Vraag Ubuntu 17.10 WiFi Direct Printer?


Ik wil een draadloze printer van een ander netwerk gebruiken, die is van hemzelf. Vanaf 17.10, als ik verbinding maak met dat netwerk, verschijnt de printer bijna meteen.

Hoe kan ik Ubuntu configureren om het printernetwerk voor die printer te gebruiken, zelfs als ik met een ander WiFi-netwerk is verbonden?

Als het een verschil maakt, is de printer een Samsung M2825DW


1
2017-10-19 21:03


oorsprong
antwoorden:


Ik heb met succes een "Wifi Direct" -verbinding tot stand gebracht met een HP-printer in Ubuntu 18.04 hieronder deze instructies.

Het idee is om beide apparaten (computer en printer) verbonden te hebben met hetzelfde wifi-netwerk - namelijk degene die je normaal gesproken gebruikt om toegang te krijgen tot internet op je computer.

(De printer zal ook laten zien als een wifi-netwerk in de lijst met wifi-netwerken van de computer, maar dat heb je hier niet nodig.)

Ga daarna naar het gedeelte Printers, voeg toe, selecteer "Netwerkprinter" en selecteer vervolgens "Netwerkprinter zoeken" en wacht even totdat uw printer daaronder verschijnt.

enter image description here

Selecteer vervolgens "Doorsturen".

U wordt gevraagd om een ​​naam, etc.

(Met mijn printer werd ik niet gevraagd om een ​​pincode in te voeren in Linux, maar dit gebeurde in Windows. Op dat moment gaf de printer een pincode weer, die vervolgens moet worden ingevoerd tijdens het instellen / toevoegen van de printer.)

Wanneer het proces succesvol is, verschijnt de printer "Wifi Direct" in de lijst met printers als een andere printer naast de USB-poort.

enter image description here


0
2017-08-30 17:40