Vraag Mobiel breedband wordt traag gedetecteerd


- UPDATE 1: relevante syslog-regels.

- UPDATE 2: een stap verder. Ik was in staat om de GSM modem enable failed: (32) SIM PIN required lus die de pincode specificeert in Netwerkmanager> Verbindingen bewerken ...> Mobiel breedband> Bewerken> Mobiel breedband> PIN.

Oorspronkelijke vraag

Ik sta voor een behoorlijk vervelende kwestie met een multimode GPRS / EDGE / UMTS / HSDPA USB-internetsleutel Ik gebruik voor internettoegang, product ONDA WCDMA Technologies MSM. OS is Ubuntu Natty 11.04 64-bit.

De toepassing die me vraagt ​​om de pincode in te voeren, begint pas na enkele minuten nadat de sleutel is aangesloten; tijd varieert van onmiddellijk tot 5 minuten en meer. Ik probeer de herdisplay van Network Manager te activeren nm-applet en het opnieuw opstarten, maar ik weet niet zeker of het helpt. Ik zie ook dat er een hulpprogramma is genaamd /usr/bin/modem-manager maar ik kan het niet uitvoeren (mits het nuttig zou kunnen zijn, zoals man modem-manager geeft niets).

Ik wil graag dat de sleutel wordt gedetecteerd zodra ik hem aansluit, heb je een hint? Ik haat het om het te zeggen, maar voor Windows duurt het maar een paar seconden en de dongle wordt herkend (via de inbel software van de fabrikant).

Bedankt

enter image description here


1
2018-06-12 15:33


oorsprong
antwoorden:


Een beheerder van NetworkManager legde het probleem uit met behulp van deze woorden:

Er zijn bepaalde modems waarvoor de   firmware reageert simpelweg niet   seriële setup-pakketten verzonden op bepaalde   interfaces, die ervoor zorgen dat de kernel dit doet   wacht een tijdje voordat je uitlogt.

Voor het geval u een soortgelijk probleem ervaart, ik oprecht stel voor dat je dit meldt NM-mailinglijst, ze zullen niet missen om te helpen. Ik heb een patch en nu wordt het apparaat herkend in minder dan 60 seconden.

En bonus, de oplossing zal voor iedereen worden aangeboden aan de mainstream-kernel.

Referentie: de volledige draad.


1
2017-07-05 22:42Kunt u het proces om ze in detail te mailen uitleggen? Ik heb een ZTE-modem en het duurt 2 minuten om verbinding te maken. - avi
Ga naar deze pagina en abonneer je op de lijst. Je ontvangt een e-mail om het abonnement te bevestigen. Nadat u hebt bevestigd, kunt u normale e-mails verzenden naar de lijst met behulp van dit adres: networkmanager-list@gnome.org. Beschrijf het probleem zorgvuldig en iemand zal u waarschijnlijk helpen. - Paolo