Vraag Hoe kan ik de proxy-instellingen van gnome via .desktop-bestanden doorgeven?


Wanneer ik Eclipse handmatig start vanuit org.gnome.Terminal, heeft het toegang tot de systeemproxy-instellingen (noch in .profile noch in .bashrc, maar in geëxporteerde omgevingsvariabelen). Wanneer ik Eclipse opstart via mijn zelfgemaakte .desktop-bestand, moet ik de configuratie handmatig in Eclipse invoeren; het ziet ernaar uit dat de omgevingsvariabelen niet zijn ingesteld.

[Desktop Entry]
Type=Application
Name=Eclipse
Icon=/home/vk/eclipse/icon.xpm
Path=/home/vk/eclipse
Exec=/home/vk/eclipse/eclipse
StartupNotify=false
StartupWMClass=Eclipse

Ik vond niets in org.gnome.Terminal.desktop dat ik eruit zag als een overstap naar mij die het doorgeven van proxy-instellingen / omgeving toestond.

Voor nu open ik gewoon een extra tabblad in org.gnome.Terminal.desktop om de verduistering te starten, maar dat is slechts een tijdelijke oplossing (ik moet werken vanaf meerdere sites met verschillende proxy-instellingen en de systeeminstellingen in zoveel mogelijk apps gebruiken ).

Ik run Debian strech op de hoogte:

Linux excalibur 4.9.0-5-amd64 #1 SMP Debian 4.9.65-3+deb9u2 (2018-01-04) x86_64 GNU/Linux

Ik ben dankbaar voor alle tips.


1
2018-01-30 13:06


oorsprong


Ik kwam net dezelfde kwestie tegen! Het lijkt echt raar en moeilijk om informatie over te vinden. Ik kwam deze essentie tegen, maar het is eigenlijk gewoon een pleister: gist.github.com/JPvRiel/4e3f6f055b4ac9c31a302450bfdf0758  Ik wil een oplossing die ervoor zorgt dat deze werkt wanneer ik op het .desktop-bestand klik. - ajh158
Het zou leuk zijn als Gnome hiermee zou omgaan en het lijkt raar dat het niet werkt, maar de bovenstaande kern werkt prima. - ajh158


antwoorden: