Vraag Maak een lange klik als een rechterklik?


Heb net mijn netbook-editie van Ubuntu ongeveer 3 seconden geleden met het aanraakscherm van mijn tablet gehad ... maar meteen heb ik iets opgemerkt - is het mogelijk om het rechtsklikmenu te laten verschijnen als ik houd ingedrukt klik met de linkermuisknop, zoals op mijn Win 7-partitie?

Als je me nu wilt insluiten, ga ik gewoon muisbewegingen laten werken ...


9
2018-02-13 10:48


oorsprong
antwoorden:


Hier is een optie voor System->Preferences->Mouse. Klik op het tabblad 'Toegankelijkheid' en vink het vakje aan onder Gesimuleerde secundaire klik. Je kunt ook de duur variëren die je nodig hebt om hem vast te houden.

Mouse Preferences

Zodra dit is ingesteld, moet je het ingedrukt kunnen houden en de muisknop loslaten om het rechtsklikmenu te krijgen. Je ziet de cursor 'opvullen' met een kleur (standaard oranje) om aan te geven hoe lang je de muis ingedrukt moet houden. Wanneer de cursor helemaal vol is, laat je de muis los en krijg je het rechtsklikmenu.


13
2018-02-13 12:32Bedankt. Maar in Win7, als ik lang ingedrukt houd en sleep, kan ik me slepen met de rechterknop omlaag ... is dit mogelijk in GNOME? - drnessie
Ik weet het niet - u moet een nieuwe vraag stellen voor deze specifieke vraag. - dv3500ea
Dit stopte met werken voor mij toen ik een upgrade naar 11.04 uitvoerde. Het is waarschijnlijk een bug.
Nee, ons rechtsklikgedrag is een beetje anders dan Windows. In Windows verschijnt een menu nadat je de rechtermuisknop hebt losgelaten, waarmee je dingen kunt doen zoals rechts klikken en slepen. In Ubuntu verschijnt het wanneer u op de rechtermuisknop drukt, waardoor u een menu met een enkele klik kunt gebruiken. - Dylan McCall
Nieuw onder toegankelijkheid, niet onder muis ... - WitchCraft


Ga naar uw muisvoorkeuren en klik op het tabblad toegankelijkheid. U wilt "trigger secundaire klik door de primaire knop ingedrukt te houden".


4
2018-02-13 12:24

Ubuntu 12.10 en 13.04

Ubuntu ondersteunt rechtsklikken met twee vingers op multitouch-pads, maar er zijn niet veel opties in Muis / Touchpad-instellingen (vanwege GNOME-wijzigingen). Het is echter mogelijk om te activeren secundair klikken door de primaire knop ingedrukt te houden door Dconf Editor die vooraf is geïnstalleerd in Ubuntu 12.10 en 13.04. Zo:

  1. Open Dconf Editor door te zoeken in Dash;

  2. ga naar org> gnome> desktop> a11y> muis;

  3. controleren -Secondary-click enabled;

Secondary Click by Holding Down Primary Button

Zoals te zien in de screenshot, is het mogelijk om de tijd van lange klik ook.


1
2018-05-20 03:03