Vraag Installatieschijf is altijd handig


Ik probeer Ubuntu 16.04 naast Windows 10 te installeren. Windows is geïnstalleerd op legacy bios en vervolgens geüpgraded naar Windows 10. Wanneer ik Ubuntu probeer te installeren vanaf een USB-stick, wordt een bericht weergegeven met de titel "Force UEFI installation?". Er staat dat de firmware van het apparaat het installatieprogramma in de UEFI-modus startte, maar er is een besturingssysteem geïnstalleerd met behulp van de BIOS-compatibiliteitsmodus. Als ik de installatie forceer, kan ik Windows niet opstarten.

Hoe kan ik het installatieprogramma in de legacy-modus starten?

BIOS van het apparaat ondersteunt oudere en UEFI-modi. Oude ondersteuning is ingeschakeld. Maar USB-schijf wordt altijd herkend als EFI. De naam van de USB-schijf wordt in het BIOS weergegeven als "EFI USB Disk". Ik kan dat niet veranderen. Ik heb de USB met zowel de maker van de opstartdiskette op ubuntu 14.04 en de pendrive-software op Windows gebrand. Hetzelfde resultaat.

Bedankt.


2
2018-01-04 16:56


oorsprong


Zeg gewoon nee tegen UEFI wanneer u wordt gevraagd om het goed te starten of op te starten vanaf het begin of helemaal uit te schakelen UEFI in UEFI-instellingen. Eerlijk gezegd, je creëert problemen waar er geen is.
1) Ik heb nooit een vraag over UEFI gehad. Wanneer krijg je het? 2) Hoe het goed te booten? Ik heb geprobeerd om de opstartmodus, prioriteitsbios-modus enz. Te wijzigen. Niets werkt. 3) Er zijn slechts twee instellingen: UEFI en Legacy-ondersteuning. Beiden werken met UEFI. Het kan niet worden uitgeschakeld. 4) Er is een probleem dat ik niet heb gemaakt. - zarax
1) het toont een bericht getiteld "Force UEFI installation?" <- Deze bericht, antwoord gewoon "nee" en de installatie zal doorgaan in de oude modus; 2) Wanneer zowel UEFI als Legacy zijn toegestaan, wordt een USB-flash tweemaal vermeld, één voorafgegaan door "EFI" (of "UEFI") en andere zonder; 3) Het gebruikelijke is alleen UEFI, alleen UEFI + Legacy en Legacy; BEWERK alsjeblieft je vraag en plaats het merk / model van zo'n ongebruikelijke machine; 4) Dit is GEEN forum. Wanneer een probleemoplossing met dergelijke back & forth (zoals we nu hebben) nodig is, dan zijn andere bronnen zoals de Ubuntu-fora meer geschikt dan ons Q & A-formaat.
De pop van een Q & A is een "vraag en antwoord" -format, meer niet. Nogmaals, het is niet voor uitgebreide probleemoplossing. Nogmaals, bewerk uw vraag met de relevante informatie over de exact merk / model. Dank je.
Verwant: askubuntu.com/questions/221835/... en - Elder Geek


antwoorden:


U hebt een BIOS / CSM / legacy-modus installatie van Windows, maar u hebt het Ubuntu-installatieprogramma opgestart in EFI / UEFI-modus. De twee modi kan gemaakt om naast elkaar te bestaan, maar dat is lastig. Het is over het algemeen beter om het Ubuntu-installatiemedium in de BIOS-modus op te starten. In grote lijnen kan dit op twee manieren worden gedaan:

  • Leer om je opstartmodus te regelen - De meeste EFI's bieden enige middelen om te bepalen of ze opstarten in de BIOS-modus of in de EFI-modus (native). Helaas variëren de details sterk van het ene systeem tot het andere. In veel gevallen ziet u echter twee opties voor het externe medium, waaronder de string "UEFI" en de andere, wanneer u de opstartmanager opent waarmee u kunt opstarten vanaf een CD-R- of USB-flashstation. waarvan niet. Selecteer de optie "UEFI" om op te starten in de EFI-modus en de andere om op te starten in de BIOS-modus.
  • Bereid een opstartmedium voor alleen BIOS voor - Als u de USB-stick voorbereidt op een manier die de EFI-bootloader weglaat, kan deze niet opstarten in EFI-modus. Enkele hulpmiddelen voor het voorbereiden van opstartbare USB-drives, zoals Rufus, geeft je goede controle over de bootladers op de schijf. Anderen niet, hoewel u de EFI-bootladers meestal kunt verwijderen van voorbereide USB-stations. (Het sleutelbestand is EFI/BOOT/bootx64.efi voor een x86-64-systeem.) Als u opstart vanaf een optische schijf, is het aanpassen van de opstartladers erop veel ingewikkelder.

Merk op dat deze twee benaderingen met elkaar verweven zijn; je kunt niet booten naar de BIOS-modus als het bootmedium een ​​BIOS-modus bootloader mist, ongeacht hoe hard je het ook probeert. Als u problemen ondervindt bij het besturen van de opstartmodus, moet u mogelijk opnieuw onderzoeken hoe u de Ubuntu-installatiedisk hebt voorbereid, omdat die methode de BIOS-opstartlader mogelijk heeft overgeslagen. Sommige computers bieden zulke slechte opstartbeheerprogramma's dat u hun opstartmodus mogelijk niet kunt besturen, behalve door het opstartmedium aan te passen.

Raadpleeg als u meer informatie over dit onderwerp nodig hebt deze pagina van mij. Merk op dat het voornamelijk geschreven is voor mensen met EFI-mode Windows-installaties en die per ongeluk het Linux-installatieprogramma in de BIOS-modus opstarten, wat het tegenovergestelde is van uw probleem; maar de basisinformatie is nog steeds relevant.

Een andere manier om uw probleem op te lossen, is door uw Windows BI-modus te converteren naar een EFI-modus installatie, zoals beschreven op deze blog post. U kunt vervolgens Ubuntu installeren in EFI-modus. Op de lange termijn kan dit een schonere oplossing zijn dan beide besturingssystemen opstarten in de BIOS-modus, om de redenen die worden beschreven op mijn CSM-pagina; deze aanpak zal echter op de korte termijn veel moeilijker en riskanter zijn. Het is dus waarschijnlijk beter om nu een UBuntu-installatie in BIOS-modus aan te houden, tenzij je een andere dwingende reden hebt om de overstap te maken.


5
2018-01-07 17:46