Vraag Ontbreekt FFmpeg in de officiële repositories in 14.04?


Ik heb geprobeerd om ffmpeg te installeren in trusty / Ubuntu 14.04 en kreeg het volgende bericht:

$sudo apt-get install ffmpeg

Reading package lists... Done
Building dependency tree    
Reading state information... Done
Package ffmpeg is not available, but is referred to by another package.
This may mean that the package is missing, has been obsoleted, or
is only available from another source

E: Package 'ffmpeg' has no installation candidate

Waarom is het pakket niet beschikbaar?


289
2018-03-11 04:14


oorsprong


Wat is de uitvoer van: apt-cache search ffmpeg | grep "ffmpeg" Als je het niet ziet ffmpeg in de lijst met geretourneerde resultaten, dan is er iets misgegaan met uw repomanager. Voor nu zou ik willen voorstellen om te installeren vanaf bron. Downloaden van hier. - wyas
Merk op dat vanaf 2018 avconv niet in ffmpeg staat, en libav-tools niet in de Ubuntu-repository is! - Owl


antwoorden:


Laatste nieuws


FFmpeg en libav

libav uit de Ubuntu-repositories

Ubuntu is begonnen met het verzenden van de libav vork in plaats van FFmpeg in recente releases. Als u de ffmpeg-pakket, dan heb je de libav-tools pakket en een programma dat je zei te gebruiken avconv in plaats van ffmpeg in de toekomst de indruk wekken dat ffmpeg verouderd is, wat niet het geval is.

De overgang ffmpeg pakket lijkt te zijn verwijderd uit trusty / Ubuntu 14.04 (vergelijk de pakketbestanden lijst voor saucy en trusty van het bronpakket).

Dus een optie is om het libav-tools-pakket te installeren en te gebruiken avconv in plaats daarvan (NB dat dit geen "mainline" FFmpeg is maar een prominente vork in plaats daarvan).

FFmpeg van een PPA op Launchpad

Een andere optie is om een ​​PPA te gebruiken die FFmpeg biedt. Neem een ​​kijkje op de FFmpeg-download pagina voor details over beschikbare PPA's en pakketten. U moet afzonderlijke PPA's af en toe controleren als ze nog steeds actueel zijn.

Gerelateerde Vragen:

Installeren vanaf bron

Een andere optie is om FFmpeg-afhankelijkheidspakketten te installeren, vervolgens handmatig compileren + installeren vanaf de bron.

Gebruik statische builds

Hoewel het vanuit het verpakkingsperspectief misschien een beetje vreemd lijkt, kunt u ook elke statische build van gebruiken vertrouwd bronnen. In mijn geval bewaar ik FFmpeg Windows 32-bit en 64-bit binaries samen met x264-10-Bit binaries in een map om ze in Wine of Windows uit te voeren wanneer dat nodig is.


Het volgende is wat ik kon vinden bij het onderzoeken van dit onderwerp. Ik heb de ontwikkeling van beide projecten niet nauwlettend gevolgd en het is niet mijn bedoeling om iemand de schuld te geven. Jij als lezer zou het ook niet moeten doen.

Hoe is de vork gebeurd?

Wikipedia geeft aan dat het gevorkte project en de eerste release op 13 maart 2011 werden aangekondigd, maar er is iets meer aan de hand.

Graven door Git commits

 • 18 januari 2011 - commit f4f5cab94e0881cd30965b28f3d78d9c63d6918e

  De FFmpeg-projectleider Michael Niedermayer is verwijderd uit de MAINTAINERS het dossier.

 • 27 jul 2011 - commit 6291d7e41605c0b1e9debfae8a2b1d4cf7b0e0b3

  avconv is voorgesteld:

  Maak een kopie van ffmpeg onder een nieuwe naam - avconv.

  Het wordt verder ontwikkeld met een paar incompatibele wijzigingen.

  ffmpeg.c zal blijven zoals het is voor enige tijd, dus alle scripts die het gebruiken zullen dat niet zijn   gebroken.

 • 27 jul 2011 - commit 791a86c37a03b94207bc2d0ad4cbe7f39d7e495a

  Er wordt een waarschuwing toegevoegd aan de gevorkte versie van ffmpeg.c broncode, die misleidend kan zijn voor gebruikers die de vork niet hebben opgemerkt en die FFmpeg niet meer gebruiken.

 • 12 januari 2012 - commit 0fec2cb15cc6ff1fcc724c774ec36abadcb7b6ad

  ffmpeg.c wordt verwijderd uit de broncode.

Officiële aankondigingen op libav.org

De volgende berichten komen uit de nieuwssectie (met de oudste in de laatste):

09 augustus 2011

Bijgewerkt op 12.09.2011.

Voor consistentie met onze nieuwe naam zijn we hernoemd ffplay naar avplay,    ffserver naar avserver en ffprobe naar avprobe. Hun gedrag is het   hetzelfde, alleen de namen zijn veranderd.

Met ffmpeg (het opdrachtregelhulpprogramma) hebben we besloten deze kans te gebruiken   om een ​​aantal langdurige bruikbaarheidsproblemen te verhelpen, wat betekent dat je moet breken   verenigbaarheid. Daarom hebben we een nieuwe tool met de naam avconv welke   is gebaseerd op ffmpeg, maar heeft een andere (hopelijk krachtiger en   gemakkelijker te gebruiken) syntaxis voor sommige opties. ffmpeg zal worden bewaard in zijn   huidige status gedurende enige tijd, dus geen scripts of frontends die het gebruiken zullen   breken. Het zal echter niet verder worden ontwikkeld.

Verschillen tussen avconv en ffmpeg zijn:

[...]

Merk op dat de avconv interface wordt nog niet beschouwd als stabiel. Meer   onverenigbare wijzigingen kunnen in de volgende weken optreden. We zullen aankondigen   hier wanneer avconv is stabiel.

En eerder in 2011:

18 maart 2011

We hebben zojuist nog een puntvrijgave uit onze 0,6-release-tak gepusht:    Libav 0.6.2. Dit is een andere versie van alleen onderhoud die zich richt op twee   Veiligheidsproblemen.

Vanaf nu zullen we onze nieuwe projectnaam gebruiken libav. Maar doe het niet   zorgen, in vergelijking met de vorige versie 0.6.1, de enige functionele   wijzigingen zijn de twee beveiligingsoplossingen voor de VC1- en APE-decoders. Deze   betekent dat libav een pijnloze drop-in-vervanging biedt voor bestaande   FFmpeg-installaties.

Bovendien zijn we er trots op deze bronrelease te kunnen vergezellen   uitvoerbare bestanden en bibliotheken voor de Win32-platform. Deze binaire bestanden   inclusief H.264-codering met behulp van de gebundelde x264-bibliotheek. Genieten!

Distributeurs en systeemintegrators worden aangemoedigd om te updaten en te delen   hun patches tegen onze releasetakken.

17 maart 2011

We hebben zojuist nog een puntvrijgave uit onze 0,5 releasetak geduwd:    FFmpeg 0.5.4. Dit is een andere uitgave die alleen door onderhoud wordt behandeld   een aantal beveiligingsproblemen.

Distributeurs en systeemintegrators worden aangemoedigd om te updaten en te delen   hun patches tegen onze releasetakken.

13 maart 2011

Wij, als een groep FFmpeg-ontwikkelaars, hebben besloten door te gaan   FFmpeg ontwikkelen onder de naam Libav. Alle bestaande infrastructuur   wordt overgebracht naar het libav.org-domein.

Je kunt je git repository bijwerken met de volgende opdracht:

git remote set-url origin 'git://git.libav.org/libav'

Voor nu zijn we nog steeds bereikbaar via de mailinglijsten en IRC van FFmpeg   kanalen, maar we migreren naar libav.org-tegenhangers. Voor een   overgangsperiode kunnen zowel de website als de bron nog steeds bevatten   verwijzingen naar FFmpeg. Deze verdwijnen na verloop van tijd, behalve waar   historisch relevant.

24 februari 2011

FFmpeg-ontwikkeling is verplaatst naar Git en de SVN-repository is nee   langer bijgewerkt. De SVN-repository kan in de nabije toekomst worden verwijderd, dus   u wordt aangeraden om een ​​te gebruiken Git repository in plaats daarvan.

De laatste revisie voor SVN was r26402 op 2011-01-19 en   verving de svn: externe libswscale door een op zichzelf staande kopie.

Merk op dat de FFmpeg-ontwikkeling inmiddels is verplaatst naar een Git-repository en dat er twee Git-repositories zijn. Zie de bijbehorende downloadpagina van projecten.


258
2018-03-11 06:39Wanneer gebeurde deze verandering? - Seth♦
@Seth Bedoelt u verzending van libav in plaats van FFmpeg of het laten vallen van het overgangspakket? Ik heb een e-mail gevonden die verwijst naar een teamrapport van de technische raad en ook een link heeft toegevoegd naar het bronpakket op het startvlak waar de uitdagende en pakketaanbiedingen kunnen worden vergeleken, maar ik weet de details niet. - LiveWireBT
Ik doelde op het laten vallen van het pakket, hoewel ik geïnteresseerd ben in de tijdschema's voor beide, indien mogelijk. - Seth♦
Ik zou de ffmpeg van ppa naar het einde kunnen verplaatsen. Als een "Als je echt wilt zwemmen tegen het tij, en je al al deze dingen leest ... dan kun je dit doen." In plaats van het helemaal vooraan te leggen. Zoals, moedig het gebruik aan van dingen die in main / uni / multi zijn als je PPA's kunt vermijden. - RobotHumans
@hbdgaf heb ik toegevoegd askubuntu.com/q/35629 als een hoofd omhoog. De FFmpeg-PPA was al de laatste keer, zonder rekening te houden met de nieuw toegevoegde geschiedenissectie. In plaats van pure politiek (en waarschijnlijk haat), zou ik graag verschillende functies willen bespreken, zoals het nieuwe deinterlace filter w3fdif in FFmpeg (maar dat is niet het onderwerp van deze vraag). Ik begrijp niet waarom ik duidelijk in de war raak (ik verwijt het je in het bijzonder niet), omdat je probeert objectief uit te leggen wat er is gebeurd. Ik heb geen band met een van deze projecten en ben van plan zo objectief mogelijk te zijn. - LiveWireBT


ffmpeg werd in vorige releases vervangen door de avconv programma van het libav-project.

Installeren avconv je moet de libav-tools pakket:

sudo apt-get install libav-tools

avconv lijkt erg op ffmpeg, maar ze hebben ook enkele verschillen in syntaxis.

Bewerk: Het lijkt erop dat Ubuntu 16.04LTS weer heeft ffmpeg in hun repositories, dus libav-tools is een dummy-pakket en maakt alleen een alias avconv -> ffmpeg (en anderen)


120
2018-04-07 08:11Eenvoudig antwoord, maar alle richtingen online zeggen hoe je ffmpeg gebruikt om dingen te doen, niet avconv, en dat bracht mij naar deze pagina. Met excuses aan Rutrus: min één. - Misschien als je de verschillen uitlegde, zouden we ermee kunnen werken. - Aaron Hall
@ aaron-hall Ik vind je -1 oneerlijk. Je verwacht iets verkeerd. De vraag die in 2014 werd gesteld is heel duidelijk: ontbreekt het in 14.04? En het antwoord is ja, in sommige eerdere versies was ffmpeg net zo goed slechts een alias voor avconv. Het maakt niet uit waarnaar je op zoek was. Misschien lees je de titel van de pagina niet voordat je op deze pagina klikt. Maar maak je geen zorgen, ik zal met een disclaimer bewerken voor mensen met reputatie 184 die niet weten hoe ze hun werk moeten uitwisselen. - Rutrus
Ik heb nog steeds 14.04, en ik wil ffmpeg gebruiken - is avconv een drop-in vervanger of wat? Wat zijn de verschillen? - Aaron Hall
De overgrote meerderheid van jouw rep op deze site is te danken aan dit antwoord, dat ik op basis van het schrijven had kunnen schrijven alleen op het materiaal in het bovenste antwoord. Je moet het horen verdienen jouw vertegenwoordiger door een fatsoenlijk antwoord te schrijven dat zegt, in ieder geval in het kort en in het algemeen wat de verschillen zijn. Hand-zwaaien is tijdverspilling. Tenzij het echt maar een alias is, in welk geval er geen verschillen in syntaxis mogen zijn. En als u dat doet, zet u mijn mening over het antwoord om, maar zoals het er nu uitziet, spreekt het zichzelf tegen! Laat me weten wanneer ik deze opmerkingen kan verwijderen. - Aaron Hall
libav-tools is een fork van ffmpeg. ffmpeg werd vervangen door avconv van 2012 tot 2014 in Ubuntu repos. U kunt deze nieuwe vraag stellen voor uw antwoord, of zoek er zelf een. U kunt ffmpeg opnieuw gebruiken sinds Ubuntu 15.04. Samenvatting: libav is compatibel met de ffmpeg-syntaxis, maar niet in het tegenovergestelde geval. - Rutrus


ffmpeg had de repo van Ubuntu verwijderd, in plaats van libav. je zou ppa moeten toevoegen:

sudo add-apt-repository ppa:mc3man/trusty-media
sudo apt-get update
sudo apt-get install ffmpeg gstreamer0.10-ffmpeg

bekijk je output


47
2018-04-20 07:13Het moet zijn: `sudo add-apt-repository ppa: mc3man / trusty-media :) kan dit niet bewerken, niet genoeg tekens veranderd. - IndexOutOfBoundsException
Dat is niet de PPA vermeld op FFmpeg.org als de huidige officiële PPA. (Ook het projectlid dat de PPA onderhoudt, kan veranderen, daarom heb ik besloten geen instructies op te nemen over het toevoegen van een bepaalde PPA.) Ook als u naar deze PPA kijkt, worden er nog veel meer pakketten bijgewerkt dan alleen ffmpeg. - LiveWireBT
Dit werkt niet meer. - MadeOfAir
Het werkt. Ik heb zojuist deze PPA toegevoegd en installeer nu FFMPEG. - Muhammad bin Yusrat
@LiveWireBT (en anderen) die PPA nu wordt aangeboden als de Ubuntu-koppeling op de FFmpeg downloadpagina... - Wilf


U kunt deze PPA ook gebruiken: ppa: jon-Severinsson / ffmpeg

Bewerk: Deze ppa is verwijderd uit Launchpad, ik weet niet waarom. In plaats daarvan kunt u de samrog131 PPA (voor Trusty, Utopic & Vivid)

sudo add-apt-repository ppa:samrog131/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install ffmpeg-set-alternatives

De PPA bevat ook andere pakketten die u misschien niet wilt. Verwijder de ppa na de installatie.

sudo add-apt-repository --remove ppa:samrog131/ppa
sudo apt-get update

44
2018-04-30 08:15Vaste apt-add-repository -> add-apt-repository. Als apt-add-repository niet meer voor u werkt, probeer dan dit: stackoverflow.com/questions/13018626/... - RedPixel
Dat is eigenlijk dezelfde informatie die ik in mijn antwoord heb gepost, maar zonder de waarschuwing die altijd moet worden gegeven voordat gebruikers worden geadviseerd pakketten van PPA's te installeren. Ook bestaat de mogelijkheid dat iemand anders het onderhoud van een FPPA-PPA in de toekomst overneemt of dat de PPA gewoon wordt verplaatst of hernoemd. Daarom is koppelen aan officiële instructies de juiste manier, omdat het redundantie en onderhoudsinspanning vermindert. - LiveWireBT
Deze biedt geen GStreamer-ffmpeg-integratie. @ Duong's antwoord (mc3man's PPA) doet. - Victor Sergienko
Deze ppa ondersteunt utopic niet. - Amir Ali Akbari
En nu is deze PPA verwijderd. - MFern


FFMPEG-pakket is sinds enige tijd verwijderd van Debian-repositories. Er is nog steeds een Lopend debat over het opnieuw opnemen van het pakket in de repositories. Ubuntu als Debian-derivaat, hangt af van de stroomopwaartse declaraties. Sinds lang geleden was het pakket gewoon leeg met een afhankelijkheid van libav. Dit werd op 12 mei 2012 gewijzigd toen het pakket werd verwijderd en uit de archieven werd verwijderd:

libav (6:0.8.99-1537-gacb2c79-1) experimental; urgency=low

 * New upstream snapshot
  - Drop patches applied upstream
  - Longer build libpostproc, dropped upstream
  - follow soname bump of libavcodec and libavformat 53->54
  - New library: libswresample
 * no longer build and use dirac, removed upstream in favor of libschroedinger
 * remove deprecated ffmpeg package
 * bump shlibs version

 -- Reinhard Tartler <siretart@tauware.de> Sat, 12 May 2012 22:02:03 +0200

8
2018-04-04 02:00Zeg niet dat het leeg was, de pakketten in Saucy bevatten een binair getal dpkg --contents ffmpeg_0.8.7-1ubuntu2_amd64.deb [...] -rwxr-xr-x root/root 106624 2013-10-11 10:41 ./usr/bin/ffmpeg. - LiveWireBT
@LiveWireBT zou u het pakket alleen kunnen gebruiken? Dat ene bestand was slechts een binair bestand om avconv binary te linken. Overgangspakketten worden altijd als lege pakketten beschouwd. - Braiam
Misschien denken we gewoon hetzelfde en begrijpen we elkaar verkeerd. :) - LiveWireBT


Ik had dezelfde fout bij het proberen te gebruiken

sudo apt-get install ffmpeg

Dus combineerde ik een paar andere antwoorden, evenals de inhoud van deze site, om het volgende recept te verkrijgen dat voor mij werkte:

sudo apt-get install ppa-purge
sudo ppa-purge ppa:mc3man/trusty-media # ignore warning if not found
sudo add-apt-repository ppa:mc3man/trusty-media
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade

sudo apt-get install ffmpeg

Nu kan ik zien dat ffmpeg is geïnstalleerd:

sudo find / -type f -name "ffmpeg"

komt terug /opt/ffmpeg/bin/ffmpeg

Van de bash-prompt, het commando ffmpeg zou nu vanuit elke map moeten werken.


3
2018-01-28 19:45dist-upgrade is niet vereist voor de installatie ffmpeg - Raptor


Als je ffmpeg 2.2.1 (van de bron) in Ubuntu 14.04 wilt installeren, kun je het proberen met de volgende opties:

Voor 64-bits besturingssystemen:

Lijst met afhankelijkheden:

yasm frei0r-plugins-dev gnutls-bin libgnutls-dev libass-dev libgsm1-dev libmp3lame-dev libopencv-dev libopenjpeg-dev libopus-dev libpulse-dev libschroedinger-dev libsoxr-dev libspeex-dev libtheora-dev libv4l-dev libvorbis-dev libvpx-dev libx264-dev libxvidcore-dev libopenal-dev libcdio-paranoia-dev

Compilatie-opties:

./configure --prefix=/usr --bindir=/usr/bin --datadir=/usr/share/ffmpeg --incdir=/usr/include/ffmpeg --libdir=/usr/lib/x86_64-linux-gnu/ --mandir=/usr/share/man --arch=x86_64 --optflags='-O2 -g -pipe -Wall -Wp,-D_FORTIFY_SOURCE=2 -fexceptions -fstack-protector-strong --param=ssp-buffer-size=4 -grecord-gcc-switches -m64 -mtune=generic' --enable-bzlib --disable-crystalhd --enable-frei0r --enable-gnutls --enable-libass --enable-libcdio --enable-libdc1394 --disable-indev=jack --enable-libfreetype --enable-libgsm --enable-libmp3lame --enable-openal --enable-libopencv --enable-libopenjpeg --enable-libopus --enable-libpulse --enable-libschroedinger --enable-libsoxr --enable-libspeex --enable-libtheora --enable-libvorbis --enable-libv4l2 --enable-libvpx --enable-libx264 --enable-libxvid --enable-x11grab --enable-avfilter --enable-avresample --enable-postproc --enable-pthreads --disable-static --enable-shared --enable-gpl --disable-debug --disable-stripping --shlibdir=/usr/lib/x86_64-linux-gnu/ --enable-runtime-cpudetect

Voor een 32-bits besturingssysteem:

Lijst met afhankelijkheden:

yasm frei0r-plugins-dev gnutls-bin libgnutls-dev libass-dev libgsm1-dev libmp3lame-dev libopencv-dev libopenjpeg-dev libopus-dev libpulse-dev libschroedinger-dev libsoxr-dev libspeex-dev libtheora-dev libv4l-dev libvorbis-dev libvpx-dev libx264-dev libxvidcore-dev libopenal-dev libcdio-paranoia-dev libopencore-amrwb-dev libopencore-amrnb-dev

Compilatie-opties:

./configure --prefix=/usr --libdir=/usr/lib --shlibdir=/usr/lib --mandir=/usr/share/man --enable-runtime-cpudetect --enable-gpl --enable-version3 --enable-postproc --enable-avfilter --enable-pthreads --enable-x11grab --enable-vdpau --disable-avisynth --enable-frei0r --enable-libdc1394 --enable-libgsm --enable-libmp3lame --enable-libopencore-amrnb --enable-libopencore-amrwb --enable-libopenjpeg --enable-librtmp --enable-libspeex --enable-libtheora --enable-libvorbis --enable-libvpx --enable-libx264 --enable-libxvid --extra-cflags='-O2 -g -pipe -Wall -Wp,-D_FORTIFY_SOURCE=2 -fexceptions --param=ssp-buffer-size=4 -grecord-gcc-switches -m32 -march=i686 -mtune=atom -fasynchronous-unwind-tables' --disable-stripping 

Zie mijn voor meer informatie Youtube video.


1
2018-04-20 11:24Waarom zou je voorstellen om te bouwen als gedeeld voor amd64 ??, dan is er weinig te winnen en kunnen andere apps die afhankelijk zijn van die gedeelde libs breken. - doug


Als je wilt dat de nieuwste release vers uit github voldoet aan de wil van fouten gegenereerd door youtube-dl

ERROR: ffprobe or avprobe not found. Please install one.

geef dan deze cmds uit:

sudo apt-get build-dep ffmpeg

git clone https://github.com/FFmpeg/FFmpeg.git

cd FFmpeg

./configure  --build-suffix=-ffmpeg --toolchain=hardened --libdir=/usr/lib/x86_64-linux-gnu --incdir=/usr/include/x86_64-linux-gnu --enable-gpl --enable-shared --disable-stripping --enable-avresample --enable-avisynth --enable-frei0r --enable-gnutls --enable-ladspa --enable-libass --enable-libbluray --enable-libbs2b --enable-libcaca --enable-libcdio --enable-libflite --enable-libfontconfig --enable-libfreetype --enable-libfribidi --enable-libgme --enable-libgsm --enable-libmodplug --enable-libmp3lame --enable-libopenjpeg --enable-openal --enable-libopus --enable-libpulse --enable-librtmp --enable-libschroedinger --enable-libshine --enable-libspeex --enable-libtheora --enable-libtwolame --enable-libvorbis --enable-libvpx --enable-libwavpack --enable-libwebp --enable-libxvid --enable-libzvbi --enable-opengl --enable-x11grab --enable-libdc1394 --enable-libiec61883 --enable-libzmq --enable-libssh --enable-libsoxr --enable-libx264 --enable-libopencv --enable-libx265

make -j8
sudo make install

genieten,


0
2018-03-11 04:26