Vraag Computer duurt te lang om te worden gewekt na 13.10-update


Meteen nadat ik heb geüpdatet naar 13.10 wanneer ik me aanmeld nadat ik een zwart scherm heb opgestart waarbij alleen de muis zichtbaar is, wordt het scherm een ​​bepaalde tijd in beslag genomen.


1
2017-11-12 10:55


oorsprong


Heb je geprobeerd Ctrl + Alt + (F1-F7) te gebruiken om van consoles te veranderen en te kijken of er een is die de logboekinformatie toont, en je laat zien wat je computer op dat moment doet (Ctrl + Alt + F7 brengt je terug naar je GUI-scherm) ? - Mladen B.


antwoorden:


Dit gebeurt mij omdat ik de release na de release blijf upgraden en mijn compiz-configuratie niet wordt herkend. Als u in compiz een aantal instellingen had die zijn gewijzigd, verwijderd of hernoemd, duurt het even voordat de sessie alle instellingen heeft gelezen.

Om zeker te zijn dat dit het probleem is, logt u in als gast (of maakt u een nieuwe gebruiker aan en meldt u zich aan) en ziet u dat de laadtijd veel korter is.

Mijn oplossing enkele releases geleden was het verwijderen van al mijn compizeconfiguraties, waardoor het systeem gedwongen werd een nieuw profiel aan te maken, met:

rm -rvf $HOME/.compiz*

Merk op dat deze opdracht alle personalisaties die u mogelijk hebt gedaan, zoals achtergrondafbeeldingen, desktops, enz., Zal wissen, maar het is niet moeilijk om de instellingen te herstellen.

Hoop dat het helpt!


0
2017-11-12 11:51Helaas lijkt hetzelfde probleem zich ook bij andere gebruikers voor te doen - user199323
Als het probleem blijft bestaan ​​met andere gebruikers (zelfs nieuw gemaakt) weet niet precies wat het probleem kan zijn, misschien vertragen sommige items in het opstarten de aanmelding? Probeer een paar dingen uit gnome-session-eigenschappen te verwijderen en kijk of je enige verbetering krijgt. - animaletdesequia
Ik ben een beginner en ik weet niet hoe ik dat moet doen, kan je helpen? - user199323
Ren gewoon, in een terminal: gnome-session-properties En je zult veel items zien. U kunt sommige ervan uitschakelen door ze in de linker hokjes te deselecteren. Om veilig te zijn, zoek op het net naar hun naam voordat je het doet, om te weten wat elk van hen doet (kan afhangen van welke programma's je hebt geïnstalleerd) en vervolgens een paar uitschakelen, uitloggen en weer inloggen. Als je toevallig iets uitschakelt dat je niet zou moeten doen en het systeem doet vreemd, voer dan gewoon het programma opnieuw uit en schakel de laatste die je hebt veranderd opnieuw in. - animaletdesequia