Vraag Installeer Lubuntu op externe harde schijf en UEFI-partities!


Ik wil Lubuntu installeren vanaf mijn opstartbare USB-stick (waar ik het gebruik in de testmodus) naar een externe HDD van 1 TB die ik heb gekocht, terwijl ik de laptop en de drives negeer omdat ze vol zijn en zonder een werkend besturingssysteem, dus ik moet om een ​​back-up te maken en gegevens op te slaan.

Ik ben GEEN reguliere Linux-gebruiker, ik weet niet eens wat commando's en terminalgebruik zijn, maar het werkt voor wat ik wil en de installatie klonk niet hard, maar ik schijn iets te missen. Ik vond veel informatie, zelfs hier dat hielp en ik volgde, en er is veel over UEFI / BIOS en Swap-partities en dergelijke, maar het is tijdrovend om dat allemaal terug te voeren naar wat ik wil, zonder basiskennis van linux-commando's (bijv. duurt lang en geheugen).

DUS Ik hoopte op een nauwkeuriger antwoord van waar ik nu ben. Dit is wat ik tot nu toe heb gedaan, maar in principe heb ik het kunnen installeren, maar mijn partities zijn niet zichtbaar in het opstartscherm, het toont gewoon de Toshiba HDD als geheel.

Dit is hoe ik mijn partities met GParted heb opgezet, met het grote deel van de ruimte dat het voor dingen vrij wil houden. Nu nam ik de Swap-ruimte van de kleinere 30 GB-partitie, idk als dat een probleem is.

Partition Arrangement

En in het installatiescherm stel ik de ruimte voor Linux in als Primary ext4 journaling system met mount point / en de Swap Space ook als Primary. Ik heb de installatie geprobeerd, zowel gemonteerd als niet gemonteerd geloof ik, geen van beiden werkte.

Scherm installeren

Ik lees ook iets over een BIOS-partitie en ik denk dat ik wat terminalopdrachten of andere software nodig heb om mijn partities tijdens het opstarten zichtbaar te maken of zoiets. Ik weet gewoon niets van het omgaan met UEFI, BIOS, DOS, GRUB of wat dan ook, dus ik zou wat hulp op prijs stellen.


1
2017-09-09 09:45


oorsprong
antwoorden: