Vraag Hoe differentiële back-ups met teer uit te voeren?


Ik weet dat ik progressieve (incrementele) back-ups kan maken met tar met snapshots, ik doe zoiets als dit voor de directory waarvoor ik een back-up wil maken voor:

tar cpf progressive.tar --listed-incremental=snapshot /home/user/dir

Kan ik echter differentiële back-ups maken met tar in plaats van progressieve?

ik weet de --diff wordt gebruikt voor deze taak, maar het is me niet duidelijk hoe het allemaal moet.


1
2018-04-10 12:06


oorsprong
antwoorden:


Je kunt het niet doen automated differentiële back-ups met tar met behulp van de --diff-bedieningsmodus. Dit komt omdat de --diff-gebruiksmodus alleen naar verschillen tussen bestanden zoekt nu al in het tar-bestand en de bestanden van het bestandssysteem. Als een bestand dat zich in het tar-bestand bevindt ontbreekt in het bestandssysteem, geeft tar dit de volgende melding:

tar: etc/test.txt: Warning: Cannot stat: No such file or directory

Als de inhoud van een bestand dat zich al in het tar-bestand bevindt, wordt gewijzigd, wordt tar afgedrukt:

etc/test.txt: Mod time differs
etc/test.txt: Size differs

Als er een nieuw bestand in het bestandssysteem is, zal tar u geen informatie geven. Hetzelfde geldt voor de --update operatie modus. Het controleert alleen op bestanden die zich al in het archief bevinden.

Ik vond een aantal oplossingen voor het maken van differentiële back-ups met teer met behulp van de --newer parameter relaying op datum / tijd informatie van de laatste volledige of differentiële back-up. Andere oplossingen slaan metadata van de back-ups op en maken differentiële back-ups met behulp van deze metadata.


0
2018-04-10 21:12