Vraag Hoe Xubuntu de instellingen van meerdere monitoren correct te laten detecteren?


Ik heb een extra monitor thuis en op het werk, maar ze hebben verschillende resoluties. Dat was geen probleem voor Ubuntu. Ik heb onlangs een nieuwe laptop met Xubuntu opgezet en nu is de tweede monitor altijd gespiegeld. Ik loste het op door een paar bash-scripts te maken met xrandr-commando's om de juiste monitorinstellingen in te stellen. Dus het eerste wat ik doe is home_screen.sh of office_screen.sh draaien nadat ik mijn systeem heb opgestart. Ik heb ook laptop_only_screen.sh en beamer.sh. Het werkt, maar toch ... Kan iemand de verschillende gedragingen van Ubuntu en Xubuntu uitleggen? Trouwens, mijn oude laptop had een VGA-poort, de nieuwe heeft HDMI. Zou dat een verklaring kunnen zijn voor het andere gedrag in plaats van omschakelen naar Xubuntu?


1
2018-04-07 18:07


oorsprong
antwoorden:


Ga naar Instellingen> Beeldscherm en vink het vakje aan met de tekst "Nieuwe beeldschermen configureren wanneer verbonden". Wanneer u nu een nieuwe monitor aansluit, verschijnt er een dialoogvenster waarin u de weergavemodus kunt selecteren. Als dit niet werkt, controleert u of u de beste driver voor uw grafische kaart gebruikt. (Instellingen> Extra stuurprogramma's)


0
2018-04-07 18:20Dat dialoogvenster verschijnt alleen als u de monitor aansluit na systeem opstarten. En ik ben al overgestapt naar de alternatieve stuurprogramma's (fglrx-updates, eigen) - Jan van Veldhuizen