Vraag Versleutel / thuis in 16.04; kreeg 'niet in staat om shell te vinden'; Dropbox ontbreekt


Ik versleutelde mijn / home (na installatie) na een paar maanden gebruik van Ubuntu vandaag, en aan het einde van de codering kreeg ik een foutmelding die een paar mensen hebben gekregen:

rsync-fout: sommige bestanden / attrs zijn niet overgedragen (zie vorige fouten) (code 23

Dit werd hier genoemd:

Controleer om te zien of ecryptfs werkte

Nu, na het uitloggen van de tijdelijke gebruiker (om mijn homedirectory te versleutelen), merkte ik na het inloggen weer twee dingen op:

1) Wanneer het scherm verschijnt om de passphase-bit te doen, krijg ik een 'niet in staat om shell te vinden'. Wanneer ik een reguliere terminal open, kan ik de ecryptfs-unwrap-passphrase zonder problemen geven.

2) Dropbox is niet geactiveerd toen ik me aanmeldde; Ik vraag me af of dit allemaal gerelateerd is.

Natuurlijk heb ik een back-up gemaakt, dus ik raak niet te veel in paniek, maar ik zou graag willen weten wat er is gebeurd en wat mijn volgende stappen zouden moeten zijn.

Addendum:

Toen ik uitlogde en weer inlogde, klopte het niet helemaal; de Unity 'Search my computer' zou bijvoorbeeld geen applicaties retourneren en het scherm leek niet de juiste maat te hebben (ik werk met een laptop en een dockingstation met een groter scherm).

Na het opnieuw opstarten leek alles in orde. Als dit betekent dat de dingen werken, geweldig, maar misschien kan deze beschrijving op de een of andere manier helpen.


1
2018-04-20 15:23


oorsprong
antwoorden: