Vraag Hoe kan ik de Microsoft EULA-overeenkomst voor ttf-mscorefonts-installer accepteren?


Na een recente update, ttf-mscorefonts-installer heeft me gevraagd om de licentieovereenkomst te accepteren.

enter image description here

Om de een of andere reden zal mijn terminal me niet toestaan ​​om te accepteren, of om wat voor reden dan ook, ik druk op de verkeerde sneltoets ... Ik heb elke letter op het toetsenbord geprobeerd en invoeren onder andere ... Ik weet zeker dat hier een heel eenvoudige en voor de hand liggende oplossing voor is.

Ik heb ook net geprobeerd om het pakket volledig te verwijderen, maar de terminal meldt dat omdat het pakket niet correct is geïnstalleerd, ik het pakket opnieuw moet installeren voordat ik het verwijder. Erg frustrerend! Omdat ik dit pakket niet met succes kan installeren, kan ik mijn systeem niet echt upgraden omdat ik altijd de terminal moet beëindigen met de licentieovereenkomst (dus de upgrade mislukt).


282
2017-12-04 22:40


oorsprong
antwoorden:


Haar ⇆ TAB, dan terugsturen ↵.

:-)


Over het algemeen om te navigeren ncurses-stijl menu's:

 • Gebruik de tab toets om van het ene element (bijvoorbeeld knop, tekstvak) naar het volgende te gaan. Gebruik Verschuiving+tab om achteruit te gaan.
 • Gebruik Spacebar om de geselecteerde knop te "klikken".
 • Gebruik invoeren om op de standaardknop te klikken (of de momenteel geselecteerde knop, als er geen standaard is).
 • U kunt omhoog en omlaag gaan in een tekstvak met de pijltjestoetsen en met Pagina omhoog en Page Down. Als dat niet werkt, druk dan op tab totdat het tekstvak waarin u wilt navigeren is geselecteerd.

Als u per ongeluk hebt gezegd dat u niet akkoord gaat met de EULA, en u wilt een kans om het opnieuw te bekijken en ermee akkoord te gaan, kunt u opnieuw installeren ttf-mscorefonts-installer, de globale configuratiebestanden opschonen:

sudo apt-get --purge --reinstall install ttf-mscorefonts-installer

379
2017-12-04 22:50Wel, ik ben een idioot ... dat was zo duidelijk. Bedankt. - Magic
Persoonlijk denk ik dat vloeken verkeerd zijn, je zou gewoon op Return kunnen drukken. : P - Stefano Palazzo♦
Wauw, ik had dat nooit uitgevonden. Gebeurt dit alleen met Microsoft-installatieprogramma's? - B Seven
@BSeven: Ik vermoed dat Microsoft de verpakking niet op deze heeft gedaan en de beheerder van het pakket die dialoog heeft geïmplementeerd. Maar meestal hoeft u geen EULA's te accepteren bij het installeren van pakketten, dus ... - Joey
Ik dacht dat ik de enige persoon was die hiermee te maken kreeg, en ik ben de enige domme die dit nog niet heeft uitgedacht .. maar het lijkt erop dat 121 gebruikers de vraag hebben verbeterd en dat ik ze vanaf datum leuk vond, ik ben niet de enige. je hebt velen van ons gered. thnx - inquisitive


Normaal installeren, implementeren of in scripts

Gebruik debconf om de selectie vooraf in te stellen. Dit vraagt ​​niet om de licentie te accepteren:

echo ttf-mscorefonts-installer msttcorefonts/accepted-mscorefonts-eula select true | sudo debconf-set-selections
sudo apt-get install ttf-mscorefonts-installer

Met Kickstart

Voeg dit toe aan uw Kickstart.cfg-bestand:

preseed --owner ttf-mscorefonts-installer msttcorefonts/accepted-mscorefonts-eula boolean true

88
2018-02-10 10:37Tijdens gebruik --quiet, accepteert het automatisch de licentie? - king_julien
Het is eenvoudiger om alleen sudo te gebruiken op de opdracht die het nodig heeft:echo ttf-mscorefonts-installer msttcorefonts/accepted-mscorefonts-eula select true | sudo debconf-set-selections - Stephen Ostermiller
@Stephen Ostermiller: goed punt, bedankt. Ik heb mijn antwoord dienovereenkomstig gesanctioneerd bijgewerkt. - uzhoasit
Ik had twee debconf-vermeldingen nodig: echo ttf-mscorefonts-installer msttcorefonts/accepted-mscorefonts-eula select true | sudo debconf-set-selections en echo ttf-mscorefonts-installer msttcorefonts/present-mscorefonts-eula note | sudo debconf-set-selections - Janning
@king_julien: nee, --quiet zal de licentie niet accepteren, dus dat zou geen optie zonder moeten zijn echo ttf-mscorefonts-installer msttcorefonts/accepted-mscorefonts-eula select true | sudo debconf-set-selections! - rubo77


U kunt de licentie ook accepteren met een enkele opdracht zoals deze:

echo ttf-mscorefonts-installer msttcorefonts/accepted-mscorefonts-eula select true | debconf-set-selections

Hiermee wordt voorkomen dat het conf-bestand wordt gemaakt.

Als je marionet gebruikt, hier is een recept voor het installeren van het pakket:

class unifocus-context::msfonts {
 exec { "accept-msttcorefonts-license":
  command => "/bin/sh -c \"echo ttf-mscorefonts-installer msttcorefonts/accepted-   mscorefonts-eula select true | debconf-set-selections\""
 }

 package { "msttcorefonts":
  ensure => installed,
  require => Exec['accept-msttcorefonts-license']
 }
}

17
2017-07-08 21:51

Sommige mensen kunnen deze vraag vinden bij het zoeken naar hulp bij het installeren ubuntu-restricted-extras (of wanneer hun vragen een EULA voor accepteren ubuntu-restricted-extras zijn gesloten als een duplicaat van deze vraag).

ubuntu-restricted-extras is een metapackage die alleen bestaat om andere pakketten te installeren.

Een van die pakketten is ttf-mscorefonts-installer. Dat is degene met wie u akkoord moet gaan met een EULA om de installatie te voltooien. Het haalt Microsoft-lettertypen op en installeert ze op uw systeem.

 • Gebruik de. Om de EULA te accepteren tab toets om van "knop" naar "knop" in het niet-grafische "venster" om te schakelen, en de Spacebar ("klikt op de geselecteerde" knop ") of de invoeren toets ("klikt" op de knop "standaard"). U kunt omhoog en omlaag gaan in de EULA met de pijltjestoetsen en met Pagina omhoog en Page Down.

 • Als u per ongeluk hebt gezegd dat u niet akkoord gaat met de EULA en u wilt een kans om deze opnieuw te bekijken en akkoord te gaan, kunt u deze opnieuw installeren ttf-mscorefonts-installer, de globale configuratiebestanden opschonen:

  sudo apt-get --purge --reinstall install ttf-mscorefonts-installer
  
 • Als u beslist dat u deze lettertypen helemaal niet wilt (of niet bereid bent om de EULA voor hen te accepteren), maar u wilt wel de andere pakketten die door ubuntu-restricted-extras, verwijder dan ttf-mscorefonts-installer en zorg ervoor dat je de andere pakketten hebt en dat ze zijn ingesteld op handmatig geïnstalleerd (zodat ze niet verdwijnen in een autoremove na ubuntu-restricted-extras is verwijderd met ttf-mscorefonts-installer):

  sudo apt-get remove ttf-mscorefonts-installer
  sudo apt-get update
  sudo apt-get install ubuntu-restricted-addons gstreamer0.10-plugins-bad-multiverse libavcodec-extra-53 unrar
  

10
2017-07-11 16:01Is het mogelijk om het te installeren? ubuntu-restricted-extras en automatisch de licentie accepteren in één opdracht? - king_julien


Probeer te raken  (De rechter pijltjestoets). Gebruik vervolgens de pijltjestoetsen om te navigeren en voer in (That's return) om een ​​optie te selecteren.


8
2017-12-04 22:49Nou, de enter (return) -toets werkte niet. Ook de rechterpijl kan niet worden gebruikt voor navigatie. - Kolappan Nathan