Vraag Unicode-tekens verschijnen niet in de gnome-terminal voor vim airline


Ik weet dat dit een paar keer is gevraagd, maar geen van de antwoorden werkte voor mij.

Ik gebruik de gnome terminal als standaard in Ubuntu 14.10 en ik krijg geen unicode-tekens om goed weer te geven, voornamelijk in vim airline.

Ik heb tekencodering ingesteld op unicode UTF8 in het terminalmenu.

en LANG levert utf8 op:

echo $LANG
en_US.UTF-8

Ik heb een gepatcht lettertype geïnstalleerd van https://github.com/powerline/fonts/

Ik heb waarschijnlijk ook andere tips op stackexchange geprobeerd die ik me nu niet meer kan herinneren en ik zie nog steeds de rare tekens:

weird characters

Toen ik hetzelfde lettertype op OSX met iterm installeerde, werkte het meteen.

Ik heb ook geprobeerd in andere terminals op hetzelfde systeem zoals guake of met behulp van ctrl-alt-f1 en het resultaat is hetzelfde. Ik heb ook binnen of buiten tmux geprobeerd.

Alle hulp is welkom.


9
2018-01-11 20:27


oorsprong


Welke specifiek lettertype heb je? En wat heb je gedaan om het te patchen? - Fabby
Ik heb veel van die in de repository van lettertypen geïnstalleerd. Ze zijn vermoedelijk al gepatcht. (Dezelfde lettertypen in iterm over mac work) Degene die ik in de terminal heb gekozen is "Ubuntu Mono derivative Powerline Regular 11". Ik heb verschillende lettertypen en formaten geprobeerd. - Bastian


antwoorden:


Ik heb een Unicode-testbestand geüpload dat u zou moeten gebruiken downloaden en dan cat in uw terminal.

bijv .: cat ~/Downloads/Unicode-sample.txt en gebruik dan Verschuiving+PgUp en Verschuiving+PgDn in de terminal om te controleren of alle tekens correct worden weergegeven.

Als u dezelfde resultaten krijgt in uw terminal als het openen van de origineel bronbestand in je browser is je lettertype prima; anders is het een dodgy lettertype: gebruik een ander lettertype. (Ik gebruik "Envy Code R")

En zodra de terminal in orde is, zullen ook alle toepassingen in de terminal in orde zijn!


5
2018-01-14 19:00bedankt @Fabby, ik kan twee dingen waarnemen: ten eerste is het resultaat hetzelfde in de browser en in de terminal. Ten tweede is er een aanzienlijk aantal tekens dat niet wordt herkend. Als u bijvoorbeeld "Kanbun" gebruikt, kan ik geen enkel teken zien, alleen de vakken met getallen erin zoals in het screenshot van de oorspronkelijke vraag. Betekent dit dat er een systeembreed probleem is? - Bastian
Kanbun Ik heb geen van beide ... Kannada: 2 tekens ontbreken. Diversen Technisch: een blok van 7 tekens ontbreekt. en dan nog een 10-15 missen tot het einde ... Same-same ??? In de browser heb ik alles behalve Kanbun en een paar (<10) - Fabby
Kannada in mijn browser ziet eruit als dat en in VIM zoals dat. Diverse technische in de browser en in vim - Bastian
hoe zit het met "Envy Code R"? - Fabby