Vraag Ubuntu 15.10 minimale installatieproblemen


gevolgd de instructies om een ​​opstartbare, externe USB-drive te gebruiken met UNetbootin en de mini.iso. Verwezen vervolgens de stappen in nog een blog voor een installatie op de opdrachtregel. Halverwege het proces vraagt ​​het installatieprogramma om opnieuw te starten. Na die herstart zijn er twee problemen opgetreden:

  1. Het systeem startte niet op zonder het USB-station. 'boot'-vlag op de primaire partitie van / dev / sda ontbrak, en opgelost met parted. Nog steeds niet geholpen. Vreemd genoeg, wanneer het systeem opstart met de USB-drive, is het niet meer nodig voor de installatie van het besturingssysteem, maar gaat het verder met het opstarten van Ubuntu on / dev / sda.
  2. Geen van de netwerkinterfaces is actief. ifconfig toont alleen de loopback-interface lo. Dit probleem wordt niet gezien als de installatie normaal wordt geprobeerd, niet de configuratie van de opdrachtregel.

Ik heb een oplossing voor het eerste probleem: grub-install /dev/sda. Lijkt erop dat er een probleem is in de installatie-instellingen die de MBR op het USB-station verkeerd overschrijft, in plaats van het naar de schijf / dev / sda te schrijven.

Heeft iemand anders dit ervaren?


1
2017-12-02 09:57


oorsprong
antwoorden: