Vraag Waarom probeert Firefox Okular te gebruiken om downloads te openen? [duplicaat]


Deze vraag heeft hier al een antwoord:

Ik stel mijn vraag hier omdat ik nergens anders een antwoord kan vinden en de Ubuntu-forums helemaal niet hebben geholpen.

Ik voer Firefox en Ubuntu 11.04 uit op een Dell Dimension 9200. Alles werkte prima tot het punt waarop ik een bestand in Firefox opende ...

Ik heb verschillende bestanden gedownload met Firefox 4.01. Tijdens het downloaden van de bestanden opende Firefox het browservenster met kleine downloads zoals normaal. Ik klikte toen met de rechtermuisknop op een PDF-bestand en koos Open met Okular. Het bestand is niet geopend. Ik deed een klik met de rechtermuisknop op hetzelfde bestand en koos voor Open Containing Folder. Dit is ook mislukt.

Het probleem dat ik nu heb, is dat elke keer dat ik iets probeer te openen vanuit het browservenster van Firefox Downloads het probeert het te openen met Okular. Ik kan ook niet met de rechtermuisknop op het bestand klikken en Open de map Omsluiten gebruiken omdat het ook probeert te openen in Okular. Alles probeert nu te openen in Okular. Wat nog vreemder is, is dat als ik een van mijn mappen probeer te openen vanuit het Ubuntu Places-menu (zoals de Thuismap, video's, afbeeldingen, etc.) ze allemaal proberen te openen in Okular. Geen van hen wordt daadwerkelijk geopend en het enige dat ik krijg, is de volgende foutmelding:

Fout bij het uitvoeren van standaard bestandsbeheer. Kon kindproces "/ user / bin / okular" niet uitvoeren

Ik heb zowel Okular als Firefox gedeïnstalleerd en opnieuw geïnstalleerd. Ik heb zelfs alle Firefox-voorkeurenbestanden verwijderd en krijg nog steeds dit foutbericht.

Ik vraag me ook af of het mogelijk is dat mijn Kensington Exper Mouse trackball-stuurprogramma / software al deze acties heeft gekoppeld met de rechtermuisknop op de muis (dat wil zeggen, alles wat er gebeurt met de rechtermuisknop probeert te openen in Okular).

Eventuele suggesties voor het oplossen van dit probleem?


1
2018-05-04 19:17


oorsprong
antwoorden:


Het lijkt erop dat je mimetypes in de war zijn. Bekijk hier mijn antwoord: Chromium 'Weergeven in map' wordt geopend in de teksteditor Als dit niet is wat er mis is met je setup, laat dan een reactie achter!


1
2018-05-04 20:06