Vraag Hoe kan ik Secure Boot uitschakelen in Asus Z97i Plus voor dual boot Ubuntu / Windows 8.1?


In Windows 8.1 heb ik een opstartbaar USB-station gemaakt met Ubuntu 14.04 erop. Ik heb ubuntu op een partitie van de SSD-schijf geïnstalleerd. Win 8 is geïnstalleerd op een andere partitie van die SSD.

Probleem: de enige manier om in Ubuntu voor mij op te starten is om de opstartbare usb-drive in te voegen, naar het BIOS te gaan en te selecteren vanaf USB te booten. Op deze manier heb ik toegang tot Ubuntu OS en kan ik het zelfs gebruiken (typen vanuit het atm).

Ik denk dat ik alles heb geprobeerd om het te laten werken:

  1. update BIOS naar nieuwste versie van Asus: 2502
  2. in BIOS schakelt u Snel opstarten uit
  3. in Asus BIOS Secure Boot: Ingeschakeld is grijs en kan niet worden bewerkt
  4. Ga naar de beveiliging van de BIOS en stel beheerderswachtwoord en gebruikerswachtwoord in.
  5. Start de computer opnieuw op en voer op verzoek een wachtwoord in
  6. Secure Boot is nog steeds grijs en kan niet worden uitgeschakeld.

Zoals ik het begrijp is er geen manier om dual boot goed te laten werken zonder Secure Boot uit te schakelen. Om eerlijk te zijn ben ik een beetje teleurgesteld over Asus omdat het lijkt dat dit probleem specifiek is voor hun moederborden.

Hoe moet ik verder gaan?


1
2018-03-07 15:04


oorsprong


Welkom bij AskUbuntu. Neem contact op met Asus. Klachtig. Vraag hen om een ​​datum waarop dit probleem zal worden opgelost. Dring aan op een datum. :-( - Fabby
mijn "fix" is dat ik mijn ubuntu boot-usb altijd aangesloten heb op de achterkant van mijn computer ... in feite kon ik het verwijderen omdat ik mijn pc één keer per week herstart - Mister Fresh


antwoorden: