Vraag apt-get update erg langzaam, vastgelopen op "Wachten op headers"


Ik heb soortgelijke vragen bekeken:

Vastgelopen op 0% [wacht op headers]

apt-get update blijft hangen bij "Waiting for Headers" bij het gebruik van Windows XP ICS

Maar geen van beiden beantwoordt mijn probleem.

Ik gebruik 12.04 AMD64 en ben recent gestart met het probleem dat wanneer ik mijn repo's vanuit mijn thuisaansluiting via een terminal update, sudo apt-get update gebruikt, het een eeuwigheid kost (letterlijk na 2 uur was het 28%), maar wanneer ik van een andere locatie ren, duurt het minder dan 5 minuten om te voltooien.

Ik heb geprobeerd de spiegel die ik gebruik te wijzigen, maar hiermee is het probleem niet opgelost. Ik heb ook gekort op wat in mijn bronnenlijst staat, maar dit maakt ook geen verschil. Er zijn geen fouten in mijn ADSL-lijn aangezien ik al contact heb opgenomen met mijn internetprovider om dit te controleren. Het maakt ook niet uit of ik een WiFi- of netwerkkabelverbinding gebruik.

Wat kan mijn probleem zijn?


Een snelheidstest (www.speedtest.net) komt uit met ongeveer 0,9 Mbps down en 0,42 Mbps up (wat een schaduw is onder de geadverteerde lijnsnelheid), ik woon in Zuid-Afrika en gebruik de UCT LEG-server. Maar ik heb ook de andere spiegels geprobeerd die beschikbaar zijn in SA ... geen van hen maakt een verschil.


54
2018-06-27 09:54


oorsprong


Rapporteer resultaten van speedtest.comen vertel ons uw land van verblijf. - ish


antwoorden:


Dit klinkt alsof het een probleem is met repo's van derden. Ik weet dat de repo van Google enkele minuten in beslag neemt om hier soms op te reageren. Als u externe repo's hebt ingesteld, opent u Update Manager, klikt u op Instellingen en vervolgens op het tabblad "Andere software". Schakel alle selectievakjes uit en druk op sluiten.

Update Manager Update Manager - Other Software

Vuur nu een terminal op en gebruik de volgende opdracht en kijk of het beter is met de volgende opdracht:

sudo apt-get update

Als het beter is, gaat u terug en schakelt u elke repo in en controleert u één voor één opnieuw totdat u de probleemrepo vindt.

Als dat niet werkt, kunt u ervoor zorgen dat de updatebeheerfunctie de beste hoofdreposities selecteert die automatisch moeten worden gebruikt. Om dat te doen, opent u Update Manager en klikt u vervolgens op Instellingen. Selecteer het tabblad Ubuntu-software en klik vervolgens in de vervolgkeuzelijst "Downloaden van:" op Overige ...

Update Manager - Ubuntu Software Tab

Klik nu in het venster dat verschijnt op "Selecteer de beste server"

Update Manager - Choose a Download Server

Vervolgens voert het verschillende tests uit om de beste server voor u te selecteren. Als het voltooid is, klikt u gewoon op Server kiezen.

Update Manager - Choose a Download Server

Blaas nu de terminal op en controleer opnieuw.


40
2018-06-28 14:14Voor mij help om het in te stellen op "Hoofdserver". - BG Bruno
"kies de beste server" -methode heeft me geholpen. Dank je - kommradHomer


Ik vond een oplossing die me hier heeft geholpen: https://www.kubuntuforums.net/showthread.php?57567-Ubuntu-problems-on-update

U kunt de cache van apt-get laten regenereren met behulp van:

sudo apt-get clean
cd /var/lib/apt
sudo mv lists lists.old
sudo mkdir -p lists/partial
sudo apt-get clean
sudo apt-get update 

33
2018-04-24 09:55JA!!! Schoon! Natuurlijk! <facedesk> Bedankt voor die maat! : D - Chiramisu
Gewoon doen sudo apt-get clean werkte meerdere keren goed voor mij. - Andrew T


Dit komt voornamelijk door "MTU-formaat", dit probleem had ik al een tijdje en na een grondige inspectie ben ik erachter gekomen dat mijn isp een mtu-grootte van 1440 heeft, terwijl de standaard voor de eth-interface 1500 is.

om de maximale mtu-grootte te kennen, graag kijk hier.

om uw mtu-pakketgrootte in te stellen, kunt u de netwerkverbindingsoptie van het netwerkpictogram gebruiken of de terminal gebruiken als in deze link.


4
2017-10-05 22:27Uw eerste en tweede links zijn beide gecodeerd om naar de tweede site te verwijzen. Ik vond de informatie op de site dslreports.com beschrijvend en nuttig. Helaas is de informatie op de cyberciti.biz-site misschien wat verouderd en wordt het probleem hier niet goed behandeld (althans hier). - Tommy Trussell


Ik ben dit probleem tegengekomen op de laptop van iemand anders die mij werd gevraagd te upgraden. Na een uur lang krabben, bleek bij de inspectie van / etc / environment dat er anon-proxy op het systeem was geïnstalleerd. Door het te verwijderen, is het probleem opgelost.

Controleer dus uw proxy-instellingen in / etc / environment


2
2017-08-23 09:38

Als je hebt synaptic geïnstalleerd, probeer te activeren apt-get update binnen synaptic door op "Herladen" te klikken. Natuurlijk zal het ook hangen, maar als je het afbreekt, zal het de naam van de repository afdrukken als het gestopt was, bijvoorbeeld:

Failed to fetch http://debian.sur5r.net/i3/dists/quantal/InRelease  
Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.

Als u de gerapporteerde opslagplaatsen tijdelijk uitschakelt, moet het probleem worden opgelost. In synaptic, u kunt ze uitschakelen onder "Instellingen -> Andere software".


1
2017-12-31 19:01

Dit gevonden apt-get update blijft hangen bij "Waiting for Headers" bij het gebruik van Windows XP ICS zeer inzichtelijk.

Misschien wilt u proberen netsetselect te installeren en uit te voeren en de gegenereerde sources.list naar /etc/apt/sources.list te kopiëren.

Ik hoop dat dit helpt.


1
2018-01-18 18:10Welkom bij Ask Ubuntu! Hoewel dit theoretisch de vraag kan beantwoorden, het zou de voorkeur hebben om de essentiële delen van het antwoord hier op te nemen, en geef de link voor referentie. - user98085


Soms hoeft u alleen maar naar de hoofdserver te gaan voor updates. Updates, afhankelijk van uw geografische gebied, komen soms niet van de hoofdservers voor snellere leveringen.

Om welke reden dan ook reageren de relayservers mogelijk niet zo snel als mogelijk op bepaalde verzoeken, dus het tijdelijk herstellen naar de hoofdserver voor updates moet dit oplossen.

Wanneer u uw software en updates opent, selecteert u "Hoofdserver" in de optie Downloaden van.

Je moet goed zijn om te gaan. Overschakelen naar de hoofdserver werkt altijd voor mij. :)


0
2017-10-16 06:39

Terminal openen en typen:

cd /etc/apt/apt.conf.d/

Maak nu een nieuw bestand sudo nano 99self en typ:

Acquire::http::Pipeline-Depth "0";

0
2018-03-24 10:02Welkom bij Askubuntu! Zou u uw antwoord kunnen ontwikkelen om meer in detail uit te leggen waarom en hoe uw oplossing werkt? - Marc Vanhoomissen