Vraag Hoe kloon ik een harde schijf die in gebruik is?


Ik heb een Linux-server op een virtuele machine met virtualbox, maar wil deze tijdens het gebruik kopiëren naar een back-up, omdat ik niet kan stoppen om verschillende services te geven.

Ik heb de snapshots gezien, maar ik zie dat ik alleen opgeslagen als de specifieke staat en niet als de volledige harde schijf.

ideeën?


1
2018-01-15 11:56


oorsprong


je zou het .vdi-bestand kunnen kopiëren, maar het is niet duidelijk of dit later nuttig en niet corrupt zal zijn. De enige veilige manier om een ​​back-up van een VM te maken is om hem af te sluiten (niet opschorten) en dan de VM-map te kopiëren.
U kunt geen betrouwbare kopie van de gehele schijf maken terwijl deze in gebruik is. Ik stel voor dat u een alternatieve back-upstrategie afleidt of de server neerzet terwijl u een back-up maakt. - Panther
Als u een copy-on-write-systeem (LVM / btrfs) gebruikt, kunt u een momentopname maken en de momentopname kopiëren. Het schendt de schrijfsynchronisatiegaranties die vereist zijn voor atomaire databasebewerkingen, maar is verder redelijk veilig voor normaal gebruik. btrfs ondersteunt eigenlijk incrementele externe back-ups en er zijn vergelijkbare gereedschap voor lvm. - bain


antwoorden:


Er is geen veilige manier om een ​​back-up te maken van een virtuele harde schijf die is aangesloten op een virtuele machine in Virtual Box.

Aangepast van deze thread in de virtuele box-forums we hebben de volgende back-upopties:

Aanbevolen:

 • Sluit de gast af en maak een back-up van alle bestanden
  Voordeel: Veilig en volledig herstelbaar.
  Nadeel: Downtime van afsluiten / opnieuw opstarten.

Alternatieven als gegevens niet kritisch zijn:

 • Maak een back-up van bestanden vanuit de gast.
  Voordeel: Redelijk veilig, geen downtime.
  Nadeel: Heeft een externe back-upoplossing nodig die op de gast draait. Niet alle applicaties kunnen hierdoor worden ondersteund.
 • Sla de status van de machine op, maak een back-up van alle bestanden, start de gast opnieuw op
  Voordeel: Redelijk veilig, downtime kan veel korter zijn dan een herstart.
  Nadeel: heeft soortgelijke hardware nodig om te herstellen. Sommige applicatiegegevens kunnen inconsistent worden.

Niet aangeraden

 • Maak een snapshot en kopieer vervolgens bestanden
  Voordeel: Zeer snel, geen downtime
  Nadeel: Niet veilig, kan tot inconsistenties leiden. Back-upkopieën zijn mogelijk niet herstelbaar op een andere hostcomputer. Applicatiegegevens kunnen verloren gaan.
 • Maak gewoon een back-up van de bestanden van een draaiende manchine
  voordelen: geen
  nadelen: schijfimage corruptie kan leiden tot onbruikbare back-ups.

0
2018-01-15 13:32Een optie die ik hier mis is: 1) Neem de gast mee naar beneden. 2) Maak een VM snapshot. 3) Maak een back-up van de snapshot- en besturingsbestanden. 4) Breng de gast naar boven. 5) Maak een back-up van de virtuele schijf (schijven). 6) Zodra u deze back-up niet meer hoeft te herstellen: verwijder de momentopname. Zal dit niet veilig zijn? Het vermindert de uitvaltijd aanzienlijk. - Reinier Post