Vraag Hoe los ik een zwart scherm op bij het opstarten vanaf USB?


Ik heb onlangs Windows vernietigd bij het herstellen van de standaardinstellingen. Ik dacht dat ik Ubuntu een kans moest geven, want ik ga geen hele nieuwe versie van Windows kopen.

Ik heb Ubuntu 15 geïnstalleerd op een 8 GB flash-drive met Universal USB Installer (UUI). Het is met succes voltooid. Daarna heb ik de flashdrive in mijn laptop gestopt zonder besturingssysteem en heb ik de opstartopties geopend. Ik maakte het om op te starten vanaf de USB.

Wanneer ik probeer op te starten, zegt het een paar woorden bovenaan een seconde lang op de bovenkant van het scherm. Dan doet het niets. Geen menu's, geen opdrachtregel, niets.

Ik houd mijn computer een tijdje aan om te kijken of er iets zal gebeuren, maar niets.


1
2017-12-03 01:46


oorsprong


Heb je ervoor gezorgd dat de USB-drive is geformatteerd? fat32? - Alex Lowe
In UUI controleerde ik het formaatvakje. Ik weet niet zeker welk bestandssysteem het heeft geformatteerd in de schijf naar. Ik neem aan dat het fat32 is. - Alex Heim
Wat is het model van de laptop? - Alex Lowe
Zijn anAcer travelmate 5744 - Alex Heim
Ga naar de Ubuntu-website en download 15.10 iso opnieuw en gebruik vervolgens opnieuw UUI om het op de USB-stick te branden. - Alex Lowe


antwoorden:


Ik heb een oplossing gevonden. In plaats van Universal USB Installer gebruikte ik Rufus. Rufus werkte met zowel Ubuntu MATE als elementaire OS. Ze zijn beide succesvol opgestart en geïnstalleerd vanaf USB. Ik heb het niet echt geprobeerd met de standaard Ubuntu, maar ik weet zeker dat het zou werken.


0
2017-12-04 21:35