Vraag Hoe installeer ik Ubuntu op een draagbare externe harde schijf?


Besturingssysteem: Windows 7. Ik wil Linux Ubuntu installeren op draagbare externe harde schijf USB 2.0. Ik lees verschillende methoden, maar ik ben in de war door tegenstrijdige adviezen en methoden. Eigenlijk lijkt het installeren van Ubuntu op iets anders dan een schone pc veel gecompliceerder dan het installeren van Windows. Ik moet hebben Ubuntu package + Python 2.7 + C compiler geïnstalleerd. Mijn externe harde schijf is gedeeltelijk gevuld, ik moet alle bestanden bewaren.

Werkt Ubuntu volledig op externe hardrive, zonder iets te schrijven naar Windows-systeemmappen en naar het register?

Kan iemand een gedetailleerde handleiding plaatsen voor de installatie van Ubuntu op een externe harde schijf?


24
2018-04-12 00:32


oorsprong


Windows 7 Home. - triwo
Wat zijn uw machinespecificaties? Hoeveel ruimte heb je op de usb hd? Heeft jouw chip vt-x? Ik kan u de stappen voor een daadwerkelijke installatie geven, maar omdat uw Ubuntu-behoeften minimaal zijn, is een virtuele machine wellicht het beste voor u. Natuurlijk, het installeren van een VM schrijft naar het register, enz. Is dit uw eigen computer of werk? - chaskes
Het is mijn laptop. Intel Core 2 Duo CPU T6670, RAM 3GB. Niet zeker voor vt-x. Externe harde schijf 386 GB gratis. VMware Player of VMware-werkstation? Waarschijnlijk zal Live CD passen, maar ik heb een aangepaste versie nodig met bovenstaande pakketten + Binwalk met afhankelijkheden. - triwo
Jij hebt vt-x . U moet naar bios gaan en controleren of het is ingeschakeld. Je komt wel goed met een VM in VMWare Player, die gratis is (werkstation is $ 250). Geef 1024 MB ram aan VM (je kunt zelfs langskomen met 768). Uw behoeften vereisen niet veel ruimte - chaskes
Als het u helpt, moet u er rekening mee houden dat u moet overstemmen of accepteren. :) - chaskes


antwoorden:


Een zeer gedetailleerd antwoord zou buiten het bereik van een enkele vraag vallen, maar hier is de algemene schets. Het is heel eenvoudig, maar het succes hangt gedeeltelijk af van het vermogen van uw computer om op te starten vanaf een externe harde schijf. Dit hangt af van de bios.

Controleer voordat je begint of je bios een optie heeft om op te starten vanaf een USB HD.

Als je alleen de basisinstallatie Python 2.7 en de C-compiler nodig hebt, kun je wegkomen door Ubuntu te installeren op een vrij kleine partitie. Ik vergeet het letterlijke minimum dat Ubuntu moet installeren, maar het is ongeveer 8 GB. Ik zou minstens 10 GB aanraden, plus nog eens 2-4 GB als je een swap-drive wilt.

Maak ruimte voor een partitie

In uw geval is het het beste om de nieuwe partitie aan te maken voordat u de installatie uitvoert. U moet eerst de bestaande partitie op uw externe harde schijf verkleinen.

Ik zou aanbevelen een back-up van de USB HD te maken; maar als je een tweede had, zou je daar gewoon een kunnen installeren. Afhankelijk van hoe vol de schijf is, kunt u deze mogelijk niet helemaal ondersteunen; maar probeer op zijn minst een back-up te maken van belangrijke bestanden. Dit is slechts een algemene waarschuwing en voorzorgsmaatregel, aangezien uw gegevens veilig moeten zijn.

U hebt twee opties om de bestaande partitie te verkleinen:

  1. Gebruik de Windows-partitiebeheerder in beheertools. Ik geloof dat deze beschikbaar zijn in Home Premium. Als de partitie niet voldoende krimpt, moet u mogelijk bestanden verwijderen om ruimte te maken. Als je meer dan genoeg beschikbaar hebt maar nog steeds niet genoeg krimpt, gebruik dan een gratis defrag-tool zoals MyDefrag om de bestanden te defragmenteren en naar het begin van de partitie te verplaatsen.

  2. Gebruik gparted van de live installatiemedia van Ubuntu. Dit is waarschijnlijk de gemakkelijkere manier om het te doen.

Maak een nieuwe partitie

Maak de live installatiemedia van Ubuntu en gebruik deze om uw computer op te starten. Kies Probeer Ubuntu.

Sluit de externe harde schijf aan. Start het programma gparted. Als je de partitie op de externe HD nog niet hebt verkleind, doe het nu.

In meest In gevallen wordt de interne HD weergegeven als sda en de externe als sdb, maar dit is niet gegarandeerd. Zorg ervoor dat u naar de juiste HD in gparted kijkt.

Als u de partitie verkleint, blijft er niet-toegewezen ruimte over. Gebruik dit om een ​​nieuwe partitie te maken. Formatteer het naar ext4. Noteer het partitienummer. Dit wordt gebruikt voor /.

U hebt geen swappartitie nodig, maar als u er een wilt, krimpt u de nieuwe partitie naar de gewenste grootte (of maakt u deze gewoon een beetje kleiner). Formatteer die ruimte in linux-swap.

Noteer de nummers van de nieuwe partities.

Voer het installatieprogramma uit

Start het installatieprogramma vanaf het pictogram op het bureaublad of in het opstartprogramma. Op de vraag hoe u wilt installeren, kiest u: Somethine anders.

Hiermee start u de partitioner binnen het installatieprogramma. Dit is anders dan gparted en ziet er misschien een beetje intimiderend uit voor een beginner.

Markeer de nieuwe partitie zorgvuldig (controleer het nummer en rijd voorzichtig) en klik Verandering.

Volg de dialoogvensters met a. Gebruik de partitie als ext4, b. mount naar /, en C. formaat.

Markeer de swappartitie en klik op Verandering. Kies gebruik a linux-swap en dat is alles voor die ene.

Heel belangrijk: verander de installatie van de bootloader naar de USB HD. Dit zal waarschijnlijk zijn /dev/sdb. Dit voorkomt dat u de master bootrecord op uw harde schijf overschrijft. (Als je dit per ongeluk doet, is het gemakkelijk te repareren).

Controleer uw partitiekeuzes nogmaals en klik vervolgens op Installeer nu.


Dat is het. Start Ubuntu om de computer op te starten met de USB aangesloten. Stel uw bios-volgorde in of verplaats USB HD anders naar de eerste opstartpositie. Het opstartmenu op de usb toont zowel Ubuntu (op de externe schijf) als Windows (op de interne schijf). Kies degene die je wilt. Als u opstart zonder de usb, start u normaal op in Windows.

Ubuntu heeft Python 2.7 standaard geïnstalleerd. Om de C comiler te installeren, open je de terminal, elke run:

sudo apt-get install gcc

of

sudo apt-get install build-essential

(als u wilt dat sommige extra programma's nuttig zijn voor C-programmering).


Als u Ubuntu in plaats daarvan op een virtuele machine wilt uitvoeren, installeert u VirtualBox of VMWarePlayer in Windows. Beide zijn gratis. Maak een nieuwe VM en gebruik de installatiemedia om te installeren op de VM. Maar maak je deze keer geen zorgen over partities. Kiezen Installeer Ubuntu voor het geheel virtueel rijden. Dit heeft geen invloed op de rest van de harde schijf.

Als u de VM op de externe hd wilt plaatsen, moet u de standaardlocatie negeren bij het maken van de VM en deze in een map op de externe schijf plaatsen.

Het maken van uw installatiemedia met persistentie via een Windows-programma zoals LiveUSBCreator zal ook werken, maar deze optie zal erg traag zijn.


30
2018-04-12 01:26zojuist een account aangemaakt om dit geweldige antwoord op te volgen, heel erg bedankt! - solarBanana
@solarBanana Blij dat het voor je werkte. Bedankt. :) - chaskes
Het Ubuntu 18.04-installatieprogramma heeft grub op mijn interne harde schijf verbroken, hoewel ik de installatie van de bootloader op de USB-harde schijf heb gekozen, zoals geadviseerd in deze instructies. Ik moest rennen boot reparatie herstellen. - Communicative Algebra


Ubuntu kan, en werkt, volledig goed draaien vanaf een externe harde schijf. Ik heb Ubuntu al jaren op deze manier gebruikt. Het heeft geen invloed op Windows. Er is niets speciaals aan het installeren op USB-drives. Je sluit het USB-station aan, start op met een CD of een pen drive en kiest de externe schijf als het gaat om het selecteren van de installatielocatie.

Echter:

Je hebt partitie op de externe harde schijf. Ik neem aan dat je externe schijf een enkele partitie heeft met een NTFS-bestandssysteem. Het beste wat je kunt doen is deze partitie met ongeveer 20 GB verkleinen (wat meer dan voldoende is voor Ubuntu) en daar nieuwe partities maken. Dit is niet zo moeilijk als het klinkt (en je zou je zorgen moeten maken over partities als je ook nog een exemplaar van Windows wilde installeren).

Gebruik de Schijfbeheer-tool van Windows om de partitie te verkleinen of gebruik GParted vanuit de Ubuntu Live-modus. Het gebruik van de eerstgenoemde is sneller, maar beperkt je tot welke ruimte dan ook beschikbaar is na de laatste gebruikte sector in de partitie (die erg laag kan zijn, zelfs als je voldoende vrije ruimte hebt). Het gebruik van de tweede kan erg langzaam zijn, vooral als de partitie groot is, maar je de meeste vrije ruimte kunt extraheren.

In beide gevallen, nadat je de vrije ruimte hebt, gebruik GParted om daar een uitgebreide partitie te creëren en binnen die uitgebreide partitie een ext4 partitie. Installeer Ubuntu op deze partitie. Kies ook je externe harde schijf als het apparaat voor GRUB (bootloader) installatie.

Alternatief:

Als je een handige Pendrive hebt, gebruik dan UNetBootin of Universal USB Installer of een dergelijk hulpprogramma om een ​​opstartbare Ubuntu-schijf te maken met persistentie. Als persistentie is ingeschakeld, verdwijnen uw instellingen en andere wijzigingen in Ubuntu die u maakt in de Live-modus niet wanneer u opnieuw opstart. Het is ideaal voor scenario's met weinig gebruik. Je kunt Python of iets anders installeren en je vertrouwd maken met Ubuntu, en vervolgens, wanneer je er klaar voor bent, installeer Ubuntu. Merk op dat er wijzigingen zijn aangebracht in de live-modus Niet doen van invloed op elke installatie die u ermee maakt.


8
2018-04-12 01:222016, Unetbootin, Universal en andere syslinux type installers werken niet met 14,04 en latere permanente installaties. Grub2-type installatieprogramma's die wel werken voor permanente partities op thumb-stations lijken niet te werken voor USB-harde schijven, zelfs met casper-rw-bestanden of partities. - C.S.Cameron
mkusb, help.ubuntu.com/community/mkusb, kan een permanente live drive maken op USB-harde schijven en SSD-schijven in externe boxen met USB- of eSATA-verbindingen. Maar de oorspronkelijke poster wilde alle huidige bestanden in de doelschijf behouden en mkusb overschrijft de partitietabel en maakt een nieuwe aan. Het zou dus geen optie zijn voor dit geval, tenzij die gegevens worden geback-upt naar een andere schijf en worden hersteld nadat het persistente live-systeem is geïnstalleerd. - sudodus


Ik denk niet dat dit volledig wordt ondersteund via Wubi, maar het kan worden gedaan. Ik weet niet helemaal zeker hoe je het gaat gebruiken.

In het verleden heb ik mijn Windows-apparaat losgekoppeld, op mijn externe apparaat aangesloten en gewoon de installatie uitgevoerd met behulp van de externe (en in veel gevallen de enige) schijf. Ubuntu zullen installeer het correct en behandel dat station als "een schijf" - niets bijzonders is extern.

Dan, in plaats van het omgaan met dual-boot en GRUB, kan ik gewoon de BIOS / uEFI-opties gebruiken om mijn favoriete bootapparaat te selecteren nadat ik mijn Windows-schijf opnieuw heb aangesloten.

Er zijn andere manieren om het te doen, maar ik heb gemerkt dat dit het gemakkelijkst is, met het absolute minimale risico voor mijn Windows-systemen.


0
2018-04-12 00:39Ik wil geen open laptop en verwijder de harde schijf. - triwo