Vraag Het mysterieuze: Fout bij het parseren van PCC-subruimten van PCCT


Ik ben een lange tijd gebruiker van LTS Ubuntu, ik heb onlangs mijn verouderende ASUS-notebook veranderd in een Lenovo T450.

De laatste kwam met windows 10, dus besloot ik om het af te vegen met de frisse 16.04 Ubuntu.

De installatie (via een live usb-afbeelding) verliep soepel (of althans zonder duidelijk probleem), maar tijdens de daaropvolgende opstartproblemen kreeg ik de foutmelding:

Error parsing PCC subspaces from PCCT

Dan krijg ik de a console login (geen grafische login), wanneer ik me aanmeld in mijn account, ben ik op de hoogte van een aantal fouten omdat het systeem alleen-lezen is gemount.

Ik heb al een zoekopdracht uitgevoerd over deze fout, dus hier is de samenvatting:

  1. Ik heb geen dual-boot, alleen een ubuntu van twee partities (40 GB /, 200 GB / home en geen swap-partitie omdat ik 8GB RAM heb).
  2. Ik heb geen dual graphics, alleen de geïntegreerde intel 5500 (ironisch genoeg koos ik voor intel-only graphics om problemen te voorkomen)
  3. Ik heb mijn bios bijgewerkt naar de nieuwste (1.24 van 1.19)
  4. Als ik het bestandssysteem dat moet worden gemount als rw in plaats van ro, forceer (hoewel niet geadviseerd) in de grafische modus, dan begin ik met de grafische inloglus

Ik weet niet meer wat ik moet doen en ik wil echt niet van distributie veranderen, dus ik hoop dat iemand hier kan helpen.


1
2017-07-22 17:02


oorsprong
antwoorden: