Vraag Hoe kan ik netwerkbeheerder opnieuw installeren zonder internettoegang?


Helaas heb ik de installatie ongedaan gemaakt network-manager-gnome gebruik makend van sudo apt-get remove --purge network-manager. Ik probeerde het opnieuw te installeren, maar zonder internetverbinding kon ik dit niet doen. Wat is de oplossing hiervoor?


16
2018-02-19 03:18


oorsprong


heb je toegang tot andere machines met hetzelfde besturingssysteem van deze machine? - Maythux


antwoorden:


sudo dhclient eth0

dan heb je internet en kun je ...

sudo apt-get install network-manager

18
2018-04-08 16:18Let op: dit is lastiger als je WiFi hebt, maar als je je WiFi-wachtwoord kunt verwijderen (met een tweede laptop), dan zijn de instructies bij askubuntu.com/a/294320/67747 word eenvoudig genoeg dat dit voor mij werkte: sudo iwconfig <device> essid <access_point_name> && sudo dhclient <device>  Ik had het niet nodig ifconfig <device> up of vergelijkbaar in mijn geval. - sage
Zou werken, als je met cabel toegang kunt krijgen tot internet. Maar dan zou reboot moeten maken - Klimenkomud
Ik hou zoveel van je - Mark


Als u onlangs uw netwerkbeheerder hebt bijgewerkt, kunt u deze gebruiken sudo apt-get install --reinstall network-manager, maar dit werkt alleen als het pakket zich nog in uw Apt-cache bevindt (/var/cache/apt/archives/). Ik vermoed dat je dat niet hoeft te doen, maar ik dacht dat ik dat zou gooien voor het geval dat.

 1. Boot een Ubuntu live-CD in "Probeer zonder te installeren". Zorg ervoor dat u verbonden bent met internet.

 2. In terminal type:

  sudo mount --bind /dev /<chrootlocation>/dev
  sudo mount --bind /proc /<chrootlocation>/proc
  sudo mount --bind /sys /<chrootlocation>/sys
  sudo cp /etc/resolv.conf /<chrootlocation>/etc/resolv.conf
  sudo chroot /<chrootlocation>
  

  U zult moeten vervangen <chrootlocation> met de juiste locatie van uw Ubuntu-installatie, meestal het label van de partitie waarop deze is geïnstalleerd. De partitie moet ook worden gemonteerd zodat u er toegang toe hebt.

 3. Bewerk je /etc/resolve.conf en voeg er tenminste één toe nameserver:

  nameserver 8.8.8.8 # Google Public DNS
  
 4. In terminal type:

  sudo apt-get update
  sudo apt-get install network-manager
  

  Als u dat niet doet, krijgt u waarschijnlijk een fout om verbinding te maken.

 5. In terminal type exit. Hiermee verlaat u de chroot-omgeving.

 6. In terminal type sudo reboot om uw computer opnieuw op te starten.


12
2018-02-19 05:05er is een internetverbinding voor nodig sudo apt-get update opdracht. - Avinash Raj
er zou in de chroot zitten. de reden dat hij geen internet heeft, is omdat hij de netwerkbeheerder heeft verwijderd, de livecd zal netwerkbeheerder hebben geïnstalleerd, zodat hij die kan gebruiken om verbinding te maken en te installeren met de andere ubuntu-installatie. - mango
De manier waarop ik de vraag lees, is dat de gebruiker zich op een computer bevindt die normaal met internet is verbonden, maar omdat hij de netwerkbeheerder heeft verwijderd die hij momenteel niet met internet kan verbinden. Live-get's gebruiken rond dit probleem. Citaat: "Ik probeerde het opnieuw te installeren, maar zonder internetverbinding kan ik dit niet doen". Misschien heb ik het verkeerd gelezen? - mango
Bind ook de run map, anders krijg je waarschijnlijk unable to resolve hostname fouten: sudo mount --bind /run /chrootlocation/run - Dziamid
Dit werkte niet voor mij - hoewel de live CD toegang heeft tot het netwerk, verdwijnt zodra ik chroot de netwerktoegang (voor de chrooted opdrachtregel). - Logan Pickup


sudo apt-get remove --purge network-manager

Met de opdracht hierboven worden alle pakketten verwijderd die betrekking hadden op de service network-manager. U kunt alle pakketten als .deb-bestand downloaden met behulp van een Ubuntu Live-schijf en vervolgens installeren op uw oorspronkelijke besturingssysteem.

 • Eerste boot vanaf een Ubuntu Live-diskette.

 • Als je daar eenmaal bent, open je een terminal en voer je het onderstaande commando uit,

  sudo apt-get download network-manager*
  
 • Hiermee worden alle netwerkbeheerpakketten naar de basismap gedownload.

 • Kopieer nu alle .deb pakketten naar een map in dat penstation of andere partities op uw HDD en start u vervolgens opnieuw op naar uw systeem.

 • Als je daar bent, open je de terminal en doe je het volgende:

  cd /path/to/the/directory/where/.deb/files/are/located
  sudo dpkg -i *.deb
  
 • Het bovenstaande commando zal alle .deb bestanden.

 • Start nu je netwerk-manager opnieuw op door te draaien sudo service network-manager restart

Nu heb je het pakket network-manager-gnome opnieuw lopen.


6
2018-02-19 06:51Het OP heeft om een ​​oplossing gevraagd waar hij dit kan doen zonder toegang tot internet. - jobin
De OP heeft geen internet vanwege het verwijderen van de network-manager-gnome pakket, maar dit betekent niet dat hij geen internet heeft. Houd er ook rekening mee dat het gebruik van Live CD niet afhankelijk is van het hostpakket, zodat hij toegang krijgt tot internet - Maythux
Verwijder netwerk-manager, nu hoe verbinding maken met download-pakketten? : - / Bedankt voor het extra probleem. - e-info128


In dit antwoord wordt ervan uitgegaan dat u internettoegang had voordat u netwerkbeheerder of andere pakketten kwijtraakte.

Live CD / DVD / USB

Maak een opstartbare Ubuntu-cd / dvd of USB-stick, start hierop en selecteer "Probeer Ubuntu zonder te installeren". Zodra u bij de Ubuntu-desktop bent, opent u een terminal.

Root partitie

U moet uw rootpartitie op uw Ubuntu-installatie achterhalen. Op een standaard Ubuntu-installatie is de rootpartitie "/ dev / sda1", maar het kan voor u anders zijn. Om uit te vinden wat de rootpartitie is, voert u de volgende opdracht uit:

sudo fdisk -l

Dit toont een lijst met harde schijven en partities waarvan je zult moeten uitzoeken welke de root-partitie is. Onder in stap 3 is ROOT-PARTITION de rootpartitie die je net hebt gevonden, bijvoorbeeld / dev / sda2 in mijn geval.

Chroot in je root-partitie

Om er zeker van te zijn dat een bepaalde partitie de rootpartitie is, kun je deze koppelen. Dus laten we de root-partitie samen met de / sys, / proc, / run en / dev partities aankoppelen en chroot invoeren:

sudo mount ROOT-PARTITION /mnt
for i in /sys /proc /run /dev /dev/pts; do sudo mount --bind "$i" "/mnt$i"; done
sudo cp /etc/resolv.conf /mnt/etc/
sudo chroot /mnt

Als u een foutmelding krijgt dat resolv.conf identiek is bij het kopiëren, negeert u het. Het kopiëren van resolv.conf zorgt ervoor dat het netwerk werkt, tenminste voor mij (met behulp van DHCP).

Pakketten bijwerken / installeren

Nu kunt u het systeem bijwerken - typ in dezelfde terminal:

apt-get update
apt-get upgrade
apt-get install network-manager network-manager-gnome

Als u problemen ondervindt bij de laatste stap, controleert u of uw bronnen correct zijn in /etc/apt/sources.list - typ in dezelfde terminal:

sudo nano /etc/apt/sources.list

Omdat je in je Ubuntu-installatie bent ge chroot, hebben de wijzigingen die je aanbrengt invloed op de Ubuntu-installatie en niet op de Live-CD, zolang alle wijzigingen in dezelfde terminalsessie zijn aangebracht.

Start opnieuw op wanneer u klaar bent en verwijder de Live-CD. Als dit antwoord je probleem oplost, markeer het dan correct. Bedankt!


6
2018-02-01 17:22Ik had een crash op mijn netwerkbeheerder op Ubuntu 14.04 en dit werk voor mij! Veel dank!!! - CRachid
Dit werkte, hoewel ik het moest doen apt-get -f install (niets anders) om afhankelijkheden (?) te krijgen om naar binnen te gaan apt-get install network-manager network-manager-gnome. Ik had mijn netwerk gespoeld door het te verwijderen wpasupplicant die alles van het netwerk wilde verwijderen, maar een herinstallatie van wpasupplicant heeft het netwerk niet opnieuw geïnstalleerd. - 147pm
Super goed! Bedankt. Bevestigd met werken aan Ubuntu 16.04 Unity - aleksk


Volg het officiële Ubuntu communuty LiveCdRecovery Update Failure gedeelte: (https://help.ubuntu.com/community/LiveCdRecovery):

 1. Start de Ubuntu Live-CD op.
 2. Druk op Ctrl-Alt-F1
 3. Rennen:

  sudo mount /dev/sda1 /mnt
  sudo mount --bind /dev /mnt/dev
  sudo mount --bind /proc /mnt/proc
  sudo mount --bind /sys /mnt/sys
  sudo chroot /mnt
  
 4. Voeg OpenDNS-naamservers toe aan uw /etc/resolv.conf om toegang te krijgen tot het netwerk na chroot:

  nameserver 208.67.222.222
  nameserver 208.67.220.220
  
 5. Rennen:

  apt-get install network-manager
  

Dit hielp om hetzelfde probleem op mijn Ubunty 14.04LTS op te lossen


3
2017-12-13 12:55

Ik weet dat ik hier een beetje te laat ben, maar ik kwam net hetzelfde probleem tegen. Ik heb arping geïnstalleerd (sudo apt-get install arping) die iputils-arping, network-manager en network-manager-gnome heeft verwijderd. Ik heb het bestand / etc / network / interface bewerkt om een ​​handmatig IP-adres voor eth0 in te stellen.

# interfaces(5) file used by ifup(8) and ifdown(8)
auto lo
iface lo inet loopback

# below are my changes

auto eth0
iface eth0 inet static
  address x.x.x.x
  gateway y.y.y.y
  netmask z.z.z.z
  network a.a.a.a
  broadcast b.b.b.b
  dns-nameserver c.c.c.c d.d.d.d

Verander x, y, z, a, c en d naar uw netwerkinstellingen. Vervolgens heb ik "sudo service network-interface restart INTERFACE = eth0" uitgevoerd om de interface opnieuw te starten. Hierdoor kon ik de netwerkbeheerder opnieuw installeren (sudo apt-get install network-manager). Ik moest het arping-pakket opschonen dat ik had geïnstalleerd voordat de netwerkbeheerder opnieuw zou installeren. Start vervolgens netwerkmanager (sudo service network-manager start). Toen ik eenmaal de netwerkbeheerder draaide, veranderde ik / etc / network / interface terug naar standaard (en bewaarde ik een kopie van de handmatige wijziging voor het geval dat). Hopelijk helpt dit.


2
2017-12-30 12:21

Mijn vorige antwoord gaat ervan uit dat de reden dat u geen toegang tot internet kunt krijgen, is omdat u "network-manager" hebt verwijderd en dat normaal gesproken de computer is verbonden met internet. Echter, bij toeval lees ik dat je vraag verkeerd is, en dit is in feite een computer die nooit met internet is verbonden. Je zult dit antwoord in plaats daarvan moeten gebruiken, maar het zal meer tijd kosten.

Stap # 1 = Op een andere computer (het kan Windows draaien, maakt niet uit), ga naar "http://packages.ubuntu.com/precise/network-manager". (Deze koppeling gaat ervan uit dat u Ubuntu 12.04 gebruikt, anders moet u de juiste link naar uw versie vinden).

Stap # 2 = Onderaan de webpagina staat een link voor "amd64" en "i386", klik op de juiste. Ik gebruik amd64 dus mijn stappen gaan ervan uit.

Stap # 3 = Op de nieuwe pagina staan ​​een aantal spiegelkoppelingen die directe downloadkoppelingen zijn voor "network-manager_0.9.4.0-0ubuntu3_amd64.deb". Kies een link en download het .deb-bestand.

Stap # 4 = Op de eerste URL die ik heb verstrekt, worden ook de afhankelijkheden voor netwerkbeheerder weergegeven. Mogelijk zijn sommige hiervan nog steeds geïnstalleerd, maar voor degene die je niet hebt, moet je ze ook downloaden door hun pagina te bezoeken en een spiegel te selecteren.

Stap # 5 = Nadat je alle .debs hebt gedownload, moet je ze naar de Ubuntu-computer overbrengen en in "/ var / cache / apt / archives" plaatsen. Je hebt root-rechten nodig om dit te doen, wat kan worden bereikt met "gksu nautilus / var / cache / apt / archives". Je zou dpkg ook kunnen gebruiken om ze te installeren, maar het zal niet vertellen of je een afhankelijkheid bent vergeten, dus ik ga niet in op hoe je dat moet gebruiken.

Stap # 6 = In terminal type "sudo apt-get install - herinstalleer netwerk-manager".


1
2018-02-19 06:57Als dit een computer is die nooit met internet is verbonden, wat zou u dan eigenlijk voor netwerkbeheerder nodig hebben? Het antwoord is verbinding maken met een lokaal intranet voor toegang tot bronnen zoals printers of scanners of andere lokale services. - AJMansfield