Vraag 2 monitors krijgen om van een Lenovo-dockingstation te werken Ubuntu 17.10


Ik heb een nieuwe Lenovo x270-laptop met een nieuwe Ubuntu 17.10-installatie. Ik probeer twee monitors te laten werken terwijl de laptop in een Lenovo Docking Station is geplaatst. Ik heb momenteel 1 monitor aangesloten via DisplayPort en 1 monitor aangesloten via DVI (met behulp van een DVI-HDMI-kabel). De Displayport-monitor komt goed en heeft het label # 2 onder Beeldschermen. De DVI-monitor komt niet omhoog.

Als ik de Displayport-monitor loskoppel, werkt de DVI-monitor prima. Om een ​​of andere reden kan ik Ubuntu niet allebei tegelijk laten gebruiken. Om het even welke ideeën?


1
2018-01-05 20:06


oorsprong


Ik heb hetzelfde probleem. heb je het opgelost? - Kar19


antwoorden:


Het lijkt erop dat uw videohardware slechts één monitor per keer kan besturen. U plugt 2 in, maar gebruikt alleen het type met de meeste voorkeur. Normaal gesproken ondersteunt uw systeem één externe monitor, tenzij u speciale videohardware hebt (bijvoorbeeld Nvidia quadro). We hebben veel Dell-laptops met VGA-, HDMI- en minidisplay-poorten, maar er werkt er maar één op een bepaald moment.

Als u denkt dat dit niet klopt, schrijft u ons dan terug om ons te vertellen welk type grafische apparaten u heeft en welke modellen. Kun je ons uitvoer laten zien van

lspci

Ter vergelijking, hier zijn mijn videolijnen

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation HD Graphics 530 (rev 06)
01:00.0 3D controller: NVIDIA Corporation GM107GLM [Quadro M1000M] (rev a2)

Met de Nvidia quadro kan ik beide apparaten gebruiken voor 2 monitoren, maar de meeste laptops hier in de buurt laten dit niet toe.


0
2018-01-06 03:52Ik zal het morgen controleren. Ik weet dat het Intel is, maar ik ben niet positief over het modelnummer. Ik kan het deksel van de laptop omdraaien en op die manier twee schermen draaien. Het echte laptopscherm en de monitor. Ik heb ook het Lenovo-model voorafgaand aan deze op het werk met Windows 10 en heb geen problemen met het uitvoeren van dubbele monitoren bijna op dezelfde manier. Eén monitor is verbonden via DisplayPort, de andere is VGA. - Lala Calamari