Vraag hoe kan een Windows-toepassing geïnstalleerd via wijn worden ingeschakeld voor toegang tot partities anders dan / home?


Ik ben vrij nieuw voor Ubuntu, omdat ik pas sinds kort van Windows ben overgestapt. Omdat ik een zeer groot aantal bestanden had opgeslagen in verschillende partities, die ik natuurlijk wilde behouden, verwijderde ik alleen de partitie C waar Windows OS was en installeerde ik Ubuntu 14.04 (met zijn 'swap', '/ root' en 'handmatig) / home ') in die ruimte.

Nu doe ik nogal wat videoconversie, mijn gewenste uitvoerformaten zijn Xvid, MP3 en - voor container - AVI. Omdat de Handbrake videoconvertor alleen MKV-containers toestaat, installeerde ik via Wine mijn favoriete Windows-applicatie, Mediacoder. Ik vind dat deze applicatie videobestanden converteert zoals voorheen (wat betekent dat de installatie correct is gedaan) maar alleen die van de ubntu '/ home' partitie.


1
2018-05-31 10:21


oorsprong
antwoorden:


Om bestanden te vinden die buiten zijn opgeslagen /home, bereiken /home/<user>/.wine/dosdevices/z: (waar is je gebruikersnaam). Dit is een symlink naar uw hoofdmap (/). Vanaf daar kunt u uw bestanden overal op het systeem zoeken, bijvoorbeeld in / media als er partities in die map zijn gemount.

Zorg ervoor dat u over de rechten beschikt om de bestanden te lezen die u nodig hebt. Indien nodig kunt u deze wijzigen in een bestandsbeheerder (in het eigenschappenvenster van een bestand) of in een terminal door een van beide te gebruiken chmod u+x gevolgd door de bestanden of chmod u+x -R gevolgd door mappen.


0
2018-06-03 21:59Ondertussen heb ik het antwoord gevonden, geholpen door de antwoorden op een vraag die vroeg hoe een Wine-geïnstalleerde applicatie toegang te krijgen tot NTFS-partities (deze manier om de vraag te stellen is veel beter dan de mijne). De methode lijkt min of meer op bovenstaande. Maar het cruciale punt is dat je eerst het specifieke bestandssysteem MOET plaatsen waar je doelbestand is, want Wine kan niet mounten; je moet het zelf doen. Ik hoop dat dit diegenen helpt die voor een soortgelijk probleem staan. - user255726