Vraag gvfs-metadata en andere metadata van veracrypt contrainer


Ik heb een VeraCrypt-container met waardevolle gegevens. Ik wil niet dat mijn systeem informatie opslaat over wat zich in deze container bevindt, inclusief bestandsnamen en mapnamen. Ik heb Ubuntu 17.04. Helaas heb ik onlangs een bestand gevonden in ~/.local/share/gvfs-metadata/ met volledige paden en bestandsnamen van veel bestanden in deze gecodeerde container. Is er een manier om dit en andere bestanden zoals dit te stoppen?


1
2017-07-04 07:24


oorsprong
antwoorden:


Er zijn in principe twee opties:

Gebruik geen desktopomgevingen of applicaties die afhankelijk zijn van GVFS

Dit is exclusief de meeste software die op GNOME is gebaseerd, maar niet op software die uitsluitend op de GTK + -toolkit is gebaseerd. Je kunt LXDE proberen als een desktopomgeving en softwaresuite omdat het probeert lichtgewicht te zijn en niet afhankelijk is van nuttige maar niet-cruciale bibliotheken zoals GVFS.

Gebruik volledige schijfversleuteling

Als je echt zeker wilt weten dat geen (meta-) data lekken naar niet-versleutelde regio's, is de enige manier om zeker te zijn alles.

Als u zich minder zorgen maakt, vindt u de codering van de hoofddirectory van uw gebruiker voldoende. Je kunt ook een gecodeerd gebied in je thuismap instellen en verplaatsen en een symlink maken .local/share/gvfs-metadata er.


0
2017-07-05 07:11