Vraag Gebruikt u een andere browser dan w3m voor het lezen van HTML-helpbestanden?


Ik gebruik vis als een schaal. De interne hulp is gebaseerd op html-bestanden en wanneer ik Help typ, wordt w3m geopend om deze helpbestanden te bekijken. Omdat w3m niet mijn standaardbrowser is, vraag ik me af waar deze configuratie om w3m voor te starten wordt opgeslagen. Ik wil de helpfiles graag lezen met een andere browser. Hoe kan ik een andere voor dit doel instellen of misschien waar de helpfiles zich bevinden, zodat ik ze handmatig in de browser kan openen.


1
2018-01-02 16:17


oorsprong
antwoorden:


Als je wilt gebruiken, bijvoorbeeld, om de visdocumentatie te bekijken, typ je

elinks /usr/share/doc/fish/index.html

Je kan ook gebruiken firefox of google-chrome op dezelfde manier.

Ik vond de locatie door ernaar te kijken type help, die de functiedefinitie retourneerde. Daar vond ik een verwijzing naar de variabele $__fish_help_dir, die bevat /usr/share/doc/fish (gebruik makend van echo $__fish_help_dir).

Er is een discussie op hun mailinglijst over het onderwerp ook.


1
2018-01-02 17:05hartelijk bedankt. oke, dan denk ik dat het gebruik van w3m in dit geval visspecifiek is en niet kan worden aangepast zoals het automatisch een andere browser gebruikt wanneer hulp wordt uitgevoerd. is / usr / share / doc / de voorkeursdirectory om toepassingsdocumentatie te vinden? - NES
Ja dat is zo. Zie de Filesystem Hierarchy Standard voor meer informatie. - Stefano Palazzo♦