Vraag bij het installeren van Ubuntu geconfronteerd met probleem met het volgende bericht "Er zijn ernstige fouten gevonden tijdens het controleren van de harde schijf voor /"


Aangezien ik de laatste ubuntu 14.04 in mijn Windows 7 'D' schijf heb geïnstalleerd na het opnieuw opstarten toont het volgend bericht Er zijn ernstige fouten gevonden tijdens het controleren van de schijf in /.

ik heb ubuntu voor bevestiging geïnstalleerd maar heb nog steeds hetzelfde probleem.  wat nu te doen ??


1
2018-04-21 11:33


oorsprong
antwoorden:


Ik vermoed dat GRUB je zoekt / partitie op de verkeerde plaats, of helemaal niet kon installeren. Om je probleem te diagnosticeren, wil je het gebruiken boot-repair. Omdat u een Ubuntu LiveCD / LiveUSB hebt, is het het gemakkelijkst om het hulpprogramma vanaf daar te gebruiken. Instructies hiervoor zijn te vinden op de Ubuntu Community Wiki, maar een korte samenvatting is hieronder te vinden.

  1. Start uw LiveCD / LiveUSB op
  2. Kies "Probeer Ubuntu"
  3. Breng een internetverbinding tot stand. Houd er rekening mee dat dit verschilt van een netwerkverbinding, omdat u ook verbinding met een website kunt maken.
  4. Open de Terminal-toepassing vanuit uw Dash. Als je problemen hebt met het vinden van je dash, probeer dan gewoon te typen Ctrl + alt + T.
  5. Voer het commando in, sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair && sudo apt-get update. Volg dit met een carriage return (invoeren) zodat het kan worden uitgevoerd.
  6. Voer het commando in, sudo apt-get install -y boot-repair && (boot-repair &) nadat het is uitgevoerd en voer deze ook uit.
  7. Selecteer "Aanbevolen reparatie".
  8. Wanneer de reparatie is voltooid, kopieert u de URL die u hebt gekregen. Als uw reparatie niet werkt, is dit nodig voor verdere probleemoplossing.
  9. Start uw computer opnieuw op (dus niet op uw installatiemedia).
  10. Nu zou je moeten kunnen booten naar Ubuntu. Als dat niet het geval is, werk dan uw vraag bij met de URL die u eerder hebt gekopieerd.

0
2018-04-21 11:58