnieuw te installeren), maakt het niet uit of je een nieuwe partitie hebt of niet, maar een back-up naar een externe schijf.

Het wijzigen van de grootte van NTFS is een behoorlijk beproefde technologie (het was een van de belangrijkste installatievectoren voor Linux-gebruikers in het verleden, en is waarschijnlijk nog steeds) dus je moet er redelijk zeker van zijn dat je je schijf niet uitspoelt wanneer je het doet. Er is veel aandacht aan besteed en er zijn veel tools beschikbaar om het proces te vereenvoudigen.

Dat gezegd hebbende, geen van hen komt met enige garantie op werk of tegen gegevensverlies. Maar, zoals ik al zei, u kunt elk verlies minimaliseren door gewoon een back-up te maken.

Je kunt zoiets gebruiken Clonezilla om de eerste back-up naar een externe schijf te maken. Ik denk dat het ook netwerklocaties ondersteunt, zodat je opties beschikbaar hebt als je niet kunt klonen naar een externe USB-schijf.


7
2017-12-14 14:02

Voordat ik begin met partitioneren, raad ik aan om een ​​schijfkopie van de hele schijf te maken. Je kunt gebruiken Clonezilla voor deze. Verbrand eenvoudig de ISO naar een CD, zorg voor een externe HDD.

Wanneer u Clonezilla gebruikt, kiest u apparaatafbeelding; local_dev; opslaan en doorgaan. (screenshots)

Ik heb de grootte van een paar computers met Win7 aangepast, en slechts in één geval weigerde Win7 om op te starten, met een foutmelding. De herstelmodus van Win7 gebruiken om uit te voeren Opstart reparatie repareerde dit.


1
2017-12-14 14:03

Als ik het was, zou ik de grootte van de partitie aanpassen en een nieuwe aanmaken vanuit windows7. Ik ben er vrij zeker van dat als er iets mis zou gaan, je nog steeds "Under Warranty" zou zijn terwijl je de software gebruikt die bij de pc werd geleverd. Als u Ubuntu gebruikt en er iets fout gaat (niet dat het zou werken), zou dit de garantie kunnen schenden.


0
2017-12-14 14:04

Wat je ook doet (dus van Ubuntu of Windows), zorg ervoor dat je je herstelpartitie die waarschijnlijk met je machine is meegeleverd niet verwijdert.


0
2017-12-14 15:29

Ubuntu 9.04 heeft mijn Win7-installatie (zelfs de MBR was achteraf onleesbaar) volledig vernietigd, maar dit kwam omdat mijn pc een heel rare configuratie had (het had een gemengde PATA / SATA-configuratie, waarbij blijkbaar de boostrapper voor Win7 en Win7 zelf op verschillende drives). Afgezien van dit ene geval, installeerde ik Ubuntu (tot versie 10.10) meerdere keren op verschillende computers (desktop, notebook) die Win7 hosten, zonder een probleem. De tool voor het wijzigen van de grootte van partities die bij Ubuntu horen, lijkt mij erg solide. Een Windows-tool als PartitionMagic, aan de andere kant, heeft me verschillende keren gefaald bij heel eenvoudige taken, dus zelfs als ik niets hoef te installeren, zou ik voor een partitiegerelateerde taak liever vertrouwen op een goede oude linux-tool zoals gparted.

Conclusie: alles komt goed, maar sla eerst uw gegevens op (algemeen IT-motto). En je nieuwe pc kreeg een legale Win7-sleutel die je kunt gebruiken met elke Win7-afbeelding, voor het geval je je afvraagt. Zorg ervoor dat je die sleutel hebt en dat zelfs een installatiefout je niet meer dan de tijd kost om opnieuw te installeren.


0
2017-12-14 16:46

het is behoorlijk veilig om Ubuntu naast Win7 te installeren, dat heb ik een paar keer zonder gedoe gedaan. Slechts een paar tips die me waarschijnlijk de Capt. Uiterlijke prijs zullen doen winnen:

 • Afhankelijk van je computer kun je wat problemen tegenkomen met je wifi (vooral als je Ubuntu op een "oudere" computer installeert. Houd dus een kabel bij de hand, misschien moet je een aantal nieuwe stuurprogramma's downloaden.
 • Maak een deel van je harde schijf om FAT32 te zijn, zodat je bepaalde bestanden (mp3, documenten, enz.) Zowel in Win7 als in Ubuntu kunt gebruiken.
 • Wees geduldig en geniet van de ervaring; als je nog niet met Ubuntu hebt gepraat voordat je een aangename traktatie krijgt.

Genieten!


0
2018-01-24 00:23